Zjištění DPI u myši

davkol

Re:Zjištění DPI u myši
« Odpověď #15 kdy: 07. 12. 2016, 13:40:50 »
Mám windows 7 a žádný software k myší není.
Určitě nejde poznat podle oka jaká ta hodnota je.

Takže hledaám nějakou aplikaci která mě zobrazí jednoduše DPI myši.
DPI = Dots Per Inch

Takže nastavit rychlost kurzoru na 6/11 ve Windows, vzít pravítko, jet podle něj myší a změřit vzdálenost taky na monitoru. Spočítání DPI je trojčlenka.

Ale IMHO jde o trolling.

Lol Phirae

« Odpověď #16 kdy: 07. 12. 2016, 13:51:42 »
Ale IMHO jde o trolling.

No, jak koukám na nick "Janulka", tak si vybavuji několik podobně debilních dotazů.

robotron

« Odpověď #17 kdy: 07. 12. 2016, 14:54:36 »
Jak moc je dotaz debilni, to nebudu soudit, zato se tu seslo hned nekolik debilnich odpovedi.

Jedna mnozina lidi se domniva, ze 1pixel na obrazovce odpovida jednomu kroku (IRC pulsu) z mysi. Nalezt nebo aspon nastavit dnes takove prostredi neni samozrejme a i kdyby se povedlo, nedalo by se v takovem rozumne pracovat.

Dalsi skupina nejak nechape, ze tlacitko pro dynamickou zmenu citlivosti behem pouzivani neposila zadny HID deskriptor a zmena je tak pro SW nerozpoznatelna. Sam jsem delal dve HID zarizeni a mam nejakou predstavu o tom, jak vypada mys.

Chce to spocitat pocet pulsu (na urovni uinput) vs. ujeta vzdalenost na stole.
Alternativou k uinputu (podle me pracnejsi) je povypinat na vsech urovnich akcelerace a mapovani a pak teda merit ty pixely.

davkol

« Odpověď #18 kdy: 07. 12. 2016, 15:12:51 »
> uinput

> Windows 7

Lol Phirae

« Odpověď #19 kdy: 07. 12. 2016, 15:27:30 »

robotron

« Odpověď #20 kdy: 07. 12. 2016, 16:10:43 »
Zapomnel jsem, ze jsme na Administrator.cz. Dale pak jsem ostudne ignoroval tu mnozinu pocitacu, kde nabootuji Windows 7 a Linux ne.

robotron

« Odpověď #21 kdy: 07. 12. 2016, 17:18:43 »
Aby nezustalo jen u kecu, zde pouzitelnej prog, kterej cte /dev/input/mouse* a vypisuje akumulovane souradnice. Levy tlacitko smaze na nulu:

http://pastebin.com/qsdaEaXy

P.S.: nejsem si ted uplne jist syrovosti /dev/input/mouse, tj. jestli nahodou neni mozna jeste nejaka prevodni/akceleracni vrstva mezi HIDem a timhle /devem, kazdopadne aspon u me a ted je mapovani kroku 1:1.

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 07. 12. 2016, 18:12:38 »
Ale IMHO jde o trolling.

No, jak koukám na nick "Janulka", tak si vybavuji několik podobně debilních dotazů.

Google ví jen o čtyřech dotazech uživatele Janulka:

https://www.google.cz/search?q=janulka+site%3Aforum.root.cz