Aktuálně hledám remote kontrakt, a dal jsem si na LinkedIn "Open to work", sem tam přijde něco relevantního, ale je velmi těžké to poznat, píší mi desítky recruiterů a příběh je to ten samý "nemáme pro vás to co chceme, ale kdybyste udělal kompromis - tím myslí že bych přijal blbou nabídku, tak by to šlo".
Každý si chce volat, nejlíp pohovor, ale je to úplně nerelevantní typu "povězte mi něco o nabídce", recruiter: "já o ní nic nevím, mohl bych vám přečíst text inzerátu", bavím se s ním 15 minut, kdy z toho 10 minut se omlouvá, že je kokot, že o tom nic neví, a za 3 dni napíše, že by to chtěl o 1/3 levněji, a že já vůl nechápu tu skvělost.
Dá se to nějak rozumně filtrovat? Kdybych chodil na každý pohovor a volal si s každým recruiterem, tak celé dni nedělám nic jiného. Už jsem to takto zkoušel, a ti lidé byly jak realitní turisti, typu "víte, my jsme se přišli jenom podívat, ale vlastně na to ani nemáme budget".
Třeba jsem jednou byl na projektu, a otravoval recruiter, že něco chce, a mě se nechtělo z projektu, tak jsem mu sdělil za 10.000 Kč na den o tom budu uvažovat. Pak přišla na pohovor firma, že jí to zaujalo, ale že maj budget do 100.000 Kč na HPP a že IČO ani nedělají, a po pohovoru mi poslali "že dali přednost kandidátům, kteří lépe odpovídali jejich profilu". Cejtil jsem se z takového chování fakt vysátej, a když se tenhle scénář opakuje už po desáté, přijde mi to únavné.