Poslední příspěvky

Stran: 1 ... 8 9 [10]
91
O serveru Root.cz / Re:Mastodon - neskutečně otravná vyjíždějící animace
« Poslední příspěvek od Petr Krčmář kdy 12. 02. 2025, 10:35:52 »
Já jsem nic takového nikdy neviděl. Prosím o screenshot a verzi prohlížeče.
92
O serveru Root.cz / Mastodon - neskutečně otravná vyjíždějící animace
« Poslední příspěvek od LolPhirae kdy 12. 02. 2025, 10:25:57 »
To se děje všem, že při každém načtení stránky vyjede vpravo dole animace s nabídkou sledování @rootcz, @lupa apod. na Mastodonu bez možnosti to jakkoliv zlikvidovat?  ::) >:(
93
Software / Zigbee2MQTT - správný postup pro update
« Poslední příspěvek od BigSandy kdy 12. 02. 2025, 10:15:09 »
Zdravím.
Jsem instaloval podle tohoto.
https://www.zigbee2mqtt.io/guide/installation/01_linux.html#optional-running-as-a-daemon-with-systemctl

Uplně dole je
Chcete -li aktualizovat ZigBee2MQTT na nejnovější verzi, provést:
cd /opt/zigbee2mqtt
./update.sh

Tak pravidelně jednou za měsic dělam.

Nedavno jsem narazil na čipka, který mi tvrdíl že je to špatně a pak mi na email poslal toto.

sudo apt update && sudo apt upgrade -y
sudo systemctl stop zigbee2mqtt
cd /opt/zigbee2mqtt
git pull   // Stažení nejnovější verze
npm ci  // Nainstalujte nejnovější verze potřebných balíčků:
sudo systemctl start zigbee2mqtt

Co je spravně a jaký je mezi tím rozdíl?
Děkuji
94
Sítě / Re:Nastavení a ověření DoH DNS na MikroTiku
« Poslední příspěvek od LolPhirae kdy 12. 02. 2025, 09:51:13 »
PiHole s Unbound třeba tady: https://github.com/devzwf/pihole-dot-doh
95
Software / Re:Max.com na Linuxu nejede ve Full HD
« Poslední příspěvek od skyjet kdy 12. 02. 2025, 09:27:01 »
Neurobíš s tým nič. Na linuxe je k dispozícii len widevine level 3 certifikácia. Vyššie rozlíšenie povoľujú len pre widevine level 1. Našťastie nevyžadujú verified media path ako skylink, inak by to nefungovalo vôbec.
96
Software / Re:Max.com na Linuxu nejede ve Full HD
« Poslední příspěvek od dj-bobr kdy 12. 02. 2025, 09:13:21 »
Čuju tady problém s HDCP a Verified Media Path, nejsem si vědom že by to někdo na Linuxu plnohodnotně zprovoznil..
97
Server / Re:Utilizace disku zahlcuje celý server
« Poslední příspěvek od jjrsk kdy 12. 02. 2025, 09:10:14 »
... a neni tento jeden treba povesen na PCH a timpadem znevyhodnen co se tyce latenci nebo sirce pasma?
Nebo se o ten kanal s necim deli. Ale to by zase nemel nijak vyznamne ovlivnit trim, o cemz tazatel pise ze to na chvili pomuze.
98
Software / Re:Služba Incogni - Jak to funguje a vyplatí se to?
« Poslední příspěvek od pavel411 kdy 12. 02. 2025, 08:54:06 »
Podstatné je, aby tvoje jméno zmizelo z databází, které se prodávají, ne, aby provozovatelé těch databází vůbec nevěděli, že opravdu existuješ - protože tomu se prostě nevyhneš, to o tobě ví tak jako tak.

jsem skeptický, co si vzpomínám z devadesátek, tak se zvlášť prodávala databáze lidí co požádali o vyřazení z jiné databáze - jednalo se o prokazatelně aktivní, ověřené a gramotné uživatele
Pochybuji, že se to změnilo
99
Software / Re:Služba Incogni - Jak to funguje a vyplatí se to?
« Poslední příspěvek od Zopper kdy 12. 02. 2025, 07:58:43 »
Zopper: ale kde mam zaruku, ze to ta firma skutocne aj zabezpeci a hlavne, ze moje udaje, ktore jej poskytnem nebudu casom sirene krizom-krazom po internete.
To je to, proč dodávám "aspoň teoreticky." Pokud to funguje tak, jak uvádí. A proč by mě, stejně jako OP, zajímaly reálné zkušenosti.

uz len tym, ze oslovi nejake sluzby, aby zistila, ci maju moje udaje, tak im vlastne da najavo, ze som aktivny
Z tohohle pohledu je jakékoliv kliknutí na "odhlásit z newsletteru" nebo dopis "vyřaďte si mě z databáze, nebo vás pošlu k ÚOOÚ" taky dání najevo, že jsi aktivní. :-) Podstatné je, aby tvoje jméno zmizelo z databází, které se prodávají, ne, aby provozovatelé těch databází vůbec nevěděli, že opravdu existuješ - protože tomu se prostě nevyhneš, to o tobě ví tak jako tak.
100
Odkladiště / Re:Obchodním sdělením ÚOOÚ
« Poslední příspěvek od Marek Staněk kdy 12. 02. 2025, 07:25:31 »
To právě hodlám zjistit.
Stran: 1 ... 8 9 [10]