Script-fu z příkazové řádky spouštět jde, přes -b parametr. Ale GIMP je na to podle mě úplně nevhodný nástroj. Musí se předem ve skriptu vytvořit funkce v tom interním LISPu a zaregistrovat pro volání z řádky. Bude se pracovat seznamem souborů z globu, s každým souborem se provedou požadované operace, uloží se to, zavře atp.
Ale bude to pomalé a špatně ovladatelné, pokud se to neoblepí nějakým baťákem, kam se pak třeba drag-n-drop hodí nějaká složka. Kdysi jsem u někoho podobnou věc s GIMPem zkoušel pro nějaké dávkové úpravy, vzdal jsem to.
A jinak je podle mě kravina to takhle řešit za jejich ajťáky. Řekl bych jim přesný use-case a nechal je to vyřešit (a otravoval je, dokud se tak nestane, případně vyhrožoval používáním on-line resizerů

).
Je tam spousty dalších možností za které se nemusí nic platit (ani v korporátu) - Powertoys přímo od MS mají image resizer integrovaný do průzkumníka. Je hromada freewarů třetích stran, co fungují i portable.. např. Converseen
Dá se například napsat i PowerShell skript, co používá .NET třídy, ale tam je dost pravděpodobné, že budou mít spouštění skriptů zakázané.
Nakonec základní resizer je i ve Windows samotných, pravé tlačítko a Send to > Mail recipient. Sice se to otevře v e-mail klientu, odkud se to dá vytahat, ale jde to v nouzi také použít. To už fungovalo od Windows 7.