Patch v supliku nebyl, samozrejme. Jenze dokud nebyla v GCC pridana podpora multilib, mohl to byt jen patch na ARM EABI (pro embedded bare metal) compilator. Tam byl zverejnen na foru (s obsahem na pastebin, kvuli nekolika radkam nema cenu delat gihub repo).
Jenze kvuli nemoznosti overit jeho funkci lidmi z ARMu nebyl prijat. Mel jsem nekolik i telefonich konferenci a dokud bych nerozbehnul komplet testovaci prostredi a zopakoval jejich (z casti neverejne) testy tak se tomu branili.(Mozna byl i duvod nebrat trh jejich komercnimu kompilatoru, ale to je ciste moje spekulace)
Problem s overenim patche cekam i tady. Na fyzickem HW jde udelat jen cast. QEMU ma big endian ARM podporu take druhoradou, takze pripadna odchylka muze byt i tam.
Potiz je, ze moje vyuziti je pres 100% a pres veskerou snahu jsme nenasli nikoho, kdo by to formalne otestoval za me. Jednalo by se o placenou praci, samozrejme.
Takze jediny test, ze je patch funkcni je kompilace a pouziti jim generovaneho kodu na projektech. Pocet projektu jiz jde do desitek, kompilaci a nahrani kodu do desitek tisic, nabehanych hodin do stovek tisic. Takze patchi verim.
Jenze je tu obava, jak to protlacit po formalni strance. Kdyz se to nepodarilo v dobe, kdy multilib jeste nebyl ve vanilce.
A to se jedna o pouhych 13 radek konfigurace, z vetsi casti dokonce nepuvodnich, je to vytvoreni modifikace jiz existujicich radek.