Počítač nelze zapnout

Maixner

pavel

Re:Počítač nelze zapnout
« Odpověď #16 kdy: 02. 02. 2013, 19:10:33 »
Já si sice hraju s PC, ale to, co předvedl RUM, může udělat jen člověk, který se tímto živí a baví dlouhá léta. Smekám, pane! :o

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #17 kdy: 02. 02. 2013, 21:39:16 »
:-D  :-D :-D

Jenda

« Odpověď #18 kdy: 02. 02. 2013, 23:07:38 »
To ty ji!  :D

3ugeene

« Odpověď #19 kdy: 03. 02. 2013, 00:26:11 »
teda, tohle jsem nikdy nezazil, taky koukam. muze mi nekdo objasnit, co se tedy stalo ?

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #20 kdy: 03. 02. 2013, 02:24:31 »
Vypadá to, že nějakým zvláštním způsobem se sekl bios a tak se zresetoval a jede se dál. Neznám přesně tenhle stroj, třeba jde o nějaký známí bug. Mne už se to stalo i u normálních desek jako je Gigabyte. Někdy to pomáhá i u notebooků, když nechtějí nastartovat.

Zopper

• 918
    • Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 03. 02. 2013, 08:48:19 »
No, určitě ten postup zkusím taky, až budu mít příležitost... :D

3ugeene

« Odpověď #22 kdy: 03. 02. 2013, 09:59:43 »
Vypadá to, že nějakým zvláštním způsobem se sekl bios a tak se zresetoval a jede se dál. Neznám přesně tenhle stroj, třeba jde o nějaký známí bug. Mne už se to stalo i u normálních desek jako je Gigabyte. Někdy to pomáhá i u notebooků, když nechtějí nastartovat.

tak na to by si snad musel vytahnout i baterku od CMOSu

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #23 kdy: 03. 02. 2013, 10:36:30 »
Aaaa, on to byl přímo notebook, teď jsem se díval na typ o čem se tu píše. No podle mne je to nějaký druh ochrany proti zničení, třeba, když vložíš špatné USB zařízení, notebook se vypne a už nenaběhne ... uděláš to co psal Kapitán, čímž se to odblokuje a jede se dál. Vím, že to tak funguje, ale co to přesně způsobuje, to Ti nepovím. Ale určitě je to nějaký druh resetu. Někdy se notebook zasekne i při bootu, když je nejvíc roztočen ventilátor a dál nejede, toto zabírá. Kdysi jsem četl, co to způsobuje, ale nemohu to nějak dohledat.

3ugeene

« Odpověď #24 kdy: 03. 02. 2013, 12:35:54 »
hmm, zajimavy, o tom jsem nikdy neslysel... ale clovek se uci porad, ze :)

kamarad ma ted u notase problem, kdy jsme byli v hospode, notebook jel na baterii a najednou se vypl. Rekli jsme si, ze se vybila baterie, dali do site a notas nabehl, kdyz jsme ale sli domu, tak jsme kabel vytahli a notas se opet stejne vypnul = na samotnou baterii uz nenabehne. Nicmene myslim, ze tenhle tricek na to fungovat nebude...

PanKapitanRUM

« Odpověď #25 kdy: 03. 02. 2013, 13:00:19 »
Vyndání baterie a odpojení od napájení na deset minut způsobí vynulování ochran.
Pokud se jedná o přetrvávající závadu, notebook oznámí chybu.
Pokud se jedná o nějaký náhodný stav, notebook normálně najede.

Mohou nastat tyto stavy:
Notebook normálně jede dál.
Notebook sice naběhne, ale zahlásí chybu. (menší vady)
Notebook se začne zapínat, ale zase se vypne. (vada napájecích obvodů cpu, cpu, pamětí atd)
Notebook nelze zapnout (porucha napájení)

Protože se předtím notebook normálně zapnul, jen boot nepokračoval, nebude to žádná ze dvou vážnějších chyb.
Nejspíš se jen neroztočil větrák, tak se to seklo.
Ale jestli se to zopakuje, stejně to bude muset vzít do servisu.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #26 kdy: 03. 02. 2013, 13:03:40 »
To určitě ne, to je špatná baterie resp. chip. Také tu teď jeden takový notebook mám a Čekám na novou baterii. Ale tam jsem to čekal, byla už letitá ...

3ugeene

« Odpověď #27 kdy: 03. 02. 2013, 13:12:32 »
Vyndání baterie a odpojení od napájení na deset minut způsobí vynulování ochran.
....

dik za objasneni