Pekný ATX Workstation case kde je možné dať moderné PC komponenty

qwertz

Re:Pekný ATX Workstation case kde je možné dať moderné PC komponenty
« Odpověď #15 kdy: 25. 07. 2017, 06:52:47 »
Ale ony se nevejdou ani do těch profesionálních WS krabic od HP, DELL, Fujitsu, Lenovo, ktere tazatel poptava. Tyto jsou zpravidla ještě o 2cm uzší než N400, takže obludy typu 140/150mm FAN tam fakt nedáte. Ale tyto chladiče ani nesplňují normu (zejména hmotnost), takže zřejmě (vašimi slovy) "nesplňují zadání" ;)

« Odpověď #16 kdy: 25. 07. 2017, 09:14:22 »
Doporučil bych Sun Ultra 20:

Mně se designově docela dost líbí (hodnotím o něco málo pod G5 ;) ), je poměrně slušně udělaná (oproti G5 je to ale plech, G5ka je fakt masivní), je prostorná a je tam celkem velká šance, že bys ji nemusel moc hackovat - minimálně zdroj by měl být standardní, cage na 2 disky je standardní SATA, jak je to s mobem nevím a nepodařilo se mi to vygooglit. S trochou štěstní to bude úplně normální ATX, přinejhorším by to znamenalo jenom převrtat distanční sloupky, což by neměl být problém.

A má jednu nezanedbatelnou výhodu: je to legenda a Sun skončil, takže žádné nové nebudou. Cena (morální) toho casu poroste.

« Odpověď #17 kdy: 25. 07. 2017, 09:24:11 »
nieco na styl IBM Intellistation/Thinkcentre
ThinkStation mám a používám jako hlavní pracovní stroj, tuhle:

Case je slušný, pevný, docela prostorný, myslím, že úplně standardní (ale ruku do ohně za to nedám). Trochu nevýhoda je usazování prachu v té čelní mřížce - pokud je stroj na zemi (kde taky jinde, že...), tak je potřeba čas od času tu mřížku umít pod vodou, protože jinak se vyčistit moc nedá.

Spíš než hackovat bych celkem doporučil ThinkStation nechat tak, jak je - je to fakt dobrý hw, starší modely se dají s trochou snahy sehnat za slušné peníze a výkonově dneska pořád ještě zvládají dobře. Já mám nejvyšší model S20 - Xeon W3690, 6-ti jádro (12 s HT) a pracuje se mi na něm fakt v pohodě. Výhodou pro někoho může být, že zvládne dvě grafiky (výpočty, hry). Oproti modernějšímu hw je samozřejmě vyšší spotřeba, ale zas ne tak moc, aby se to nějak výrazně prodražovalo.

« Odpověď #18 kdy: 25. 07. 2017, 16:30:13 »
ten Sun vypada moc pekne, dakujem :)

« Odpověď #19 kdy: 25. 07. 2017, 16:45:20 »
Je pěkný, ale řekl bych, že na fotkách vypadá možná o trošku líp než ve skutečnosti. Zatímco ta G5ka vypadá ve skutečnosti snad ještě impozantněji než na fotkách ;)

« Odpověď #20 kdy: 25. 07. 2017, 16:49:11 »
Je pěkný, ale řekl bych, že na fotkách vypadá možná o trošku líp než ve skutečnosti. Zatímco ta G5ka vypadá ve skutečnosti snad ještě impozantněji než na fotkách ;)

Mas pravdu.

Milfaus

« Odpověď #21 kdy: 25. 07. 2017, 17:07:26 »
Já tu SUNovou mašinu viděl, ale nakonec jsem do toho nešel.
Že je krásná, to je fakt, jenže to by jeden musel mít dost štěstí na pořízení.
http://kev009.com/wp/2009/12/sun-ultra-27-review-the-ultimate-linux-workstation/

Milfaus

« Odpověď #22 kdy: 25. 07. 2017, 17:10:05 »
PS: Blbě se shání a člověku je i líto z toho pak vykydat ty věci!
App, kdybys fakt sehnal celou SUN-ovou stanici, tak bych střeva zadarmo rád adoptoval.

MKzB

• 105
    • Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 25. 07. 2017, 21:36:45 »
Nedávno jsem hledal nový case pro své PC. Nechtěl jsem žádné haj-tech tvary, ale spíš něco konzervativního. Nakonec jsem koupil tohle:
https://www.tsbohemia.cz/coolermaster-miditower-force-500-atx-black-usb3_d161396.html

atrs

« Odpověď #24 kdy: 25. 07. 2017, 21:57:54 »
Skříň tvaru a velikosti věže o hmotnosti cca 5 kg a méně – pokud to není netradiční materiál – už nikdy.

samalama

« Odpověď #25 kdy: 25. 07. 2017, 22:29:05 »
ja mam toto http://www.chieftec.eu/en/chassis/eatx/smart-series/ch-09b-u3.html, klasicky vzhlad, priestranne, akurat ze je to velke, tak sa tie plechy trochu prehybaju. zo zaciaku mi tam zacalo nieco ale ze fest rezonovat, a nevedel som prist na to, co to sposobuje (mal som podozrenie na jeden disk) a co rezonuje. nakoniec som lepsie zalozil dekel a prestalo to. inac spokojnost. maju aj ine modely:
http://datacomp.sk/pc-komponenty-pc-skrinky-a-zdroje-pc-skrinky-midi-tower_c61804183.html?scaid=387&stishowtype=1&setstiordercook=sipprice