Přepájení konektoru jack

jjrsk

• 931
    • Zobrazit profil
Re:Přepájení konektoru jack
« Odpověď #15 kdy: 13. 05. 2026, 07:52:09 »
Podle ceho se vlastne takove soucastky hledaji, jestlize clovek potrebuje nejaky konkretni rozmisteni vyvodu? To clovek proste prochazi katalog a jen vizualne hleda, jestli by to nahodou nepasovalo? ...
Vemes supleru a zmeris roztec vyvodu. Bejva to nejakej standard, takze vsichni co ty konektory vyrabej zarucene delaj i takovej, kterej potrebujes.

Pak to hodis do vyhledavace, a ono ti to typicky vybleje nejaky PN. A podle toho uz najdes desitky dodavatelu.

Alternativne (v zavislosti na tom jak ses uvnitr s prostorem) si proste koupis libovolnou 2,5tku, uvnitr ji nejak propojis dratama, a pripadne prilepis nejakym lepidlem/tmelem. Pochopitelne se da taky pripadne vykuchat z neceho z elektroodpadu = udelas si vylet do sbernyho dvora.

CFM

• 196
    • Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 13. 05. 2026, 11:56:00 »
Vemes supleru a zmeris roztec vyvodu. Bejva to nejakej standard, takze vsichni co ty konektory vyrabej zarucene delaj i takovej, kterej potrebujes.
Pak to hodis do vyhledavace, a ono ti to typicky vybleje nejaky PN. A podle toho uz najdes desitky dodavatelu.
Když je to tak jednoduché, tak co zde hodit alespoň jeden alternativní PN/výrobce k oběma konektorům, co jsem odkazoval (rozměry jsou v datasheetu, takže o část se šuplerou to bude jednodušší)?
« Poslední změna: 13. 05. 2026, 11:57:47 od CFM »

« Odpověď #17 kdy: 13. 05. 2026, 12:50:09 »
IMO když se ucvakne ten čtvrtý vývod, tak by mohl pasovat např. https://www.aliexpress.com/item/32907756476.html

CFM

• 196
    • Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 13. 05. 2026, 14:25:56 »
Porovnání footprintu 1501-03 vs PJ-208B viz příloha.

« Odpověď #19 kdy: 30. 05. 2026, 18:31:16 »
Jak moc jsou konektory opravdu mechanicky poškozené? Nestačilo by vyčistit zoxidované kontakty a/nebo kontakty víc napružit?
Bingo!

Dekuji mnohokrat!

U prvniho konektoru bylo potreba pritlacit na nejvzdalenejsi (nejhloubejsi) kontakt a uz to dokazu merakem propipat.

Ten SMD konektor, v nemz jsem zalomil samce, u nej doslo k poskozeni plastu na vnejsi strane konektoru, ktery udrzoval vnejsi plisek pritisklej vice k samci.

Zkusil jsem to trosku priohnout a uz se to da propipat taky - ale jak to nema oporu, predpokladam, ze se to po case vyzvejka a bylo by tedy lepsi ten chybejici plast necim vyplnit.

Ustipnout kousicek spejle? Zmuchlat malinkej kousicek alobalu a zakapnout vterinakem? Fakt nevim.

Jeste jednou dekuji, vubec by mne nenapadlo, ze to muze byt jenom takova drobnost!

CFM

• 196
    • Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 31. 05. 2026, 10:36:26 »
Zkusil jsem to trosku priohnout a uz se to da propipat taky - ale jak to nema oporu, predpokladam, ze se to po case vyzvejka a bylo by tedy lepsi ten chybejici plast necim vyplnit.
Ustipnout kousicek spejle? Zmuchlat malinkej kousicek alobalu a zakapnout vterinakem? Fakt nevim.
Vteřiňáku bych se vyhnul, protože při schnutí produkuje takový bílý povlak na všem okolo a těžko se zabrání natečení na nesprávná místa, což by kontaktům neprospělo. Co takhle detailnější fotku problematického místa? Možná tam nacpat nějaký kus tenkého plastu (fólie), která zabrání zatečení lepidla do nesprávných míst a pak teprve lepidlo (spíš něco epoxidovitého nebo termolepidlo).