Pokud mě paměť neklame, doba, kdy držitelé domén komunikovali přímo s NIC.cz je pryč patnáct let. Od roku 2003 všichni držitelé domén komunikují výhradně s registrátory (které si pro existující domény MUSELI zvolit).
Tady řešíme opačný směr komunikace, tedy od CZ.NIC k držitelům domén. Nevím, zda jste to zahrnul do vašich úvah o komunikaci, nebo jste skutečně myslel jenom opačný směr. Každopádně opačný směr komunikace evidentně existuje, o tom je celá tahle diskuse.
Můj osobní názor je ten, že NIC.cz by skutečně neměl posílat jakékoliv e-maily, a to ani držitelům, ani technickým správcům, vyjma jednoho případu (nebo možná dvou), kdy naprosto postačí zaslat informaci "Doména xyz.cz byla prodloužena", případně "Doména xyz.cz expirovala, pokud k tomu došlo omylem, obraťte se na svého registrátora" na adresu technického správce.
Všimněte si, že váš názor je už minimálně třetí v diskusi zmíněná varianta toho, co by CZ.NIC posílat měl a co neměl. A to jsem z počítání vyřadil svůj názor, protože na ten podle vás evidentně nemám právo. Takže se tady sice všichni shodnou, že teď je to špatně, ale kdyby se realizoval kterýkoli z návrhů, budou ostatní kverulovat úplně stejně, že zase není po jejich. I kdyby na to někde bylo nastavení, pořád to bude problém, protože pokud někdo nechápe informaci „zkontrolujte údaje a pokud jsou v pořádku, nic nedělejte“, s nějakým nastavením by si neporadil už vůbec.