Návod jak začít s Javou (pro nevývojáře)

Re:Návod jak začít s Javou (pro nevývojáře)
« Odpověď #45 kdy: 06. 11. 2016, 11:44:10 »
Nejdrive bych si ujasnil, proc chces zacinat s Javou. Protoze co se nabidek prace tyce, je to same bankovnictvi a korporat. Budes kancelarska krysa v kravate a kosili.

Nabidka je urcite daleko sirsi.

dustin

« Odpověď #46 kdy: 06. 11. 2016, 11:47:39 »
Nabídek je mraky, od nejmenších po obrovské.

javaman ((

« Odpověď #47 kdy: 06. 11. 2016, 12:12:25 »
Přesně, nabídek je hromada, ale kvalita je skoro vždy bídná. Nevím, čím to je, ale běžná java pozice je prostě sračka pro běžné studentíky, kteří nic neumí. Kolikrát jim ani nevadí používat MS produkty. Java + MS je brutální kombinace, kde toho funguje tak půlka.

Takže i to může být zajímavý problém. Nejvíc zábavy si asi užije jako admin se skriptovacím jazykem. Není to velké programování, ale menší prográmky jsou také super.

who cares

« Odpověď #48 kdy: 06. 11. 2016, 19:31:02 »
javaman na podla mna pravdu, ja v jave kodim asi tri roky a na ceske (aby som vam to rovno prepocital, kedze zarabam v eurach) beriem v hrubom 120k, to je proste normalny plat v tejto brandzi cez agenturu na kontrakt, obcas ked robim nejaky nadcas tak 130k a chcem sa dostat na 150k a nemyslim si ze mi to nedaju. Zalezi na tom, kde pracujete, najvacsie prachy su vo velkych korporaciach kde sa robi na zakazkach pre dalsie mega korporacie a tam sa treba ist na pozicie kde sa implementuju enterprise kriticke backendy. Nehovorim ze to je lahke, prave naopak, ten casovy stres je nenormalny, no v takychto pripadoch tam doslova peniaze tecu potokom a naozaj z tohoto hladiska plat do 60k fakt vyzera jak pre lopaty. no offence ....

who cares

« Odpověď #49 kdy: 06. 11. 2016, 19:56:27 »
pre cloveka co otvoril tento thread, ja som napriklad asi 3 roky zarabal podpriemerne. robil som QA a testera a vzdy som zavidel developerom a rozmyslal som nad tym, preco ja nim nie som a co mi v tom brani. Neveril som si, nevedel som presne ako sa mam k tomu postavit, aj ked som mal za sebou velmi uspesne projekty ako bokovky (vela vela open source, konferencie ako speaker, zahranicny startup), no vzdy som sa drzal v pozadi a moc som sa nedral dopredu a stacilo im tam tych 60k, co som bral ako uspech, haha.

developeri sa vzdy na QA a testerov pozerali skrz prsty, ako na nieco menejcenne a strasne ma to stvalo. Tak som z cista jasna len tak zobral prvu developersku poziciu a dosiel na to, ze som sa toho len zbytocne bal a som vela krat omnoho lepsi ako oni a aj kolegovia mi to neustale davaju najavo. Chodia si ku mne po rady, pocuvaju co im hovorim a management ma respektuje lebo ma strasne vela skusenosti. Musim sa priznat, ze mi to neskutocne masti ego a je to brutalne dobry pocit ist do roboty :D

Vzdy som sa tento krok bal spravit ale teraz som strasne rad a uz nikdy by som nemenil. Takze rada - bud nejaky cas uplne lowlevel typek, strasne vela sa uc a pozeraj sa developerom pod prsty, a potom sprav ten switch.

javaman ((

« Odpověď #50 kdy: 06. 11. 2016, 20:26:01 »
A kolik ti je? Protože tohle jde dělat třeba v 25, kdy na tom moc nezáleží.

who cares

« Odpověď #51 kdy: 06. 11. 2016, 21:34:10 »
mam 28, dva roky som robil popri skole, od 23 do asi 25, ten switch som spravil okolo 26.

Ked sa na to pozeram tak lutujem, ze som to nespravil skorej. Zabil som rok ci dva a mozem si za to len sam. Kazdopadne, kym mi to este ako tak pali tak toto chcem este nejaku dobu robit a trochu sa zabezpecit a potom od klavesnice postupne cim dalej tym viac dalej ...

javaman ((

« Odpověď #52 kdy: 06. 11. 2016, 21:39:14 »
Wow, tak to je jasný. To gratuluji a zase tak pozdě to není. Jen jsem čekal, že to bylo tak nějak. Později je to už dost náročné.

Ale je pecka, že v 28 jsi stihnul QA několik let a už máš 120 v Javě na IČO. Jen tak dál.