hehe, dobře jste mu naložili pindalovi. Viděl jsem pár takových matlalů, co se nic praktického nenaučili, protože většinou jde jen o to prohlédnout si tu dokumentaci, která bývá u relevantních knihoven kvalitní. Stejně tak je mnohem lepší věnovat čas do průzkumu opensource knihoven a zjistit, které jsou dobře udržované, než si všechno bastlit sám.
function mime_header_encode($retezec, $encoding = "utf-8") {
return "=?$encoding?Q?" . imap_8bit($retezec) . "?=";
}
$is_sent = @mail('interaktivky@ucdis.cz', mime_header_encode($subject), "", $header);
už vídím jak na nějakou školu na maloměstě přijde za 5 let někdo jinej, kterej to PHP vlastně ani moc neumí (já taky ne, spíš vůbec) a uvidí tohle. Nic proti autorovi, odpověď na otázku to je a zdá se správná.
oproti tomu:
$mail = new PHPMailer(true);
$mail->CharSet = 'utf-8';
je pastva pro oči. To pochopí každej. Sice nevím, proč má nebo musí mít konstruktor s parametrem, ale když budu chtít, tak si to přečtu v doc.
Pak tu čteme, proč někde beží java 1.4 na centosu 4.2 a nejde to updatount protože tam nějaký Kit namatlat svoji samohonku, která mu přišla ve své době geniální, ale jaksi neobstála.
Takových historek jsou tisíce. Naposledy jsem viděl v jednom menším řetězci hospod, jak nějakej podobnej vtipálek tam pral přes síťovej disk do jednoho SQLlite souboru skoro z 10 klientů najednou, protože Postresql je složitý a zbytečný (on nerozumí tomu proč je potřeba), když to spadne, tak si klient vytváří nějakou lokální databázi taky sqlite a pak se to snaží narvat do centrálního souboru. a pak se to posere. Nějaké ORM knihovny? to je pro lepiče kódu. nazadekil si tam nějaké svoje pseudo-DAO v delphi - "páč pascal rulez pičo, učilismeseho na průmyslovce" a pral to tam hlava nehlava. Myslím, že modří už vědí, že se to neustále sralo a padalo a mizela data. Samohonič musel vracet skoro 450k za zpackanej projekt. Týpek s hospodama samozřejmě naprášky, protože už na to přeškolil personál - evidence skladu, tržeb, registrace směn pesonálu a docházka, rezervace a spousta dalších drobností. Když jsem mu řekl, že na tohle nikdo soudnej nesáhne třímetrovou chlorovanou tyčí na dráždění opic a že je to prostě mrtvý, ať si sežene někoho soudnýho, kterej si "slepí" hibernate a spring a nějakej JS, nebo GUI framework a cena by se měla pohybovat tak na polovině, ale já na to nemám čas, tak akorát objednal dvojitý vizoury a smutně koukal.
Asi si na tyhe příběhy založím blog. To jsou neuvěřitelný wtf momenty, co člověk na freelance vidí.
A nejhorší na tom je, že takovýhle lidi jdou vetšinou někam učit programování, kde tě zkoušejí z bublesortu, protože v normální společnosti nemají ekonomickou relevanci.
Rozdíl mezi cargo cultem a vzorem je o tom, komu přiletí letadla s proviantem, ne o tom, kdo si o sobě co myslí, nebo co kecá.