Ahoj :-)
poctivě čtu všechny rady a moc za ně děkuju. Je toho tolik, že zatím skáču od jednoho k druhému a nevím, co dřív :-) Ale těším se z toho, jste všichni pozitivní, motivující, v dnešní době až nezvykle.

Prozatím jsem se podívala alespoň na to, jak nějaká databáze a log vypadají, protože v tomto směru jsem zcela nepolíbená.
Hlásit bugy zní jako výborný nápad, dokonce vlastně o jednom problému vím, jen vůbec netuším, kde začít.

Když se exportuje tabulka z OpenCalc na Googledrive, tak to neumí zalamovat řádky, takže obsah je buď schovaný pod vedlejší buňkou, nebo ji naopak překryje. Tak se zkusím mrknout po nějakých fórech. Připadám si zatím jako že jdu s párátkem na slona, nu uvidíme.
Příkazové řádky se nijak nebojím, zatím :-) Mě to bylo vždy nějak sympatičtější, než pomocníci, co píšou kód za mne. Ale vzhledem k tomu, co všechno neumím, nástroje budou nutné. Koukla jsem i na tu Ruby, zatím čtu návod k použití :-)
Dokumentace - o testerské vím také zatím nic, potřebovala bych vidět nějaký vzorek. Svoje poznámky v kódu na půl stránky za dokumentaci nepovažuji a ta testerská hlavně musí asi vypadat jinak, že? :-)