Zdravíčko pánové, tak pořád nic. po aktuální úpravě fstabu je situace následující:
jaroslav@laptop:~/Dokumenty/PROGRAMMING/all prog> ./matice
bash: ./matice: Operace zamítnuta
jaroslav@laptop:~/Dokumenty/PROGRAMMING/all prog> sudo ./matice
jaroslav@laptop:~/Dokumenty/PROGRAMMING/all prog> sh matice
matice: matice: binární soubor nelze spustit
jaroslav@laptop:~/Dokumenty/PROGRAMMING/all prog> sudo sh matice
matice: matice: binární soubor nelze spustit
nisméně když jsem v jiný složce zkusil pustit jakousi zplácaninu která je beztak špatně ale nic to pokud se dobře pamatuju při sestavení ani kompilaci nic nepsalo tak mi to hodilo tohle:
jaroslav@laptop:~/Dokumenty/PROGRAMMING/New_start> sudo sh Po*
Pokus_o_matici_1.c: řádek 5: chyba syntaxe poblíž neočekávaného tokenu „(“
Pokus_o_matici_1.c: řádek 5: `int main(){'
takže očekávám že v tohle souboru je špatně kód ale o to nejde, spíš mě zaráží jaktože tu to něco napsalo ale když příkaz napíšu na jinej soubor tak to nejde, což mě překvapilo.
jinak soubory jsou psaný kdysi na widlích ale jsou to kraviny takže se používala jenom stdio.h knihovna a stdlib.h kvůli SYSTEM("PAUSE"); což pokud se nepletu linux ignoruje ikdyž to není zakomentovaný.
měli byste ještě nějakej nápad? ještě jednou díky
mimochodem, aktuálně fstab vypadá takto:
/dev/disk/by-id/ata-WDC_WD5000BEVT-08A0RT1_WD-WX71A80H2794-part5 / ext4 acl,user_xattr 1 1
/dev/disk/by-id/ata-WDC_WD5000BEVT-08A0RT1_WD-WX71A80H2794-part6 /home ext3 acl,user_xattr 1 2
/dev/disk/by-id/ata-WDC_WD5000BEVT-08A0RT1_WD-WX71A80H2794-part7 /mount/DATA ntfs-3g users,uid=1000,gid=users,fmask=002,dmask=002,locale=cs_CZ.UTF-8 0 0
/dev/disk/by-id/ata-WDC_WD5000BEVT-08A0RT1_WD-WX71A80H2794-part2 /mount/windows ntfs-3g users,exec,gid=users,fmask=133,dmask=022,locale=cs_CZ.UTF-8 0 0
proc /proc proc defaults 0 0
sysfs /sys sysfs noauto 0 0
debugfs /sys/kernel/debug debugfs noauto 0 0
usbfs /proc/bus/usb usbfs noauto 0 0
devpts /dev/pts devpts mode=0620,gid=5 0 0