Prave jsem se vratil z Marsu...
Mam to chapat tak ze se bez internetu neprihlasim na PC s W10 pokud je tam LiveAkount? no bomba jeste ze jsem MS svet opustil pred 10lety.
pruser asi nastane as budu muset vymenit soucasnej HW..
Úplně stejně jako u sssd+Kerberos na Linuxu, přihlásit se lze i off-line, akorát ten počítač má nacachované staré heslo (které OP zapomněl). Nové heslo nebude fungovat, dokud se ten počítač nesynchronizuje.
Spíš by bylo zajímavé zjistit, jakou prasárnu používá MS, že se to nesynchronizuje přes Turris. Se synchronizací sssd jsem zatím neměl problém ani na Wi-Fi modemech Deutsche Telekom, a (znalci potvrdí) to už je co říct.
Muj odhad je, ze na Turrisu v DNS presmeroval servery, ze kterych by mohly jit autom. updaty na Widle ;-)
Ne, bohužel jen to tam mám nějaké rozbité. Po rebootu turrisu se dokonce ani nechtěli stahovat další aktualizace, ani odesílat statistiky firewallu apod. Nedokázal přeložit ani api.turris.cz na ip adresu - to jsem dočasně vyřešil přes hosts soubor. Chyběl v turrisu taky nějaký dnssec podpis kořenové zóny, i ten jsem doplnil, ale pořád to někde zlobí. Například při přihlášení z live xubuntu 16.04.2 na wifi turrisu se buď přidělila ipv6 adresa 2002:... (6to4) a nepřidělila se IPv4 adresa, nebo se při zakázaném IPv6 na network manageru přidělila veřejná IP adresa, a nepřidělila se IP z lokálního rozsahu, nebo se přidělila. A na Windows nefungovala polovina webu (mail.google.com Edge nepoznal atd). Nyní mi to +- funguje, ale IP adresy nastavuji ručně, DNS sice nyní funguje, ale DHCP je nějaké pošahané.
Microsoft account mám, protože jsem se registroval do nějakého toho jejich insider programu, abych měl ty nejnovější verze. To je taky průšvih, že ty jejich aktualizace vždycky zboří dualboot a nefunguje nic, že je potřebna live usb ubuntu a opravit z něj bootování.