Mozno Mr. Prymek je vynimka potvrdzujuca pravidlo a nie len internetovy vsadebol, ale taki ludia su rozhodne zriedkavi a nema zmysel sa tvarit, ze take chovanie je norma. Bezny jav, je, ze to stihaju sikovnejsi ludia do casu, kym si zalozia rodinu.
No tak já jsem především nikdy nepracoval jako zaměstnanec na plný úvazek. Víceméně díky tomu, že jsem školu nebral příliš vážně*, jsem se mohl později stát pánem svýho času. Nikdy jsem nestál frontu kdesi před jakousi korporací. Na pohovoru jsem byl v životě jednou - ještě na škole jsem to zkusil na pozici jednoho ze správců školní sítě. Nevzali mě

Od té doby už nabídky jenom přijímám, poslední dobou bohužel spíš odmítám. Hodně se slzou v oku, protože jsou jedna zajímavější než druhá.
No a když už se teda bavíme o mně, např. jednou to sebevzdělávání vypadalo tak, že po asi osmi letech správcování sítí jsem si začal hrát s Arduinem, i když jsem nikdy žádnou elektrotechniku apod. nikdy neměl a o embedded se taky nikdy nezajímal. A teď v tom trochu něco za nějaké peníze dělám. A sebevzdělávání považuju za tak důležitý, že jsem spolu s kámošem ve vedlejším malém městě založil cosi jako hackerspace. Pro pár lidí sice, ale tak co jako no, je to fajn

Jistě, pokud bych nebyl živnostník s totální volností a někde v Office Space bych polovinu času řešil špatně vyplněné TPS reports, asi bych neměl moc času se vzdělávat a za největší metu bych považoval, že můžu jít o víkendu na ryby (jak tady kdosi onehdy psal). Ovšem to už je problém každého. Kdo si to jak udělal, ten to tak má.
* toto prosím z tohodle příspěvku dělá ne-offtopic!