Mužská nadřazenost ve zdrojovém kódu

čumil

Mužská nadřazenost ve zdrojovém kódu
« kdy: 10. 09. 2017, 20:16:39 »
http://a2larm.cz/2017/08/silicon-valley-neni-pro-zensky/

Well, shit ...
asi aby jeden přestal používat guugl, když tak koukám co za zvířenu se tam cpe

Beda

Re:Mužská nadřazenost ve zdrojovém kódu
« Odpověď #1 kdy: 10. 09. 2017, 20:36:21 »
Tady je ten dokument, ktery ten clovek z Googlu napsal:
https://assets.documentcloud.org/documents/3914586/Googles-Ideological-Echo-Chamber.pdf

Z nej si udelate lepsi obrazek, nez ze zprostredkovaneho clanku.

čumil

« Odpověď #2 kdy: 10. 09. 2017, 20:40:15 »
Tady je ten dokument, ktery ten clovek z Googlu napsal:
https://assets.documentcloud.org/documents/3914586/Googles-Ideological-Echo-Chamber.pdf

Z nej si udelate lepsi obrazek, nez ze zprostredkovaneho clanku.
Jo jo, četl jsem to.

Pouze mě dojalo to "Mužská nadřazenost ve zdrojovém kódu" v tom článku který odkazuju. Orwell v hrobě rotuje jak kočka s namazanym krajícem na zadech...

Bílý muž(poser se z toho)

« Odpověď #3 kdy: 10. 09. 2017, 21:05:54 »
Ten člověk je jen další zmatený progresivně levicový trubec, co se nenávidí za to, že je bílý a k tomu chlap. Takových po světě běhá... Tohle vůbec nemá smysl řešit. Těm, které tak vehementně protlačují na úkor ostatních(typicky kvótami, tak je to správně), stejně dělají jenom medvědí službu.

huh

« Odpověď #4 kdy: 10. 09. 2017, 21:08:01 »
"Autor kontroverzního pamfletu byl v pondělí propuštěn za šíření škodlivých genderových stereotypů."
Fascinující. Stále některým nedochází, že potlačením myšlenky akorát vzniká doublethink. Ostatní ve firmě se podle toho zařídí, myšlení se jim ale nezmění.

dtz

« Odpověď #5 kdy: 10. 09. 2017, 21:17:46 »
http://a2larm.cz/2017/08/silicon-valley-neni-pro-zensky/

Well, shit ...
asi aby jeden přestal používat guugl, když tak koukám co za zvířenu se tam cpe

Však to není tak těžké - duckduckgo.com to jistí. Sice některé věci by se asi přes Google vyhledávaly líp, ale já ho i tak nepoužívám už dávno abych nebyl přehnaně šmírovaný. Duckduckgo se stará o soukromí mnohem lépe než Google - a navíc nevím o tom, že by vyváděl takové alotria.

kojot4

• 217
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 10. 09. 2017, 21:34:30 »
Mě fascinuje, jak ty média a redaktoři zkreslují:

Citace
Ženy nejsou podle Damora dostatečně způsobilé k programování, protože jsou údajně více neurotické, náchylné ke stresu a „zajímají se více o lidi než o věci“.

Přičemž specificky tam píše, a to dost důrazně, že neříká, že "ženy", ale že konkrétně "distribuce dovedností a schopností je rozdílná u žen a mužů". Tedy ve skutečnosti píše, že "distribuce lidí schopných dobře programovat je lepší u mužské části populace než u ženské".

Takže článek poměrně razantně zjednoduše, až bych řekl, že je vysloveně zavádějící oproti dokumentu, a v nadpisu vysloveně lživý "Sillicon valley není pro ženy".

Co to bude příště, někdo napíše, že ženy mají vagínu a muži penis, a noviny otisknou nadpis "Ženy nemají dost sebevědomí, aby se jim postavil, uvádí xxx". A začne se tu vést diskuze, o takovém článku.

To jsme opravdu tak špatně skončili, že už odsuzujeme lidi za to, že prostě řeknou, že ženy jsou odlišné od mužů?

Tak já budu multiracionální a nakonec tu uvedu co si myslím já. Ženy a slepice jsou stejné, není v nich žádný rozdíl, a kdo tvrdí opak ten je xenofob, rasista a nechápe rovnost mezi druhy živočichů :D Ať tu zazní tedy i můj levičácký názor... Pane bože, to jsme to dotáhli...

Pako

« Odpověď #7 kdy: 10. 09. 2017, 21:54:10 »
No když už to tu někdo zase vytáhnul: náhodou jsem si nedávno poslechl tohle a dost příjemně mi to překvapilo že se svět ještě úplně nezbláznil:

DVTV: Holky v IT musí mít ostré lokty, v hračkářství nemá být růžová a modrá sekce, říká Přikrylová

https://video.aktualne.cz/dvtv/holky-v-it-musi-mit-ostre-lokty-v-hrackarstvi-nema-byt-ruzov/r~508842aa850d11e7a3060025900fea04/

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 10. 09. 2017, 22:53:52 »
@Pako: A co ruzova a modra sekce v IT?

andy

« Odpověď #9 kdy: 11. 09. 2017, 11:20:48 »
Naj joke je ako sa fixuju na teple, dobre platene kancelarske joby. Vacsi podiel zien odhadzovaciek snehu nikto nepresadzuje..

Lama

« Odpověď #10 kdy: 11. 09. 2017, 14:08:35 »
@Pako: A co ruzova a modra sekce v IT?

V korpech se budují hlavně analni sekce...

SB

« Odpověď #11 kdy: 11. 09. 2017, 15:30:19 »
Naj joke je ako sa fixuju na teple, dobre platene kancelarske joby. Vacsi podiel zien odhadzovaciek snehu nikto nepresadzuje..

:D :D :D     Tak odtud vítr vane...

Já být Googlem nebo podobnou firmou, tak genderisty pošlu do <|> - napíšu, že u nás vůbec neevidujeme pohlaví zaměstnanců, tudíž musíme výši mzdy stanovovat dle výkonu či přínosu.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 11. 09. 2017, 19:05:10 »
napíšu, že u nás vůbec neevidujeme pohlaví zaměstnanců, ....

Jo, ne jako nekde jinde, kde pohlavi eviduji i s fotografiemi.