čauky,
vypadá to, že budeme muset domů pořídit novou tiskárnu. Tiskneme málo, takže to najisto bude laserovka, ještě si jen musíme ujasnit, zda kombi se skenerem (možnost samostatné při vypnutém PC kopírky by byla fajn) a jestli nezbytně vyžadujem oboustranný tisk...
Rád bych to nasdílel doma mezi několika kompy - jeden je s W7, zbytek pak jede na aktuálním 32bit Kubuntu linux. Půlka uživatelů je spíše BFU, takže tisk nesmí být složitý. Wifi chci, protože pevná kabeláž by se u nás obtížně řešila (tam, co chci tiskárnu, není ethernet a u routeru zas není místo na tiskárnu) a přijde mi zbytečné kupovat tiskárnu s ethernetem a k tomu další krabičku na wifi, navíc to asi ani nebude levnější.
Spíš jsem se chtěl zeptat, zda jsou nějaké obecné zkušenosti, kterým značkám se je radno vyhýbat a které naopak pod linuxem běhají dobře. Z Heureky na mé hledání zatím vypadlo pár tiskáren Brother, Samsung a taky jeden Canon... Hledal jsem tiskárny řekněme do 6 tisíc s ohledem na nízké vytížení.
U těch multifunkcí nevím, jak to bývá se skenerem - celkem nepotřebuju mít možnost ovládat skener u tiskárny v druhé místnosti, ale jestli to třeba ten skener umí nacpat do nějaké sdílené složky nebo tak, aniž by to musel uživatel moc řešit...
uvítám vaše připomínky a praktické zkušenosti
díky
PS: nedaří se mi nechat si zaslat nové heslo pro můj registrovaný účet na Rootu, tak jedu v gust režimu