Z me vlastni zkusenosti mohu pojisteni doporucit pouze, pokud pouzivate sluzebni auto. Dalsi vec co bych mohl poskodit je notebook nebo telefon a kvuli tomu se mi nevyplati pojistku uzavirat, zamestnavatel to vetsinou neresi. U auta je to ale jine, pojistku jsem jednou uz vyuzil, kdy do me nekdo naboural na parkovisti. Pozor na to, tenhle pripad pojistovna neresi, musel jsem se s nekym domluvit a nahlasit normalni nehodu. Bylo to ale spousty papirovani - formulare, protokol od policie, kopie ridicaku, potvrzeni o pravidelnem skoleni ridicu, knihu jizd s vyznacenim casu (aby bylo jasne ze jde o sluzebni jizdu) apod. Taky je tam spoluucast, ja platil 1000, ale jsou i pojistky s mnohem vyssi spoluucasti. Pozor - pojistka se nevztahuje na soukrome jizdy! Dale pozor na to, ze pojistka byva omezena bud na CR nebo Evropu.
Ono je to stejne jako u jakekoliv jine pojistky - pojistovna se vzdy krouti, aby nemusela nic platit, je dobre si zjistit jak probiha likvidace - co je treba dolozit, co delat pri nehode (kam volat, co hlasit). Musi byt vzdy zapis od policie.