Poslední příspěvky

Stran: 1 ... 8 9 [10]
91
Hardware / Re:Podivně se nabíjí telefon
« Poslední příspěvek od Karmelos kdy 01. 09. 2025, 09:49:28 »
Já myslim, žes to vodkouřil...
92
Server / Re:Doporučte monitoring pro začátečníka
« Poslední příspěvek od František Ryšánek kdy 01. 09. 2025, 09:41:48 »
Tyjo, netxms má poměrně detailní datový model:

https://netxms.org/documentation/userguide/basic-concepts.html

Hmm... ! :-)
93
Zkušenost mi říká, že je nutné mít paměťovku na jiném hubu než klávesnici a myš kvůli rozdílným rychlostem.

Ono to není nutný, "jen" vysoce žádoucí. Přesně kvůli rychlostem, jak píšeš. Minimálně řízení totiž musí z principu probíhat na rychlosti nejpomalejšího zařízení, a spousta klávesnic a myší jede na 1.1, sem tam nějaká vyloženě dobrá na 2.0, a ještě jsem neviděl žádnou která by na konektoru měla piny pro 3ku.
94
Windows a jiné systémy / Re:Windows 10 mizející paměťovka
« Poslední příspěvek od Marek Staněk kdy 01. 09. 2025, 07:47:24 »
Tak nevím, jestli soudruzi zas něco nerozbili s aktualizací.
Připojuji leta foťák k USB na WIn10 a od pondělka nebo středy mi ho Windows 10 zase promptně odpojí.
Před tím ukazuji náhledy zákazníkům na plečce s WinXP a tam se data načtou normálně.
Předpokládám, že na Linuxu to bude fungovat normálně, ale zatím jsem neměl čas se tomu věnovat.

Co jinej port?
95
Hardware / Re:Vyšší napětí do portu USB-C
« Poslední příspěvek od redustin kdy 31. 08. 2025, 22:32:47 »
Titerna elektronika v mobilu opravdu vice zvladat nebude, tam zadny prostor pro nejake predimenzovani neni a vsude se setri.

Pokud daný mobil zvládá napětí pro daný PD profil, ale domluví se s nabíječkou na napětí nižším (protože vyšší ta nabíječka neumí), pak nevidím důvod, proč by nezvládl i injektnuté napětí odpovídající tomu nejvyššímu podporovanému profilu - je na něj konstruovaný. Samozřejmě pokud umí jen profil na 5V, pak logicky shoří.

Např. pro Samsung S25 vypadává z googlu, že zvládá i profil na 13,5V. Tudíž jeho nabíjecí měnič je dimenzovaný minimálně na tolik (pravděpodobně na trochu víc).

Pro představu - tenhle nabíjecí čip s vestavěnými spínacími tranzistory https://www.ti.com/lit/ds/symlink/bq25308.pdf  zvládá vstupní napětí 4,1V - 17V (max. 28V), nabíjecí proud 3A do single-cell baterky a je velký 3x3mm (nemá podporu profilů USB-C, takže se nepoužívá v mobilech, ale jen pro příklad parametry vs. rozměry).
96
« Poslední příspěvek od 🇺🇦 GPU kdy 31. 08. 2025, 22:12:48 »
Mám už 18% baterky a bojím se co bude dál
Dál bude 17%...
97
« Poslední příspěvek od 🇺🇦 GPU kdy 31. 08. 2025, 22:09:23 »
Titerna elektronika v mobilu opravdu vice zvladat nebude, tam zadny prostor pro nejake predimenzovani neni a vsude se setri.

V laptopu to bude zcela jina situace, ale ten se vam zase nebude nabijet napetim nizsim, treba nabijeckou od mobilu ktera ma jen 5V.
98
Windows a jiné systémy / Re:Windows 10 mizející paměťovka
« Poslední příspěvek od TechnikTom kdy 31. 08. 2025, 21:14:21 »
Tak nevím, jestli soudruzi zas něco nerozbili s aktualizací.
Připojuji leta foťák k USB na WIn10 a od pondělka nebo středy mi ho Windows 10 zase promptně odpojí.
Před tím ukazuji náhledy zákazníkům na plečce s WinXP a tam se data načtou normálně.
Předpokládám, že na Linuxu to bude fungovat normálně, ale zatím jsem neměl čas se tomu věnovat.
99
« Poslední příspěvek od redustin kdy 31. 08. 2025, 20:48:24 »
Jistě, vždyť to nijak nerozporuji. Jen říkám, že pokud se domluvím na 12V, přičemž zvládám i 20V, nic se nestane, když do mě nakonec nabíječka těch 20V pustí, protože jenom prostě budu odebírat o to méně proudu, který bude výkonově odpovídat tomu domluvenému maximálnímu příkonu na 12V.
100
« Poslední příspěvek od Kit kdy 31. 08. 2025, 20:30:21 »
Pustil jsi do něj vyšší napětí a poškodil ho?
viz https://forum.root.cz/index.php?topic=30987

Spíš tu baterku upekl v autě.
Stran: 1 ... 8 9 [10]