Samovolné spouštění prohlížeče ve Win XP a Mint 20

Re:Samovolné spouštění prohlížeče ve Win XP a Mint 20
« Odpověď #15 kdy: 01. 10. 2023, 15:48:23 »
Děkuji za odpověď.

S/N číslo disku. Product SN nebo jak se tomu říká. Prostě vše co je natvrdo zapsáno od Výrobce na disku.

Ale tak to je mi na nic, když je to na Windows. Pravděpodobně ani na Windows XP to neseženu.

Nechápu jak může Windows vidět jiný HW na virtuálu. Já potřebuju virtuál, který bude totožný s mým HW. CPU, Deska, disk... Tam je SEAGATE Barracuda 500GB a určitě má identifikační číslo S/N.

Tohle je pro mě zásadní problém. Proto se bojím té instalace. Já to nainstaluju a on mi pak bude hlásit genuine Windows nebo aktivujte si Windows tak něco.

A taky mě zajímalo, když bych udělal obraz disku (což je binární datová kopie) z linuxu jestli se mohu připojit a nabootovat do VM a pak zapisovat na ten iso disk tedy na SEAGATE Barracuda, ale ne fyzický, nýbrž datovou kopii.

Mám ve zvyku reagovat spíš po kratších zprávách, takže ještě dočtu tvou zprávu.

« Odpověď #16 kdy: 01. 10. 2023, 16:08:14 »
disk2vhd - je možné nakonfigurovat vlastnos ručně údaje o HW? Myslím ty data co jsou potřebné pro identifikaci HW jako mac, a jiné? Mám se o to pokusit, nebo to nemá smysl?

Krita se mi líbí více než Gimp.
Uvažoval jsem, že bych mohl zkusit vyřešit problém s širokým a vysokým oknem u Fillezilly a s velkým písmem tím, že bych to překompiloval.

https://filezilla-project.org/download.php?platform=source
Mám to zkusit, nebo je to cesta do pekla?
« Poslední změna: 01. 10. 2023, 16:10:14 od exkalibr »

k3dAR

• 3 005
  • porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 02. 10. 2023, 04:29:24 »
ad disk2vhd - ja to nepouzivam, ale koukam ze je to nastroj od Microsoftu, pozaduje >= Windows Vista, cilem je VirtualPC virtualizace od Microsoftu, vysledny VHD format by mel jit naimportovat do Virt-Manager v Linuxu...
pri prevodu urcit jaky bude cilovy HW skoro urcite nejde, s aktivaci Windows bych se smiril s tim ze proste to cislo znovu zadas do pro aktivaci na novem(=virtualnim HW) a budes doufat ze to projde ;-)

ad Filezilla - uprava UI ve zdrojakach bych videl jako posledni a to nejkomplikovanejsi moznost, spis viz v tvem vlakne o filezilla...

k3dAR

• 3 005
  • porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    • Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 02. 10. 2023, 04:39:23 »
A taky mě zajímalo, když bych udělal obraz disku (což je binární datová kopie) z linuxu jestli se mohu připojit a nabootovat do VM a pak zapisovat na ten iso disk tedy na SEAGATE Barracuda, ale ne fyzický, nýbrž datovou kopii.
obraz disku v Linuxu bys mohl udelat pres "dd", to ale udela obraz o totozne velikosti jako zdrojovy disk, nebo pres Clonezilla udelat image disku s Windows a do virtualu nad Linuxem to obnovit Clonezillou, je tam nekde v Expert rezimu volba "idcs" (Skip checking destination disk size before creating the partition table on it.) ktera umozni obnovit na mensi disk, pokud obsazena v image se tam vejde, s tim souvisi ze pred image vytvoreni bys mel v XP procistit, image Mintu presunout bokem, atd...
ale nevim jak XP poberou novej HW, ten disk2vhd predpokladam dela "sysprep /generalize /shutdown" dle infa z toho linku ze na novem HW dohleda ovladace, coz bys mohl udelat rucne v XP, nez z toho delat image at uz dd nebo clonezilou, ale asi to nedelat na instalaci co mas hlavni XP, ale udelat toho disku nejdriv clon na fyzickej, na tom sysprep... "trochu" se to komplikuje ;-) nebylo by jednodusi si ty XP nainstalovat do virtualu nacisto? nebo nutne musis ten existujici se vsim SW a nastavenim?

« Odpověď #19 kdy: 02. 10. 2023, 14:09:47 »
Dobře tak dd. A bude tam tedy i to totožný SN disku? nebo je to pouze kopie toho co bylo zapsáno operačním systémem a filesystémem či uživatelem? Jinak Windows bych nedal. Zase čtu to po kouskách a odpovídám hned. Takže pak by byla otázka jestli to dd lze připojit jako image, ale mám pocit, že jo, už jsem to tak vlastně dělal. Ale asi jsem nezkoušel ještě připojit pro zápis. Z 2GB prázdného disku si tak můžu odečíst 2x500GB kapacity, nechat 1TB na linux.

« Odpověď #20 kdy: 02. 10. 2023, 14:25:20 »
Kdysi jsem zkoušel dd asi v roce 2010? ale na disku s IDE a záloha max 12 GB ale trvalo to strašně dlouho. Se obávám aby to netrvalo několik dnů to zazálohovat.

« Odpověď #21 kdy: 03. 10. 2023, 12:15:47 »
Dá se edge nainstalovat na Linuxu? Já hledal instalačky na stránkách mikrosoft a nenašel jsem.

« Odpověď #22 kdy: 04. 10. 2023, 20:39:39 »
Podla mna si z vas robi zadek...  :P ;D
Vy ste windowsáci, ja už nie... Čo bolo, to bolo. Terazky som Linuxák.

Svatopluk Vít

• *
  • 26
  • Ajťák, táta a manžel
    • Zobrazit profil
    • Různé info
« Odpověď #23 kdy: 05. 10. 2023, 08:13:23 »
Dá se edge nainstalovat na Linuxu? Já hledal instalačky na stránkách mikrosoft a nenašel jsem.

Je tam. Na https://www.microsoft.com/en-us/edge/download?form=MA13FJ úplně dole najdete odkaz na RPM nebo DEB balíček.

A na root.cz se o tom psalo - [size=78%]Edge pro Linux již oficiálně - Root.cz[/size]
 [/font][/color]

« Odpověď #24 kdy: 05. 10. 2023, 14:42:28 »

Je tam. Na https://www.microsoft.com/en-us/edge/download?form=MA13FJ úplně dole najdete odkaz na RPM nebo DEB balíček.

A na root.cz se o tom psalo - [size=78%]Edge pro Linux již oficiálně - Root.cz[/size]
 [/font][/color]

Dík přehlédl jsem