Jakou aplikaci na psaní poznámek?

Jakou aplikaci na psaní poznámek?
« kdy: 08. 04. 2021, 11:02:47 »
Pouzivam Apple Notes a rikam si, jake jsou jine alternativy. Zkousel jsem:

OneNote - dobre, ale nejede na Linuxu
EverNote - zakladni verze umoznuje jen prochazeni online a sync mezi 2 zarizenimi, lepsi verze je od 7$ mesicne coz je absurdni castka
Simplenote - dobre, ale je to opet online (riziko ztraty dat) a nedai se vkladat obrazky

Zamslel jsem se nad problematikou poznamek a nelibi se mi jedna vec. Ze vsechny ty zname poznamnicky jsou vlastne zaroven i Cloudy, kde se ty poznamky ukladaji.

Pritom uloha na to, jak by mel soft na psani poznamek vypadat, je docela jednoducha:

-Poznamky
-- Prace
--- Jak nasrat sefa.html
--- Zajimave nabidky prace.html
-- Domacnost
--- Co je potreba uklidit.html
--- Zajimave dekorace.html

Tzn. poznamnik by vyuzil standardni souborovou struktura na disku, a na psani poznamek by vyuzil nejaky standardni format, treba HTML. Nacez je na uzivateli, kde si slozky "Poznamky" vytvori, muze k tomu treba pouzit Google drive. Tim se mu budou poznamky automaticky synchronizovat s jeho Cloudem.

To znamena ze vlastne moje idelani poznamkova aplikace by nebyla nic nez sikovny jednoduchy extovy editor. ktery v pozadi vyrabi slozky a HTML soubory, a umoznuje vkladat obrazky, vyrabet jednoduche tabulky, a delat fulltext search ve vsech poznamkach. Vizualne by ta aplikace mohla byt treba jako je Visual Studio Code.

Nevite nekdo o takovem poznamniku?

Vim ze nekteri psali ze na to pouzivaji VIM, ale to je pro me nogo protoze nemuzu vkladat obrazky a printscreeny. Pouzivat misto toho ODT soubory je zase moc krokolomne a tezkpadne.

« Poslední změna: 08. 04. 2021, 12:08:06 od Petr Krčmář »
Od roku 2005 se zabývám SW Vývojem, načež od roku 2015 je to i mé povolání. Specializuji se na Javu, a v posledních letech i na Python a intranetové aplikace v Reactu. Delám v AWS Cloudu.

Re:Jakou aplikaci na psani poznamek?
« Odpověď #1 kdy: 08. 04. 2021, 11:35:37 »
https://joplinapp.org/
JOPLIN
Používá markdown a myslím že i strukturu v adresaři, obrázky ale myslím neumí.
Něco podobnýho jsem hledal a přešel jsem na Google Docs...
Chtít něco specifickýho a jeste na linuxu mě jen někdy přiměje přemýšlet jestli výhody linuxu převažují nevýhody ;D

Re:Jakou aplikaci na psani poznamek?
« Odpověď #2 kdy: 08. 04. 2021, 11:45:27 »
https://joplinapp.org/
JOPLIN
Používá markdown a myslím že i strukturu v adresaři, obrázky ale myslím neumí.
Něco podobnýho jsem hledal a přešel jsem na Google Docs...
Chtít něco specifickýho a jeste na linuxu mě jen někdy přiměje přemýšlet jestli výhody linuxu převažují nevýhody ;D

DIKY!! To je presne co jsem chtel! Nema to sice souborovou strukturu, ale pouziva to SQLLite, to je taky dobry. Jeste uvidime jak to bude vypadat na mobilu.
Od roku 2005 se zabývám SW Vývojem, načež od roku 2015 je to i mé povolání. Specializuji se na Javu, a v posledních letech i na Python a intranetové aplikace v Reactu. Delám v AWS Cloudu.

Re:Jakou aplikaci na psaní poznámek?
« Odpověď #3 kdy: 08. 04. 2021, 12:19:52 »
Btw OneNote se da pouzivat i online cez prohlizec.

« Odpověď #4 kdy: 08. 04. 2021, 19:19:07 »
Používám ZIM, který interně používá DokuWiki syntax a adresářovou strukturu. Obrázky, soubory, vkládání kódu se zvýrazněním syntaxe atd. funguje. Není to dokonalé, ale použitelné ano. Vzhledem k úložišti je možné snadno verzovat gitem případně zahrnout přímo do projektu. Umí spustit interní http server, takže pak funguje i jako jednoduchá webstránka.

Na editaci samotných markdown nebo reStructuredText souborů používám ReText. Opět docela použitelný, hodí se export do html a pdf.

Longin

• 167
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 08. 04. 2021, 20:26:33 »
Taky kopu za Joplin

« Odpověď #6 kdy: 10. 04. 2021, 11:59:27 »

« Odpověď #7 kdy: 10. 04. 2021, 20:27:05 »
Já věděl, že na dané téma už tu kdysi něco proběhlo. Snad to pomůže:
Systém na poznámky, zápisky
Nástroj pro psaní poznámek pro programátora

« Odpověď #8 kdy: 11. 04. 2021, 11:49:41 »
Já věděl, že na dané téma už tu kdysi něco proběhlo. Snad to pomůže:
Systém na poznámky, zápisky
Nástroj pro psaní poznámek pro programátora

Z vyse uvedenych temat jsem si toto odnesl jako uzitecny tip  :D

Citace
karel napsal:
Masturbace te udrzi v zdravy kondici, ze ti nebude potreba zadnej programek. Vsechno si zapamatujes

« Odpověď #9 kdy: 11. 04. 2021, 12:47:49 »
Už pár let používám Google keep.

Neumí to skoro nic, ale mně to stačí.

Do poznámek jdou vkládat obrázky a každá poznámka může mít labely (i vic), podle kterých lze filtrovat.

« Odpověď #10 kdy: 11. 04. 2021, 13:04:08 »
Už pár let používám Google keep.

Neumí to skoro nic, ale mně to stačí.

Do poznámek jdou vkládat obrázky a každá poznámka může mít labely (i vic), podle kterých lze filtrovat.

Ted jsem zkousel vkladat tyobrazky, vzdyt to ani nejde vlozit na nejake kontrketni misto v te poznamce, vsechno se vlozi na zacatek poznamky. Ja povazuju Google Keep za jednu z nejabsurdnejsich aplikaci od googlu.

« Odpověď #11 kdy: 11. 04. 2021, 13:45:07 »
Jo to mě taky štve. Víc mi vadí, že nejde měnit font a vkládat rozumně odkazy.