Klimatizace na pracovišti

KrutejNarazec25x6

Re:Klimatizace na pracovišti
« Odpověď #45 kdy: 04. 08. 2014, 23:28:53 »
Jste banda princezen, nam na stredni skole netopili a taky sme to prezili, 4 mesice v 17°, v nejtuzsich mesisich 15° a normalne se jelo.

lednimedved

« Odpověď #46 kdy: 04. 08. 2014, 23:30:40 »
klasicke kancelarske monterky. sako, kosile, kalhoty, povolena je i vesta.

To pak jo, ale to neni moc normální. U nás má každý triko a kraťasy a za 17 stupňů by tě vyhodil z okna, kdyby šlo otevřít. Ta teplota je ale pořád úplně nesmyslná i s oblekem a rukavicemi.

Bla

« Odpověď #47 kdy: 04. 08. 2014, 23:58:26 »
Vaše problémy s klimoškou nechápu, tak snad mám ovladač a můžu si nastavit, kolik chci ne?
Jakožto jediný pracovník z IT oddělení, co chodí do posilovny, mám právo na ovladač od klimošky, ano, mám na to odvěkké právo silnějšího. Kdyby žrali maso a cvičili, možná bych o ovladač přišel, pokaždé, když se mě zeptají, jestli bych nemohl stáhnout teplotu pod 24 stupnů, se jich ptám, jestli si semnou půjdou dát pořádný steak k obědu a navečer si zacvičit, že odpověď na obě otázky je stejná. Neprotestují. Nedávno to už vypadalo, že o ovladač od klimošky přijdu, ale pak jsem ženskou pracovnici IT oddělení prohlásil za dobře zamaskovanýho chlapa a bylo po problému. Ostatně se říká, jestli to vypadá jako žirafa, chová se to jako žirava, smrdí to jako žirafa, žirafa to je ať už to mám fafulína nebo ne.

omg

« Odpověď #48 kdy: 05. 08. 2014, 00:00:23 »
a to radsi nezminuji rozdil mezi 16C a 20C ? zasadni. v nachylnosti sliznic k infekcim, kde je 20C velmi dramaticky v nevyhode.

Bla

« Odpověď #49 kdy: 05. 08. 2014, 00:07:46 »
PS: Jakožto držitel ovladače od klimatizace si ušetříte spoustu problémů, pokud s tímto pro jistotu odcházíte i domů a v době své přítomnosti na pracovišti tento uschováváte do uzamykatelné schránky. Také z vlastní zkušenosti nedoporučuji po dobu své dovolené dávat ovladač zástupci, protože ten může být převlečený agent protistrany, nebezpečně stáhnout teplotu k 21stupňům, kdy opětovné nastavení teploty na 24 budí zbytečné vášně, ba i přímo jistou formu nevole a agrese. Také doporučuji použít jinou značku klimatizace než v okolních kancelářích, aby nedošlo ke zneužití cizího ovladače pro penetraci do tohoto krytického systému (ve smyslu ISO 27002) nezbytného pro zajištění hladkého chodu IT.

Držení ovladače od klimatizace představuje v řadách firem jistou prestyž, byť obvykle ne tak velkou jako například v Denso, kde se schůzku středního managementu pozná nezasvěcený člověk podle toho, že všichni před sebou na stole mají svůj ovladač od jejich výdechu klimatizace.

omg

« Odpověď #50 kdy: 05. 08. 2014, 00:09:48 »
patrim k te casti obyvatel u kterych je normalni provozni teplota v kancelari 17 stupnu... a to hlavne proto, ze je prokazano nespocty studii, ze hranice tepelne zateze pri ktere se dostavuje unava uz v polovicnim case proti 18C je a ted se podrzte: 24C.

A nevážíš 157 kilo? Protože pak by to sedělo. 17 stupňů nevydrží snad nikdo, takže ty musíš mít hodně poničený organismus :D
jo jo. pravidelne kazdy rok vyhyne cela republika. vzdycky nekdy koncem leta a zacatkem podzimu. kazdopadne je potreba to brat tak jak je to zkoumane. obvykle narazis na: obleceny, v chladnem stojatem vzduchu, kde je povolene sireni teploty samovolnou difuzi a zarenim.

Bla

« Odpověď #51 kdy: 05. 08. 2014, 00:18:43 »
Ano, snížením teploty na nějakou mimořádně nízkou/vysokou hodnotu lze aplikovat jako vhodný trest pro nepoddajné jedince, kteří, byť si vědomi své tělesné konstituce, opakovaně frflají. Každý držitel ovladače od klimatizace musí se svým mužstvem zacházet přísně, protože jedině dobrá disciplína udrží pořádek na pracovišti. Ztráta disciplíny se trestá ztrátou ovladače od klimatizace, prestiže, změnou lidí, se kterými chodíte na oběd (místo ředitele to jsou najednou kolegové) a citelným finančním postihem.

d0ctorX

« Odpověď #52 kdy: 05. 08. 2014, 00:40:00 »
Ano, snížením teploty na nějakou mimořádně nízkou/vysokou hodnotu lze aplikovat jako vhodný trest pro nepoddajné jedince, kteří, byť si vědomi své tělesné konstituce, opakovaně frflají. Každý držitel ovladače od klimatizace musí se svým mužstvem zacházet přísně, protože jedině dobrá disciplína udrží pořádek na pracovišti. Ztráta disciplíny se trestá ztrátou ovladače od klimatizace, prestiže, změnou lidí, se kterými chodíte na oběd (místo ředitele to jsou najednou kolegové) a citelným finančním postihem.

;D ;D ;D

Kolemjdoucí

« Odpověď #53 kdy: 05. 08. 2014, 08:19:50 »
Jakožto jediný pracovník z IT oddělení, co chodí do posilovny, mám právo na ovladač od klimošky, ano, mám na to odvěkké právo silnějšího.

Pozor na to, že slabší jedinec by si mohl na internetu naklikat zaslání náhradního ovladače od klimošky a tajně provádět diverzi.
V případě že nejedí maso je to ale jenom teoretická možnost, nemají na to mozkovou kapacitu, není se čeho bát.

OMG

« Odpověď #54 kdy: 05. 08. 2014, 09:43:56 »
tak treba kdyz pracujete nekde v middle east v office, venku je 45 a v kancelari 18-19 max. Prvni tyden je to tezky, ale pak je to v pohode... Takze jestli je vam 21 malo, vemte si svetr...

Miramel

« Odpověď #55 kdy: 05. 08. 2014, 10:19:04 »
U nás máme nastaveno 22 stupňů a komu to je moc, může si sednout pod výfuk klimatizace.
Není důvod se nechat utlačovat chladnomilným jedincem, ostatně když má rád zimu a průvan, proč by tam neseděl.

regine2

« Odpověď #56 kdy: 05. 08. 2014, 12:03:37 »
Obecně je známo, že na lidské tělo se musí pro pohodu vzít v potaz minimálně 3 faktory - teplota, vlhkost a proudění vzduchu.
Příklad: Na horách minus 20, bezvětří VERSUS plus 5, větrno. :o
Jinak další faktor jsou lidé. Pracoval jsem na neklimatizovaném pracovišti a jeden z nás 3 v kanclu nesnášel průvan, ale mocí-mermo chtěl sedět u okna. :-\
Hezký srpenec. ;D

ajtak

« Odpověď #57 kdy: 06. 08. 2014, 13:49:11 »
U nás předělali celej barák - původní pěkné a docela nové kanceláře rozbourali, vznikl velký prostor, který rozdělili sklem od podlahy až ke stropu a vzniklo tak "akvárium", do kterého nás nahnali. Stálo to několik mega a nikdo neví proč se to dělalo, když se šetří na kravinách, ale na tohle prachy byly. Nevšiml jsem si, žeby se nějak zvětšil prostor, počet lidí je cca stejný, jen zmizely ty stěny, aby mohlo vzniknout akvárko. Do toho skla už jeden borec vrazil i s hrnkem kavy v ruce a museli ho ošetřovat. Pak ty skla polepili izolepama, aby bylo vidět, že je tam sklo. Sedíme tady všichni pohromadě jak stádo, když někdo zakašle, za pár dní už to mají všichni. Vzduch se nedá dýchat, jak tam vlezete z chodby, je to smrad a těžkej vzduch. Není se čemu divit, když je tam několik desítek lidí. Klima je zapnuta furt a ovládá se centrálně bez možnosti to změnit. Takže buď je nedýchatelné vedro nebo zima jak v ledničce. Nebo třeba přes víkend to jede naplno a v pondělí ráno je tu šílená kosa. Sekretářky si přitápěj pod stoly elektrickým topením, aby v šatičkách neumrzly. Tak se šetří energie.
Na programování už není klid, protože lidi z marketingu, co s náma sedí, furt telefonujou a řvou do toho. Do toho chodí spousta lidí a něco tam furt řešej, protože zasedačky nejsou. Tiskárny nám sebrali a v rámci úspor dali jednu na chodbu, úplně na druhej konec baráku. Takže každej pendluje jak pako mezi PC a tiskárnou. No je fakt, že lidi to už ani moc neřešej, museli si zvyknout. Co jim taky zbývá. Každej programátor teď sedí se sluchátky a dělá si to svoje a snaží se nějak soustředit. Pokud někdo chce telefonovat nebo něco vyřídit, jde na chodbu, takže teď po chodbě chodí spousty lidí s telefony u ucha a čuměj do akvárií a ty z akvárek zas čuměj kdo tam chodí. Parádně to ruší a otravuje od práce. ale co naděláme, holt je to teď americkej trend.

Bla

« Odpověď #58 kdy: 06. 08. 2014, 14:17:39 »
No, to udělal asi nějakej takovej managor, kterej rozhodne, že všichni přes 50 dostanou padáka ;D
Proč?
No protože si přečetl článek "Openspace šetří firmě náklady" a pak si přečte článek "Mladí jsou obecně produktivnější programátoři".

Ke sluchátkům na hlavě mám dvě věci, ta první je, že to je nehygienické a ta druhá je, že riskuješ trvalé pokození sluchu.
Mít na hlavě sluchátka víc než dvě hodiny denně je totiž nebezpečné.

Jde o trvalé poškození ucha protože nadměrně zatěžují uši a pak především pro množící se bakterie.
Nebudu hledat žádnou složitou studii, hodím sem jen to první, co vyplivl google: http://zena.centrum.cz/zdravi/zivotni-styl/clanek.phtml?id=772521

Osobně bych zašel za šéfem a řekl "Openspace mi nevyhovuje, vlastně mě pěkně sere, dej mi vlastní kancl, kde budeme tak tři nebo mi přidej patnáct tisíc, nebo jdu."

Nejlépe se domluvit komplet programátoři, to je totiž jediná cesta ke změně.