Kde koupit v ČR věci na bastlení

dustin

Re:Kde koupit v ČR věci na bastlení
« Odpověď #30 kdy: 07. 01. 2018, 21:46:23 »
A ten "evropský výrobce" si to stejně nechá vyrobit v Číně, nebo rovnou koupí hotové čínské OEMko. Jako téměř všechno...

Nemám vůbec nic proti českým/evropským "překupníkům", když mi to zkrátí dodací lhůtu z měsíce na pár dnů a já to zrovna potřebuji. To je docela velká přidané hodnota, která někdy za ten příplatek stojí.

« Odpověď #31 kdy: 08. 01. 2018, 00:56:52 »
Bastlení je IMHO taky schopnost improvizace, když nemám součástku BFLM a v místní trafice ji mají vyprodanou, tak zkusím použít součástku PSVZ co ji mám v šupleti.
Improvizace rozhodně, hodí se taky hledat ve vyřazeném hardwaru...
Na bastlení jsou dobré takovéhle stavebnice, třeba tuhle jsem si kdysi koupil a až budu mít chuť, tak si ji ubastlím:
http://www.ame.cz/Stavebnice-J-31-Laboratorni-zdroj-_d4382266_10699.aspx
Akorát ty stavebnice nemají vždy ideální kvalitu (nekvalitní PCB...). To samé, když se koupí sestavené (studené spoje...). Možná to chce mít tip na kvalitního výrobce.

Lol Phirae

« Odpověď #32 kdy: 08. 01. 2018, 01:12:00 »
Tu 100,- za ně na GME bych byl ochoten zaplatit jenže oni mají jeden druh jen v Plzni, druhý druh v Hradci a třetí v Ostravě a nejsou to schopní poslat přes e-shop.

Občas jsem tam něco objednával, nikdy jsem si nevšiml, že to mají takhle dementně udělané. Proč to proboha nechá ty věci dávat do košíku a vyflusne to ten nesmysl až při pokusu o odeslání objednávky? To je nějaké nedávné "vylepšení"?

::) >:(

JX

« Odpověď #33 kdy: 08. 01. 2018, 13:08:30 »
aliexpress.com
Na aliexpress.com pozor, suciastky su z velkej vacsiny fejky, a kable su tensie ako by si ocakaval, konektory nefunguju ako by mali, cin je nahovno, pajkovacie pasty su dobre na vsetko ine, len nie na pajkovanie atd atd. Skratka kym to zistis stratis vela casu a penazi :).

Ak chces kupovat tak: Mouser, Farnell, Distrelec, TME, SOS ....

mhi_

« Odpověď #34 kdy: 08. 01. 2018, 23:08:51 »
kupuju veci z CN pres eBay, parkrat jsem koupil neco totalne nefunkcniho a penize vratili. No, ne vsichni bez toho aby se posilalo zpatky, ale nekteri bez kecu, stacilo vysvetlit kde je problem a oni to uznali. Raritou byly nepajive pinheadery, potreboval jsem je v nejakem atypickem provedeni rychle, tak jsem asi 1000ks objednal a osazovaci firma nam to vratila, ze to projelo vlnou a nic se nezapajelo, tak zkouseli rucne a taky se nepovedlo:). No a i kdyz clovek trati, tak je to za takove drobne, ze to je opravdu jedno. Zbozi jinak dojde i do tydne, mesic je vetsinou vyjimka.

Pridal bych k CZ eshopum i www.ecom.cz pripadne primo www.digikey.com , od urcite castky je doprava zdarma a pro platce DPH to tu je snad za 2 dny (u neplatcu se sloziteji cli a nebude to tak rychle).