Upozornění na aplikace od MS

LDASCZ

Upozornění na aplikace od MS
« kdy: 26. 11. 2017, 12:11:08 »
Dobrý den,
chtěl bych upozornit na další nekalé  techniky z řad MS.
Kdo používá od MS aplikace twitter/facebook tak jste si mohli všimnout při otevírání odkazů jedné malé skulinky.
Když někdo vám pošle ve zprávě odkaz na youtube a chcete jej otevřít, aplikace vyžaduje pouze MS aplikace a né jakékoliv aplikace třetích stran natož prohlížeč.
Je to další vnucování MS aplikací, které jsou v mnohdy případech i spoplatněné.

Já jenom už se divím, že celkově od MS si  to necháme líbit a celkově, že MS to prochází.

(jakožto uživatel win/ubuntu mate jsem rozhořčen vnucováním aplikací, které nechci)

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Re:Upozornění na aplikace od MS
« Odpověď #1 kdy: 26. 11. 2017, 12:28:22 »
Ale no tak, kazdy prece vi, ze aplikace od MS jsou nejlepsi a nejbezpecnejsi a normalni clovek zadne jine nechce. ;-)

nu

« Odpověď #2 kdy: 26. 11. 2017, 12:36:00 »
Twitter? Facebook? Co to je?

Klidně zkuste napsat slušný a podrobný dopis páru lidem někde do Europarlamentu (Pirátům), třeba se toho někdo chytne. Pokud byste chtěl nějakou větší akci, tak hoďte odkaz, podepíšu Vám petici, pokud bude dostatečně odůvodněná a srozumitelná. Nemusíme si nic nechat líbit.

Jelikož já tyhle věci zrovna nepoužívám, tak mě to ani netrápí, ale uznávám, že tyhle praktiky je třeba hlídat.

jpu

« Odpověď #3 kdy: 26. 11. 2017, 12:50:19 »
Naco to pouzivas? Nemas prehliadac? Nemas nahodou aj appku, ktora ti povie, kedy mas ist na wc?

nu

« Odpověď #4 kdy: 26. 11. 2017, 12:54:14 »
Naco to pouzivas? Nemas prehliadac? Nemas nahodou aj appku, ktora ti povie, kedy mas ist na wc?

Tak snad ví, že wc je na počítání řádků, slov a počtu Bytes - na to appku ještě snad nepotřebuje... :-)

nu

« Odpověď #5 kdy: 26. 11. 2017, 12:55:31 »
Ale přiznávám, že já na zjišťování takových věcí používám man, případně info.

LDASCZ

« Odpověď #6 kdy: 26. 11. 2017, 13:19:21 »

Ze zkušenosti mám appku, jelikož 8 hodin prohlížeč otevřený fb nevydrží.. zahltí se a zaseká se.... pak neskutečné sbírání dat ukládaný na HDD je neskutečný... Jednou za jeden den to nasbíralo i 4 GB za 8 hodin a to je dost, za to ta aplikace uchovává jen část. (třeba za den 300 mb)
Jinak otevřený FB po dobu 7 dnů stahne i 40 GB a to jen máš otevřenou stránku, jelikož jsem na sociální sítě docela upoután, vidím to jako dost velkou nevýhodu, aby se to takto zahlcovalo. Jenom pro info, tento problém mě váže od roku 2016, zatím to ani jeden prohlížeč nefixnul takové zahlcování.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 26. 11. 2017, 13:27:13 »
Wow, 8 hodin na Fejsbuuku, to bych nevydrzel.

nu

« Odpověď #8 kdy: 26. 11. 2017, 13:49:42 »
jelikož 8 hodin prohlížeč otevřený fb nevydrží... ...zahltí se a zaseká se... ...i 4 GB za 8 hodin... ...po dobu 7 dnů stahne i 40 GB a to jen máš otevřenou stránku... ...od roku 2016...

Další důvod proč nepoužívat takhle mizerně navrženou stránku, která si o člověku zjišťuje kdo ví co všechno.

Kit

« Odpověď #9 kdy: 26. 11. 2017, 14:05:42 »
FB není nutné mít spuštěné trvale. Když třeba jednou za hodinu panel s FB otevřeš a po vyřízení komunikace zase shodíš, problém nejspíš nenastane.

Mám však tušení, že uvedené problémy způsobují aplikace třetích stran vestavěné do FB. Mohlo by pomoct je vyházet a povolit jen některé.

link leak?

« Odpověď #10 kdy: 26. 11. 2017, 14:59:39 »
chcete jej otevřít, aplikace vyžaduje pouze MS aplikace a né jakékoliv aplikace třetích stran natož prohlížeč.
Nerozumím přesně popisu. v čem čteš zprávy (web, aplikace, PC/mobil, OS)  To jako nikde nevidíš linka na youtube.com/watch?v=...

Spíš bych se bál toho, že tyhle služby (a facebook) používá přesměrování odkazů typu (l.facebook.com), google.search google.com/url?sa, pak ještě samotný post jde přes další zkracovač....
Tudíž buď userscript na pročištění a nebo hodkazy kopírovat přes web inspektor

LDASCZ

« Odpověď #11 kdy: 26. 11. 2017, 15:43:17 »
chcete jej otevřít, aplikace vyžaduje pouze MS aplikace a né jakékoliv aplikace třetích stran natož prohlížeč.
Nerozumím přesně popisu. v čem čteš zprávy (web, aplikace, PC/mobil, OS)  To jako nikde nevidíš linka na youtube.com/watch?v=...

Spíš bych se bál toho, že tyhle služby (a facebook) používá přesměrování odkazů typu (l.facebook.com), google.search google.com/url?sa, pak ještě samotný post jde přes další zkracovač....
Tudíž buď userscript na pročištění a nebo hodkazy kopírovat přes web inspektor

Hele W10 messenger a tam máš klasický odkaz na youtube. Ovšem když ho chceš otevřít, objeví se ti dotaz ( http://prntscr.com/hfgddi ). Ovšem aby se jej otevřel, musíš nainstalovat aplikaci od MS, jinou ne. To je problém na co upozorňuji.

mistrphp

« Odpověď #12 kdy: 26. 11. 2017, 16:42:33 »
Dobrý den,
chtěl bych upozornit na další nekalé  techniky z řad MS.
Kdo používá od MS aplikace twitter/facebook tak jste si mohli všimnout při otevírání odkazů jedné malé skulinky.
Když někdo vám pošle ve zprávě odkaz na youtube a chcete jej otevřít, aplikace vyžaduje pouze MS aplikace a né jakékoliv aplikace třetích stran natož prohlížeč.
Je to další vnucování MS aplikací, které jsou v mnohdy případech i spoplatněné.

Já jenom už se divím, že celkově od MS si  to necháme líbit a celkově, že MS to prochází.

(jakožto uživatel win/ubuntu mate jsem rozhořčen vnucováním aplikací, které nechci)
A co konkrétně čekáš za odpověď????

mistrphp

« Odpověď #13 kdy: 26. 11. 2017, 16:46:32 »
Pokud byste chtěl nějakou větší akci, tak hoďte odkaz, podepíšu Vám petici, pokud bude dostatečně odůvodněná a srozumitelná. Nemusíme si nic nechat líbit
No tak jestli se do toho vloží i "nu" ... to začne být vážné.

jiwopene@gmail.com

« Odpověď #14 kdy: 26. 11. 2017, 18:22:29 »
Nemas nahodou aj appku, ktora ti povie, kedy mas ist na wc?

Kód: [Vybrat]
wc /dev/urandom
Stačí spustit a pak to poznáš.