Ahoj,
Jelikož zrovna mám hotovou maturitu (síťař) tak uvažuji nad práci pro datacentrum jako IT support v nepřetržitém provozu, většina firem nenapíše veřejně plat před pohovorem tak se chci vás zeptat, pokud někdo na této pozici pracoval/pracuje v jaké částce můžu očekávat plat pro tuto pozici, beru v potaz celou ČR .
Děkuji Petr .
Tak reálně podle toho co umíš můžeš očekávat plat + záleží na místě. Jako síťař se střední a zkouškou CCNA jsem začínal v Praze před 15ti lety v prvním jobu za 22, za 2 měsíce mě vyhodili a já pak našel job za 25k, za 2 měsíce šla firma do kopru a já se přestěhoval do Londýna a bral jsem v přepočtu asi 70.000 Kč čistého, no a za další 4 měsíce jsem se s nimi dohodl, že budu pracovat z domova z Prahy a bral jsem 30-35k čistého podle kurzu koruny, asi tak.
Hlavně se nesnaž někde zašít a setrvat, klidně během roka můžeš brát dvojnásobek, takže bych se moc nesoustředil na to, za kolik nastoupíš, ale spíše to, jestli se něco naučíš, to je teď důležitější než brát o 3.000 Kč měsíčně více, a zcela upřímně, i když jsem dost nepřítelem menších firem, tak v dobré malé firmě máš možnost se hodně rychle učit, často lepší než v korporátu, korporát je lepší, když je člověk už seniornější.