pre cloveka co otvoril tento thread, ja som napriklad asi 3 roky zarabal podpriemerne. robil som QA a testera a vzdy som zavidel developerom a rozmyslal som nad tym, preco ja nim nie som a co mi v tom brani. Neveril som si, nevedel som presne ako sa mam k tomu postavit, aj ked som mal za sebou velmi uspesne projekty ako bokovky (vela vela open source, konferencie ako speaker, zahranicny startup), no vzdy som sa drzal v pozadi a moc som sa nedral dopredu a stacilo im tam tych 60k, co som bral ako uspech, haha.
developeri sa vzdy na QA a testerov pozerali skrz prsty, ako na nieco menejcenne a strasne ma to stvalo. Tak som z cista jasna len tak zobral prvu developersku poziciu a dosiel na to, ze som sa toho len zbytocne bal a som vela krat omnoho lepsi ako oni a aj kolegovia mi to neustale davaju najavo. Chodia si ku mne po rady, pocuvaju co im hovorim a management ma respektuje lebo ma strasne vela skusenosti. Musim sa priznat, ze mi to neskutocne masti ego a je to brutalne dobry pocit ist do roboty
Vzdy som sa tento krok bal spravit ale teraz som strasne rad a uz nikdy by som nemenil. Takze rada - bud nejaky cas uplne lowlevel typek, strasne vela sa uc a pozeraj sa developerom pod prsty, a potom sprav ten switch.