Doporučte značku notebooku pro práci

Brumla

• 131
    • Zobrazit profil
Re:Doporučte značku notebooku pro práci
« Odpověď #60 kdy: 10. 07. 2025, 08:59:05 »
Co bude po Fujitsu U7313 opravdu nevím. Ani ten není bez kompromisů, ale jako jediný dokázal splnit požadavky a s 15 let starou dokovací stanicí si poradí s dvojicí RS232 (9 + 25 PIN) a naprostý unikát v podobě RS485, který zvládá kilometrovou vzdálenost 32 PLC (I/O). V tomto aspektu zůstává Intel nenahraditelný, leč ruku na srdce, kolik z nás něco takového ocení.

Otázkou je, zda je skutečně potřebné mít RS232 a RS485 přímo v notebooku. Nestačily by USB nebo BlueTooth převodníky? Recyklace staré dokovací stanice je určitě žádoucí.
Dělal jsem v automotive. Z 3 převodníků fungoval 1. Musel se kupovat konkrétný typ konkrétního výrobce s konkrétním čipem a procesor musel být Intel, jinak to zařízení jako celek nefungovalo. Před 20+ lety dělal známý odblokování mobilů na všechny operátory a další věci okolo. SW jel jen s Intelem, s jinými procesory byly vždy problémy. Já mám z těchto důvodů vždy jen Intel, člověk nikdy neví co bude řešit (sysadmin) a s Intelem se mi zmenšila plocha potenciálně zbytečných problémů.