91
Distribuce / Distribuce pro PC bez monitoru
« Poslední příspěvek od ArnoldBorice kdy 31. 03. 2025, 09:31:52 »Ahoj všem, mám běžné PC (desktop), které chci výhradně provozovat na TV (HTPC) přes Hdmi. Mám tam Linux Mint (Cinnamon 22.1) a mám tam nemilé chování. Pokud zapnu PC jako první a pak TV, tak než se ti dva domluví, tak tam mám stuck, že nenalezen žádný displej (nelze nastartovat nějaký LD Manager přesně si teď nepamatuji), po restartu se TV zase odpojí a než se zase připojí, stejný problém. Obráceně je to podobné. Prostě vychytat pořadí zapnutí a časy zapnutí je docela peklo, než se ti dva domluví tak, že naběhne login screen.
Tak mě napadlo, jestli by nepomohla jiná distribuce, která nahodí grafiku až uvidí zařízení po libovolné době bez nějakého záseku v bootování. Nemyslím si, že mám tak exotický PC (dell micro 3060) a televizi (nějaký Hisense 4K).
Děkuji moc za tipy, předpokládám že nejsem první, kdo chce mít PC na TV :-)
Tak mě napadlo, jestli by nepomohla jiná distribuce, která nahodí grafiku až uvidí zařízení po libovolné době bez nějakého záseku v bootování. Nemyslím si, že mám tak exotický PC (dell micro 3060) a televizi (nějaký Hisense 4K).
Děkuji moc za tipy, předpokládám že nejsem první, kdo chce mít PC na TV :-)