Korporátní zprznění mončičákem

.

Re:Korporátní zprznění mončičákem
« Odpověď #15 kdy: 17. 12. 2017, 09:19:14 »
Hele, kdyby někdo napsal, jak to s tebou vlastně je, tak sem přestaneš chodit, nebo si jen změníš přezdívku ?

CoffeeMan

« Odpověď #16 kdy: 17. 12. 2017, 09:35:59 »
Okurky, jo.

Jenomže já takovouhle pakárnu budu muset řešit, protože se taky může stát, že za měsíc budu prohrabovat faktury a tam bude 50 tisíc za pár kliků na myšáka. Bych se na to...

MKzB

• 105
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 17. 12. 2017, 09:46:19 »
Existuje trik, jak přijít snadno k penězům. Největším firmám poslat faktury na kancelářské potřeby nebo nějaký IT servis do max 2000,- Kč. Většina z nich zaplatí, aniž by to někdo řešil. Je možné, že jsi jednou z "obětí" tohoto triku.

qwertz

« Odpověď #18 kdy: 17. 12. 2017, 10:23:13 »
Zcela na rovinu tazatele absolutně nechápu. Jak dlouho jste v tom korporátu? Týden?

Prakticky každý korporát má z hlediska výdajů přísná pravidla. Schválení dodavatelé, definice osob které objednávají nebo schvalují, atd... Prosto pro lidovou tvořivost nulová.

Takže buď to probehlo standardně, přes schváleného dodavatele (ceny jsou předem dané, změna není možná), nebo došlo k porušení povinností někoho, kdo objednal něco co neměl. Což ovšem znamená pracovněprávní důsledky.

Ta cena sice vypadá na první pohledn absurdně, ale pokud jde o kontrakt, kde zákazník neplatí pohotovost, mohou takové jednorázové úkony stát tyto šílené peníze.

BTW: Snad si nemyslíte, že korporáty fungují jinak. Když se vám to nelíbí, jděte.

Radovan.

« Odpověď #19 kdy: 17. 12. 2017, 10:54:41 »
Což mi připomělo, jak jeden malý kluk přesunul svému strejdovi na služebním PC jeho firmy nechtěně pár adresářů jejich účetního sw někam jinam...
To mě kdysi štval šéf, tak jsem mu jednou v MSDOS.SYS změnil GUI=1 na GUI=0 (W98). Ráno to zapnul, a najel do DOSu. Černá obrazovka, žádná myš, čuměl jak vejr. Párkrát resetoval počítač a pak mě - jako největšího počítačového odborníka v oddělení - zavolal, ať se na to kouknu. Nejdřív jsem to také párkrát restartoval (pomocí trojhmatu, přece nebudu mačkat reset jako lama), abych jako zjistil co to dělá, odkrokoval jsem postup bootování, vylistoval nějaké adresáře jestli tam jsou soubory, a potom jsem spustil Wokna příkazem WIN. To že viděl barvičky mu stačilo, tak mě od toho vyhodil a začal "pracovat".
Říct mi jestli bych to nespravil bylo pod jeho úroveň, radši to takhle ručně spouštěl pár dní než ho to přestalo bavit a odnesl to k firemnímu správci. Ten prohlásil že to byl neodborný zásah do systému a celé Widle přeinstaloval.
Teda neznám jeho měřítka, ale mě změna jediného bitu na harddisku přijde jako dost odborný zásah ;D