Když jsem to měl možnost vybírat, tak jsem používal jak Eaton i APC. Oboje dvoje v podstatě bez problému včetně aftermarket servisu, výměny baterií atp.. APC Smart jsou obecně vcelku držáky, kde bych se nebál ani starší kus (leckdo to prodává za pár šupů) a vyměnit baterky.
Asi bych se rozhodoval primárně podle odběru a času, co to má překlenout a pak případně i nějakých komunikačních rozhraní (USB, Ethernet, u starších i RS-232), abych mohl při vybití nějak slušně vypnout server nebo jiná zařízení na síti.. Jak APC, tak EATONy, co jsem měl, v pohodě spolupracovaly s NUT službou (opensource, dá se rozběhnout kdekoliv).
U větších odběrů a kapacit (což není úpně tenhle případ) se pak dá třeba ještě zvažovat hlučnost, pokud to je někde normálně v místnosti.. tam to chce třeba mrknout na specifikace a případně projít nějaké diskuse.
Co se týká té výdrže, chce si to případně projít ty battery runtime grafy od výrobce, byť to jsou odhady, většinou to docela sedí.
Eaton to má na jednom místě:
https://www.eaton.com/gb/en-gb/products/backup-power-ups-surge-it-power-distribution/backup-power-ups/ups-runtime-graphs-emea.htmlU APC to pak chce dohledat konkrétní USPku na korporátních stránkách Schneider Electric, ve specifikaci pak bývá kalkulačka, kam se zadají watty.