Plat a titul

Re:Plat a titul
« Odpověď #90 kdy: 27. 04. 2013, 22:57:21 »
Mozno Mr. Prymek je vynimka potvrdzujuca pravidlo a nie len internetovy vsadebol, ale taki ludia su rozhodne zriedkavi a nema zmysel sa tvarit, ze take chovanie je norma. Bezny jav, je, ze to stihaju sikovnejsi ludia do casu, kym si zalozia rodinu.
No tak já jsem především nikdy nepracoval jako zaměstnanec na plný úvazek. Víceméně díky tomu, že jsem školu nebral příliš vážně*, jsem se mohl později stát pánem svýho času. Nikdy jsem nestál frontu kdesi před jakousi korporací. Na pohovoru jsem byl v životě jednou - ještě na škole jsem to zkusil na pozici jednoho ze správců školní sítě. Nevzali mě :) Od té doby už nabídky jenom přijímám, poslední dobou bohužel spíš odmítám. Hodně se slzou v oku, protože jsou jedna zajímavější než druhá.

No a když už se teda bavíme o mně, např. jednou to sebevzdělávání vypadalo tak, že po asi osmi letech správcování sítí jsem si začal hrát s Arduinem, i když jsem nikdy žádnou elektrotechniku apod. nikdy neměl a o embedded se taky nikdy nezajímal. A teď v tom trochu něco za nějaké peníze dělám. A sebevzdělávání považuju za tak důležitý, že jsem spolu s kámošem ve vedlejším malém městě založil cosi jako hackerspace. Pro pár lidí sice, ale tak co jako no, je to fajn :)

Jistě, pokud bych nebyl živnostník s totální volností a někde v Office Space bych polovinu času řešil špatně vyplněné TPS reports, asi bych neměl moc času se vzdělávat a za největší metu bych považoval, že můžu jít o víkendu na ryby (jak tady kdosi onehdy psal). Ovšem to už je problém každého. Kdo si to jak udělal, ten to tak má.

* toto prosím z tohodle příspěvku dělá ne-offtopic! ;)

Pupi

« Odpověď #91 kdy: 27. 04. 2013, 23:58:27 »
Ked sa niekto hlasi s ing / mgr, tak ma zujima kam chodil do skoly a aky odbor, aku mal diplomovku, preco si vybral tu skolu a preco taku diplomovku

Ok pridem ku vam na pohovor. Studujem na FIT VUT. Opytas sa ma preco som si vybral prave tuto skolu a nesiel som na VS na SR. Ked ti odpoviem, ze kvalitou, vybavenim apod. FIT VUT(alebo MU FI) prevysuje skoly na SR, co by si si pomyslel? Vies lebo ono sa to mozno dotkne cloveka, ktory vystudoval na SR a povie si, ze no to je tu nejaky chvastun a namyslenec, ze studuje v CR, on si mysli, ze je nieco viac. Raz v jednej firme som pracoval. Vacsina tam mala MTF STUBA jeden mal FRI ZA. Ked sa ma spytali, ze kde studujem ja, tak oni: "hmm tak to prisla ku nam kapacita." . Ja sa necitim na kapacitu, ale taketo poznamky mi pridu nemiestne. Ci je to kompliment alebo zavist, tazko povedat. Inde som bol na pohovore(mal som mensie nedostatky z OOP, ale nasledne po tomto pohovore som si ich viacej prehlbil, takze to bolo aj dovodom preco som ponuku nedostal) a pytal sa ma preco studujem v Brne preco som si vybral. Boli tam dvaja. Tak som povedal, ze mi odporucili znami, ze je kvalitnejsia a ze celkovo skolstvo v CR je ovela krokov popredu nez na SR. Povedal, preco som nesiel na FIIT STUBA, a ten druhy zamumlal po pod nos alebo na FRI ZA. Neviem ale jedinu skolu ktoru uznavam na IT je FIIT STU.
Takze asi tolko.

Mirka Prymek: neposobis tak, zeby si skolu  nebral prilis vazne :) (to je ako kompliment)

« Odpověď #92 kdy: 28. 04. 2013, 00:15:38 »
Mirka Prymek: neposobis tak, zeby si skolu  nebral prilis vazne :) (to je ako kompliment)
Fakt ne. Hlavně proto, že tam bylo poměrně málo věcí, který by mě vyloženě zajímaly a zároveň jsem se v nich něco výrazně naučil. Taky informatika byla moje druhá škola, takže už jsem měl o tři nebo kolik roků víc a věnovat se něčemu jenom tak, abych si dokázal, že na to mám, to už jsem neměl zapotřebí. Navíc už někdy tuším od druháku nebo co jsem se na studentské poměry docela slušně živil adminováním, takže ty věci, co se do mě snažili prát jako nejdůležitější na světě, mi přišly spíš úsměvné (popř. vrcholně otravné), protože jsem věděl, že je v praxi vůbec nepotřebuju.

Všechno to ještě korunovala věc, které možná ani nebudete věřit: původně jsem na FI šel jenom proto, abych měl přístup do knihovny :) Říkal jsem si, že si tam aspoň půjčím knížky o nějakém programování, kterému jsem se už několik let věnoval, přitom tak nějak zkusím ty zkoušky a kdyby mě vyhodili, tak se celkem nic neděje, jenom přijdu o tu knihovnu :)

Pupi

« Odpověď #93 kdy: 28. 04. 2013, 00:18:13 »
k tej rodine. pokial ma clovek rodinu je to tazsie sa vzdelavat, pretoze sa treba venovat detom, pomahat zene, pokial chcete aby v noci nieco bolo ;) , ale da sa to ked sa chce. lepsie sa vzdelavat ako niekde presediet cely tyzden pri pive s kamaratmi. niekedy to netreba ale prehanat aby to neslo na ukor rodiny. treba sa drzat stale v obraze. ja si myslim, ze je dobre sa informovat aj v inych oblastiach IT ako len tej, ktorej sa venujete profesionalne - to je samozrejmost pre dalsi rozvoj.

mon

« Odpověď #94 kdy: 28. 04. 2013, 09:25:18 »
Ked sa niekto hlasi s ing / mgr, tak ma zujima kam chodil do skoly a aky odbor, aku mal diplomovku, preco si vybral tu skolu a preco taku diplomovku

Ok pridem ku vam na pohovor. Studujem na FIT VUT. Opytas sa ma preco som si vybral prave tuto skolu a nesiel som na VS na SR. Ked ti odpoviem, ze kvalitou, vybavenim apod. FIT VUT(alebo MU FI) prevysuje skoly na SR, co by si si pomyslel? Vies lebo ono sa to mozno dotkne cloveka, ktory vystudoval na SR a povie si, ze no to je tu nejaky chvastun a namyslenec, ze studuje v CR, on si mysli, ze je nieco viac. Raz v jednej firme som pracoval. Vacsina tam mala MTF STUBA jeden mal FRI ZA. Ked sa ma spytali, ze kde studujem ja, tak oni: "hmm tak to prisla ku nam kapacita." . Ja sa necitim na kapacitu, ale taketo poznamky mi pridu nemiestne. Ci je to kompliment alebo zavist, tazko povedat. Inde som bol na pohovore(mal som mensie nedostatky z OOP, ale nasledne po tomto pohovore som si ich viacej prehlbil, takze to bolo aj dovodom preco som ponuku nedostal) a pytal sa ma preco studujem v Brne preco som si vybral. Boli tam dvaja. Tak som povedal, ze mi odporucili znami, ze je kvalitnejsia a ze celkovo skolstvo v CR je ovela krokov popredu nez na SR. Povedal, preco som nesiel na FIIT STUBA, a ten druhy zamumlal po pod nos alebo na FRI ZA. Neviem ale jedinu skolu ktoru uznavam na IT je FIIT STU.
Takze asi tolko.

ja mam bohuzial take skusenosti ako som pisal, z ostatnych skol (slovenskych) chodili taki daki nemastni neslani.z FRI ZA zatial prisiel iba jeden kandidat a to bol taky, ze si ho uz ani nepamatam, takze ma asi nepresvedcil. co sa tyka ceskych skol, uznavam, ze su v niecom lepsie, ale malo ludi sa zo skoly v cr vrati na svk (aspon co mam kamaratov tak sa nevratil skoro nikto).
sam som vychodil fiit stuba (udajne naj it vs na svk), ale uroven nebola taka, ze by som z nich do kolien padal. niektore predmety boli dobre zvladnute, ine katastrofalne. ale to tak byva asi vsade, len niekde je viac dobre zvladnutych :) ale to uz je off topic...

Noc ozivlych mrtvol

« Odpověď #95 kdy: 03. 01. 2018, 15:56:49 »
hlavne nesmis bejt lopata

instalater

« Odpověď #96 kdy: 04. 01. 2018, 00:06:27 »

Takze asi tolko.

ja mam bohuzial take skusenosti ako som pisal, z ostatnych skol (slovenskych) chodili taki daki nemastni neslani.z FRI ZA zatial prisiel iba jeden kandidat a to bol taky, ze si ho uz ani nepamatam, takze ma asi nepresvedcil. co sa tyka ceskych skol, uznavam, ze su v niecom lepsie, ale malo ludi sa zo skoly v cr vrati na svk (aspon co mam kamaratov tak sa nevratil skoro nikto).
sam som vychodil fiit stuba (udajne naj it vs na svk), ale uroven nebola taka, ze by som z nich do kolien padal. niektore predmety boli dobre zvladnute, ine katastrofalne. ale to tak byva asi vsade, len niekde je viac dobre zvladnutych :) ale to uz je off topic...
madarsko je jiná krajina ...

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #97 kdy: 04. 01. 2018, 00:20:55 »
madarsko je jiná krajina ...

Ano, to je, holt se pozna, ze jsi znalec. Az z toho pises napul "madarsky". Myslim, ze bys mel svych rozsahlych znalosti vyuzit a napsat o Madarsku cestopis. Svet se na nej uz trese, je to presne to, co na trhu chybi.