Metronet končí, ke komu přejít?

Re:Metronet končí, ke komu přejít?
« Odpověď #180 kdy: 20. 01. 2025, 11:05:05 »
Přišlo mi to samé + info v SMS.

Tak jsem nelenil a začal zjišťovat info - na infolince jon.cz vědí kulové, jen papouškují, co je v mailu (že do konce února blabla...). Na webu CETINu není ani Dragon ani jon.cz uveden. Takže jsem volal na CETIN - nechali si přeposlat výše uvedený email s tím, že se k tomu (snad) vyjádří.

Každopádně důvěryhodně ta celá habadůra Metronet-Dragon-Jon na mě tedy nepůsobí...

« Odpověď #181 kdy: 20. 01. 2025, 11:24:25 »
Tak neni to uplne v poradku. Na JON CZ zkus zadat adresu pro overeni.
Nedalo by to nabidku, jako je bezne treba na vasi adrese je tento internet ale jen podivnou nabidku a to...
VDSL
Internet XL Rychlý a stabilní internet i pro větší domácnosti. Více informací o tarifu
stahování 100 Mb/s
nahrávání 20 Mb/s

no a pak jen druhou moznost
XDSL 500S Superrychlý a stabilní internet i pro náročné. Více informací o tarifu
stahování 500 Mb/s
nahrávání 500 Mb/s

A tohle vim ze je proste nesmysl  ;D

« Odpověď #182 kdy: 20. 01. 2025, 18:11:37 »
Doporucuju si najit recenze, to se bude zdejsim lidem libit  ;D

« Odpověď #183 kdy: 20. 01. 2025, 18:22:04 »
klikam na odkaz informace JON CZ / Metronet...  :)

-Mám veřejnou IP adresu. Bude se něco měnit?
Ano, drobné změny jsou potřeba. Do konce února se vám ozve náš pracovník a vše s vámi vyřeší.

-Mění se mi rychlost internetu?
Nemění, ale máme pro vás dobrou zprávu – nově vám dokážeme nabídnout ještě rychlejší a bezpečnější internet. Ověřte si, jakou rychlost máme na vaší adrese.

« Odpověď #184 kdy: 20. 01. 2025, 19:27:05 »
Tak právě jsem dotelefonoval - IPv6 vůbec nemají, ale na zvláštní žádost (už to třem zákazníkům dělali) se to dá. Technik na lince vstřícný, nicméně věděl jen základní věci. Ještě bude legrace.
Do konce února mají zůstat stávající IP, ta "drobná změna" pravděpodobně spočívá ve změně IP (V4). Ani jsem se neptal, zda je to normální IPv4 na PPPoE nebo NAT 1:1. Chjo ...

« Odpověď #185 kdy: 20. 01. 2025, 19:45:26 »
pedro42: super moc dik za info! No ja pak urcite za nejaky mesic pocitam ze prejdu jinde, ale ted se me to nehodi  :(
Proste jsem zaplatil na rok, s tim ze to ma uz skoro Dragon, ale to jsem nevedel ze to prehodi jinde.
Dojem mam z toho ten, ze proste Dragon to nechce, takze to soupli jinam, kde nejaky ISP proste potrebuje nabrat zakazniky a tak to prevezme.
Pusobi to lehce jako 365internet, ten se snazil to nahodit, dal to delat ale dopadlo to dle ocekavani, ze nakonec to stejne cele ukoncil a ani pomocne firmy to nedokazali uz zachranit. Proste firma se s tim zacala potapet.

Tu verejnou ipv6 rada mensich ISP neumi a nebo ji maji podivnou neco jako O2.
ipv4 verejna to je casto jako specialni pozadavek, takze to hadam ze podle toho bude vypadat.
Firmy zvlast, ty co jsou mimo ofiko Cetin viz web, to dlouho se dle meho nazoru neudrzi.

Uvitam rad zkusenosti s JON CZ  ;D