Hlučnost Dell PowerEdge T30

Honza

Re:Hlučnost Dell PowerEdge T30
« Odpověď #15 kdy: 11. 05. 2017, 09:56:44 »
Já mám doma na tyhle účely APU od PC Engines.

malvex

« Odpověď #16 kdy: 11. 05. 2017, 12:35:36 »
mám Dell 1U i 2U.
1U je příliš hlučné (asi tak jako vysavač na maximum, zkoušel jsem to v paneláku a sousedi nebyli úplně rádi). Větráky se daj odpojit, pak ti budou hučet jen disky (pokud bys měl 2.5 variantu, tak těch 15k otáček jde slyšet asi jako holící strojek, 3.5 už je přijatelnější). Vydrží ti to tak 5 minut, než se přehřeje. To se dá vyřešit velkým větrákem (takové které používaj lidi v létě na sebe) a nasměrovat jej na server, to ti pak přežije pár neděl, ale pak se můžeš rozloučit se zdroji, protože ty větráky nemají a spoléhají na turbínový efekt.
2U už je tižší, to zní jako slabší vysavač, dá se při tom i koukat i na televizi.

Ne teď vážně, nejsi jediný, kdo chce mít v obýváku klasický server, je to cool, ale je to nepraktické. Ty servery jsou dimenzované do datacenter, kde nikoho neruší, a tímpádem dokážou uchladit desítky jader 24/7/365. Nehledě na jejich spotřebu, ty 1000W zdroje není úplně easy krmit :)

Potřebu home serveru či NAS sem vyřešil DYI NAS (mini-itx board s 25W TDP procákem, 4x2.2ghz je dostatečné na všechno možné), mám v tom 5 disků v raid6 a stále to bottleneckuje 1Gbps linka, kterou mám. Tohle se dá využít na totálně všechno a cenově se to bez disku vlezlo do 6ti tisíc i s case za 3k. Jediné co na tom slyším jsou disky, když se zrovna točí. Uspávám je, když je nepoužívám, což je většinu času. Klidně ti pošlu konfiguraci, pokud by byl zájem.
Je to normálně amd64, takže pak už není rozdíl zda máš "klasický server" nebo tohle.

Pokud chceš mít i něco venku, tak bych spíš doporučil mít nějaké VPS nebo další server(y) v DC (tak to řeším já) a mít data tam, a např je syncovat s NAS apod, to už je na tom co potřebuješ.

Skid

« Odpověď #17 kdy: 11. 05. 2017, 13:26:54 »
mám Dell 1U i 2U.
1U je příliš hlučné (asi tak jako vysavač na maximum, zkoušel jsem to v paneláku a sousedi nebyli úplně rádi). Větráky se daj odpojit, pak ti budou hučet jen disky (pokud bys měl 2.5 variantu, tak těch 15k otáček jde slyšet asi jako holící strojek, 3.5 už je přijatelnější). Vydrží ti to tak 5 minut, než se přehřeje. To se dá vyřešit velkým větrákem (takové které používaj lidi v létě na sebe) a nasměrovat jej na server, to ti pak přežije pár neděl, ale pak se můžeš rozloučit se zdroji, protože ty větráky nemají a spoléhají na turbínový efekt.
2U už je tižší, to zní jako slabší vysavač, dá se při tom i koukat i na televizi.

Ne teď vážně, nejsi jediný, kdo chce mít v obýváku klasický server, je to cool, ale je to nepraktické. Ty servery jsou dimenzované do datacenter, kde nikoho neruší, a tímpádem dokážou uchladit desítky jader 24/7/365. Nehledě na jejich spotřebu, ty 1000W zdroje není úplně easy krmit :)

Ja mam pocit, že diskuse ujela někam jinam... Dell T30 není rack server. Je to klasický tower do kanclu... Tichý není, ale k rackovému serveru to má dost daleko.

ffsdfgs

« Odpověď #18 kdy: 11. 05. 2017, 13:35:01 »
Jediné co na tom slyším jsou disky, když se zrovna točí.

No a tohle se da vyresit SSD.

_blr_

« Odpověď #19 kdy: 11. 05. 2017, 15:24:48 »
Skid: Ano ujela, ale vzhledem k okolnostem přemýšlím o něčem jiném než o tom Dellu, viz. TKL

malvex: pokud budete tak laskav, na sestavu bych se určitě podíval. Díky

malvex

« Odpověď #20 kdy: 11. 05. 2017, 19:16:19 »
Skid: máš pravdu, sorry

_blr_:
MB ASROCK AM1B-ITX, AM1, DDR3, mITX
AMD Athlon 5370 (TDP 25W, 2.2 ghz 4/4)
RAM 2x Kingston 8GB 1600MHz DDR3 CL11 (KVR16LN11/8)
CASE Fractal Design Node 304 (zde si ale vyber to co se ti prostě nejvíc líbí)
Raid karta: Axago PCES-SH4 (4x internal SATA3, nebo 2x internal + 2x eSATA)
Samsung SSD 840 PRO 128 GB (systém + ZFS arc cache/cokoliv jiného)

Disky:
WD Red (EFRX) - 4TB
WD Red (EFRX) - 4TB
Seagate NAS - 4TB
Seagate IronWolf - 4TB
Seagate Desktop HDD.15 - 4TB (starý co sem měl)

^ ZFS raidz2 (raid6)

Problém je, že z nějakého důvodu se ten Athlon přestal prodávat, tak nevím jestli jej pujde ještě někde sehnat, každopádně běží mi na tom KODI (připojené přímo na televizi přes HDMI) + samba na filesharing v lokální síti (1Gbps) + LXD. Velice stabilní a velice tiché, nejsem schopen ani poznat zda běží nebo ne, pokud se zrovna netočí disky. Hlučnost se samozřejmě může případně lišit ve výběru jiné case samozřejmě, pokud by měla jiné větráky atd.

_blr_

« Odpověď #21 kdy: 11. 05. 2017, 21:29:42 »
Zajímavé.. chlazení procesoru máte pasivní, s tím, že veškeré teplo odvede velký ventilátor z case? Jaký máte zdroj?

malvex

« Odpověď #22 kdy: 11. 05. 2017, 22:29:19 »
ne ne, chlazení procesoru zajišťuje malý boxový chladič s pidivětrákem (je velký cca stejně jak ten procesor). Nedělá však vůbec žádný hluk. Zdroj sem vyhrabal nějaký starý, konkrétně tahle deska má stejné piny jako klasický desktop. Nicméně jsou i desky, které podporují napájení zkrz ntb nabíječku, záleží, kterou máte.