Zapůjčení USB analyzátoru

Re:Zapůjčení USB analyzátoru
« Odpověď #15 kdy: 29. 08. 2013, 22:40:56 »
Ahoj,

možná vím o někom z Ostravy resp. směrem na jih, tuším Valmez, Vsetín, s tím, že každý den dojždí do Ostravy. Odkud jsi?
Můj e-mail viz kontakt na ostghost.com

Jan
Děkuju

Hoj, jsem z Ovy a mam Beagle 480. Kdybys nahodou nikoho nenasel na tu zapujcku, tak se klidne ozvi a muzes se stavit zmerit co potrebujes.
Ozval bych se určitě, pošli mi prosím kontakt na msmucr (zavináč) gmail.com

Pánové, oběma moc díky, to by bylo skvělé.
Bydlím v Praze a ještě vyzkouším sehnat analyzátor tady, ale určitě bych se nebránil ani výletu na Moravu. Musím to ještě dostat do nějaké rozumné fáze a vše nachystat na testování.

and

Re:Zapůjčení USB analyzátoru
« Odpověď #16 kdy: 30. 08. 2013, 06:42:00 »
Vrta mi hlavou, zda tedy potrebujes nizky pristup na sbernici, nebo staci sledovat a dekodovat, co jede na USB....??
Pro nizky pristup na sbernici by mel stacit zmineny jednoduchy logicky analyzator a na data na USB - sniffing; lehce poslouzi KVM a zmineny Wireshark....

Ahoj,
je to tak, jak popisuje Slavo. Záleží, co je potřeba. Jedna věc je třeba odchytávat pakety pro nějaké HID zařízení nebo pomalý sériový bridge, druhá pak třeba obousměrné isochronní přenosy vícekanálového audia, které Ti zaberou 80% šířky pásma Hi Speed a záleží tam třeba na nízké latenci. U prvního z nich je v pohodě třeba usbmon modul z kernelu s Wiresharkem a nevadí, že se to celé pracuje jen nad URB ze systému. Na druhý případ se právě hodí ten HW sniffer.. zkoumáš např. problémové stavy a meze v délkách bufferů. Plus samozřejmě další výhody plynoucí z toho, že máš externí analyzátor až za host controllerem.. třeba žádné ovlivnění počítače, zmiňované přesnější timestampy, jednodušší porovnání funkce zařízení mezi různými počítači a platformami.. atd.

wow. Diky za vysvetleni, takoveto uziti USB jsem jeste nikdy nevidel.