Poslední příspěvky

Stran: 1 ... 8 9 [10]
91
O serveru Root.cz / Mastodon - neskutečně otravná vyjíždějící animace
« Poslední příspěvek od LolPhirae kdy 12. 02. 2025, 10:25:57 »
To se děje všem, že při každém načtení stránky vyjede vpravo dole animace s nabídkou sledování @rootcz, @lupa apod. na Mastodonu bez možnosti to jakkoliv zlikvidovat?  ::) >:(
92
Software / Zigbee2MQTT - správný postup pro update
« Poslední příspěvek od BigSandy kdy 12. 02. 2025, 10:15:09 »
Zdravím.
Jsem instaloval podle tohoto.
https://www.zigbee2mqtt.io/guide/installation/01_linux.html#optional-running-as-a-daemon-with-systemctl

Uplně dole je
Chcete -li aktualizovat ZigBee2MQTT na nejnovější verzi, provést:
cd /opt/zigbee2mqtt
./update.sh

Tak pravidelně jednou za měsic dělam.

Nedavno jsem narazil na čipka, který mi tvrdíl že je to špatně a pak mi na email poslal toto.

sudo apt update && sudo apt upgrade -y
sudo systemctl stop zigbee2mqtt
cd /opt/zigbee2mqtt
git pull   // Stažení nejnovější verze
npm ci  // Nainstalujte nejnovější verze potřebných balíčků:
sudo systemctl start zigbee2mqtt

Co je spravně a jaký je mezi tím rozdíl?
Děkuji
93
Sítě / Re:Nastavení a ověření DoH DNS na MikroTiku
« Poslední příspěvek od LolPhirae kdy 12. 02. 2025, 09:51:13 »
PiHole s Unbound třeba tady: https://github.com/devzwf/pihole-dot-doh
94
Software / Re:Max.com na Linuxu nejede ve Full HD
« Poslední příspěvek od skyjet kdy 12. 02. 2025, 09:27:01 »
Neurobíš s tým nič. Na linuxe je k dispozícii len widevine level 3 certifikácia. Vyššie rozlíšenie povoľujú len pre widevine level 1. Našťastie nevyžadujú verified media path ako skylink, inak by to nefungovalo vôbec.
95
Software / Re:Max.com na Linuxu nejede ve Full HD
« Poslední příspěvek od dj-bobr kdy 12. 02. 2025, 09:13:21 »
Čuju tady problém s HDCP a Verified Media Path, nejsem si vědom že by to někdo na Linuxu plnohodnotně zprovoznil..
96
Server / Re:Utilizace disku zahlcuje celý server
« Poslední příspěvek od jjrsk kdy 12. 02. 2025, 09:10:14 »
... a neni tento jeden treba povesen na PCH a timpadem znevyhodnen co se tyce latenci nebo sirce pasma?
Nebo se o ten kanal s necim deli. Ale to by zase nemel nijak vyznamne ovlivnit trim, o cemz tazatel pise ze to na chvili pomuze.
97
Software / Re:Služba Incogni - Jak to funguje a vyplatí se to?
« Poslední příspěvek od pavel411 kdy 12. 02. 2025, 08:54:06 »
Podstatné je, aby tvoje jméno zmizelo z databází, které se prodávají, ne, aby provozovatelé těch databází vůbec nevěděli, že opravdu existuješ - protože tomu se prostě nevyhneš, to o tobě ví tak jako tak.

jsem skeptický, co si vzpomínám z devadesátek, tak se zvlášť prodávala databáze lidí co požádali o vyřazení z jiné databáze - jednalo se o prokazatelně aktivní, ověřené a gramotné uživatele
Pochybuji, že se to změnilo
98
Software / Re:Služba Incogni - Jak to funguje a vyplatí se to?
« Poslední příspěvek od Zopper kdy 12. 02. 2025, 07:58:43 »
Zopper: ale kde mam zaruku, ze to ta firma skutocne aj zabezpeci a hlavne, ze moje udaje, ktore jej poskytnem nebudu casom sirene krizom-krazom po internete.
To je to, proč dodávám "aspoň teoreticky." Pokud to funguje tak, jak uvádí. A proč by mě, stejně jako OP, zajímaly reálné zkušenosti.

uz len tym, ze oslovi nejake sluzby, aby zistila, ci maju moje udaje, tak im vlastne da najavo, ze som aktivny
Z tohohle pohledu je jakékoliv kliknutí na "odhlásit z newsletteru" nebo dopis "vyřaďte si mě z databáze, nebo vás pošlu k ÚOOÚ" taky dání najevo, že jsi aktivní. :-) Podstatné je, aby tvoje jméno zmizelo z databází, které se prodávají, ne, aby provozovatelé těch databází vůbec nevěděli, že opravdu existuješ - protože tomu se prostě nevyhneš, to o tobě ví tak jako tak.
99
Odkladiště / Re:Obchodním sdělením ÚOOÚ
« Poslední příspěvek od Marek Staněk kdy 12. 02. 2025, 07:25:31 »
To právě hodlám zjistit.
100
Sítě / Re:SIM karta pro příchozí SMS a hovory
« Poslední příspěvek od p_a_l_o kdy 12. 02. 2025, 07:02:12 »
Před lety jsem někomu zařizoval ČEZ mobil. Faktura měsíčně za 0. Pokud se sem tam zavolá, po pár měsících pošlou fakturu na provolanou částku.

Podle webu to nejspíše nabízí stále.
Stran: 1 ... 8 9 [10]