PHP Symphony vs Spring Boot

balki

Re:PHP Symphony vs Spring Boot
« Odpověď #30 kdy: 15. 11. 2018, 08:30:42 »
kdo nebo co je murar?
proc se sakra imigranti nemuzou naucit cesky?

Muřař.

test

« Odpověď #31 kdy: 15. 11. 2018, 08:43:51 »
Spring boot/symphony na male riesenia to bude asi jedno. Ale ked uz je tych requestov ozaj sakramensky vela, tak sa hodi pouzit spring cloud. To sa da paradne naskalovat. Odporucam pozriet http://spring.io/projects/spring-cloud . Mozno ma take nieco da robit aj s php-ckom. Prosim napiste ak existuje podobne jednoduche riesenie na php + apache/nginx/whatever. Nejde mi o vyryvanie ale mozno budem niekedy musiet take navrhnut.

řekl bych že pro PHP žádný takový all-in-one řešení nebude (nebo minimálně ne v symfony....nevím jak Laravel). Půjde docílit toho samého to jo, ale bude to sada různých komponent, který bude muset někdo seskládat (čili může to dát dost práce to postavit a hlavně odladit)

Alex

« Odpověď #32 kdy: 15. 11. 2018, 08:48:07 »
máte názor na https://github.com/ktorio/ktor ?
Scalatra je výrazně snadnější na použití a je to framework stejného typu.

« Odpověď #33 kdy: 15. 11. 2018, 08:49:48 »
kdo nebo co je murar?

Muchomir Murar je basnik
https://www.youtube.com/watch?v=byTuOzlkJIc

balki

« Odpověď #34 kdy: 15. 11. 2018, 08:58:34 »
Spring boot/symphony na male riesenia to bude asi jedno. Ale ked uz je tych requestov ozaj sakramensky vela, tak sa hodi pouzit spring cloud. To sa da paradne naskalovat. Odporucam pozriet http://spring.io/projects/spring-cloud . Mozno ma take nieco da robit aj s php-ckom. Prosim napiste ak existuje podobne jednoduche riesenie na php + apache/nginx/whatever. Nejde mi o vyryvanie ale mozno budem niekedy musiet take navrhnut.

řekl bych že pro PHP žádný takový all-in-one řešení nebude (nebo minimálně ne v symfony....nevím jak Laravel). Půjde docílit toho samého to jo, ale bude to sada různých komponent, který bude muset někdo seskládat (čili může to dát dost práce to postavit a hlavně odladit)

Dakujem, diera na trhu :)

« Odpověď #35 kdy: 15. 11. 2018, 09:00:49 »
kdo nebo co je murar?

Zedník, debile.

agent

« Odpověď #36 kdy: 15. 11. 2018, 15:18:30 »
kdo nebo co je murar?
Jo, takhle se pozná mlaďoch junior od nás zasloužilých starých struktur  ;D
Všude si plácá játro kolik jazyků a frameworků zná a pak ani nezná výrazy z jazyka češtině nejbližšího  ;D

balki

« Odpověď #37 kdy: 15. 11. 2018, 15:25:51 »
kdo nebo co je murar?
Všude si plácá játro kolik jazyků a frameworků zná a pak ani nezná výrazy z jazyka češtině nejbližšího  ;D

Napríklad ja by som sa bál písať po česky. Síce češtinu ovládam lepšie než Bureš, ale aj tak ju nechcem przniť :)

Jano7

« Odpověď #38 kdy: 15. 11. 2018, 16:47:01 »
kdo nebo co je murar?

Napríklad ja by som sa bál písať po česky. Síce češtinu ovládam lepšie než Bureš, ale aj tak ju nechcem przniť :)

Detto. Ja som sa naučil rozumieť češtine z televízie ešte z čias Federálu a českých technických a historických kníh, ktoré zapĺňali medzeru na našom trhu ešte pred príchodom anglickej literatúry. Ale rozprávať neviem, pretože ten český prízvuk nedám ani za svet a ani správne písať a nechcem češtinu przniť.

Jano7

« Odpověď #39 kdy: 15. 11. 2018, 17:09:32 »
Citace
Prave preto som spomenul murarov, lebo na to netreba VS a taky murar zarobi pomaly lepsie ako junior a niektori seniori a vasu pracu neposlu do Indie ked zapytate viac.

Ja s tým nemám problém, keď manuálne pracujúci človek zarobí viac ako ten s vysokou školou. Nech si dobre zarobia. Murárčina, práca za kasou, za pásom sú náročné roboty, a prečo by si v nemohli ľudia v takýchto joboch viac zarobiť ako trebárs právnici či programátori?

Citace
Prosim napiste ak existuje podobne jednoduche riesenie na php + apache/nginx/whatever.

Čo sa týka vývoja, tak Express.js alebo Flask sú veľmi jednoduché a priamočiare. Ale PHPčku sa podľa mňa nič nevyrovná, čo sa týka infraštruktúry a jednoduchosti nasadenia.

Citace
Scalatra je výrazně snadnější na použití a je to framework stejného typu.

Hmm, ja si myslím, že ktor je výnimočný tým, že využíval DSL jazyk Kotlinu, ktorým sa dá vyčarovať veľmi zaujímavá syntax. Napr HTML DSL:

Kód: [Vybrat]
get("/") {
    call.respondHtml {
        head {
            title { +"Ktor: static-content" }
            styleLink("/static/styles.css")
            script(src = "/static/script.js") {}
        }
        body {
            p {
                +"Hello from Ktor static content sample application"
            }
            p {
                +"Current directory is ${System.getProperty("user.dir")}"
            }
            img(src = "static/image.png") {
                onClick = "message('clicked the image')"
            }
        }
    }
}

Citace
Dakujem, diera na trhu :)

Nuž ja nie som v tomto odborník, ale čo viem, tak škálovateľnosť je language agnostic vec. Napríklad Django framework, ktorý je postavený na Pythone. Python je výrazne pomalší, ako je PHP. A pritom sa Django využíva v mimoriadne na zdroje náročných weboch, trebárs Pinnterest, Disqus, či Instagram.

https://stackoverflow.com/questions/886221/does-django-scale

balki

« Odpověď #40 kdy: 15. 11. 2018, 20:32:48 »

Citace
Prosim napiste ak existuje podobne jednoduche riesenie na php + apache/nginx/whatever.

Čo sa týka vývoja, tak Express.js alebo Flask sú veľmi jednoduché a priamočiare. Ale PHPčku sa podľa mňa nič nevyrovná, čo sa týka infraštruktúry a jednoduchosti nasadenia.

Express.js ani php nema high availability a load balancery ako sucast riesenia, treba konfigurovat rozne heterogenne komponenty, ako mi to tu niekto uz (o php) pisal.  Spring boot sa nasadi tak, ze sa pusti jedno jar-ko, cize to je jednoduchost sama. (nevyhoda je, ze pri zmene verzie  servlet kontajnera treba prebuildovat).   PHP je co sa tyka performance celkom dobre, len by mohli este poladit asynchronne vykovnavanie kodu, tam straca na vykone.  Javascript je zatial na tom z hladiska performance zle a je  v stadiu rovnakov na ohejbaky, potrebuje este chvilu na vykrystalizovanie. Aj to nasadzovanie je kadejake.