Putty vkládá řetězec do vstupu programů

přes putty si otevřu bash přes Putty na jednom pc.
Kdyz  do putty vložím text přes pravé tl. nebo Shift ins, tak do terminálu je to OK  pokud v prompt je psaní bashovského příkazu, vloží se to co je ve schránce.

ale když otevřu openssl, cat, read, tak se TEXT obalí na
$ read / openssl / cat
^[[200~TEXT^[[201~

Ale neděje se to vždy a . Na jiných cílových PC se to neděje vůbec. Nevíte ,čím to může být, ?  Než se začnu pouštět do  detektivního porovnání putty configů, křížového příhlašování z ssh vnořeného ssh...

hknmtt

• 122
    • Zobrazit profil
toto presne mi robi jeden program ked pouzivam ctrl+v namiesto praveho tlacidla misky na vlozenie textu. takze pozri na konfiguraicu programu, alebo proste nepouzivaj ctrl+v.

Asi si koleduju a vím, že to je nevyžádaná rada, na kterou tu každý "čeká", ale stejně: zkoušel jste prostě terminál? :) Ten ve windows už je použitelný, má slušné nastavení, záložky, rozumně se z toho kopíruje atd. a řádkové "ssh"?

Konfigurace hostů je v prostém text. souboru a za prostředí PuTTY bych už neměnil. Byl to skvělý program, ale jeho čas skončil někdy s XPčkama. Hlavně nastavování forwardování portů (tunelů), proxy atd., v těch prťavých políčkách je pro mne za trest. Navíc jsem si session vždy nějak blbě uložil, přepsal si jinou... Přenos sessions jinam přes registry je kapitola sama pro sebe. V sshconfig můžu něco zakomentovat, popsat, snadno zkopírovat... Soubor s konfigurací si zazálohuju, přenesu rychle někam. Terminál si vyberu dle libosti (znovu, ten aktuální, Mikrosoftí, už se dá dobře používat).

Už jdu, vyprovodím se sám. :)