Dobrý den,
chystám se postavit malý mailserver pro max. 50 shránek + nějaké aliasy. A přemýšlím nad řešením. O SMTP se mi bude starat Postfix, mám s ním dlouholeté zkušenosti, dobře se konfiguruje a existuje na něj hromada návodů a doporučení konfigurace.
Kde ale tápu je IMAP/POP3. V současné době mám řešení postavené nad Courier + MySQL. To ale dnes vidím, jako zbytečné řešení. Určitě bych raději zachoval virtuální uživatele, Dovecot zdá se umí vlastní passwd soubor. Cyrus má malou SQLite DB, Courier bude zřejmě SQLite umět také, ale vlastní passwd soubor by byl asi nejlepší.
Co jsem tak zjistil tak Cyrus umí ještě WebCard a WebCal server, což zní určitě zajímavě, a zdá se že umí i nějakou replikaci na jiný server, což by byla pecka. Kdysi jsem konfiguroval server s zřejmě imap-uw, ale je to už opravdu hodně dávno.
Nerad bych nějaký moloch komplikovaný na konfiguraci, na druhou stranu, pokud uživatelé získají nějaký hezký benefit, např. vlastní pravidla nastavitelná přes Roundcube (ten ale poběží na jiném serveru), tak to bude hrát roli.
Poradíte prosím, kterým směrem se vydat a proč, případně kterým se nevydat a proč?