Díky za radu. Jen ještě dotaz k Synology - nemůže být problém třeba i v něm? Mám ho od roku 2011, oba původní disky jsou už vyměněny. Novější mám rok, teď tento problematický je asi 3 roky. Jde mi o to, jestli v tom nemůže dělat "hokej" třeba i Synology.
Data mám na třech místech, v tom problém není.
Mohl se ti tam natáhnout i nějaký bláznivý update.
A to Synology je právě v době "připravuji se na odchod směr mrtvoliště".
Chce to otevřít a podívat se, jestli tam nejsou nafouknuté kondíky, případně je nechat vyměnit.
Kondenzátory časem ztrácí kapacitu.
Nebál bych se ty kondíky nechat vyměnit a vyměnit i celý zdroj od toho Synology.
Může to jet dalších pět let.
Nevím, co máš za typ, ale jestli té krabičce chceš protáhnout život, výměnou kondenzátorů a současně i zdroje nic nepokazíš.
Ceny nových zdrojů nejsou tak dramatické:
https://www.czc.cz/synology-adapter-65w-72w-1/137566/produkt(Samozřejmě nevím, co máš za zdroj.)
Rok 2011 je celkem daleko v historii a to zařízení už má svá nejlepší léta zasebou.
Já bych si ty kondíky dokázal vyměnit sám a těch pět kil za ten zdroj dal.
Pro tebe může být levnější celé to Synology střelit za pětikilo bez disku a pořídit si nový HW, tuším že nové řady vydané v roce 2016/17 mají o poznání lepší HW.
Pokud porovnáš cenu "oprášení" tj. výměna kondíků (300) vs sám (100) + nový fučák + zdroj = cca litr.
Cena nového - prachy za starý.
Třeba se ti s tím prostě nebude chtít drbat.
Kdyby ti doma běžel počítač od roku 2011, říkal by sis, jaký je to držák, že jede bez přestávky skoro šest let a pořád funguje.
Disk bych určitě vyměnil.