Poslední příspěvky

Stran: 1 ... 8 9 [10]
91
Studium a uplatnění / Re:Kde ako ajťák žiť?
« Poslední příspěvek od JackFrost66 kdy 24. 01. 2025, 17:48:33 »
Ahoj, co jsem potkal a poznal lidi ruzne z cest a kontinentu.

USA - silna ekonomika ale kdo ma obcanstvi ne top vyhra, jsou na ne ve svete nastvany uz jen to ze ty jsi ten amik a co jako. USA ma drahe zdravotnictvi a musi clovek mit opravdu dobrou pojistku, jako starsi muze mit problem.
USA hrozi ze jednou se tyto mocnosti v mensi nebo vetsim meritku napadnou tj jsi primo kandidat na vojnu.
USA je neskutecne tvrda zeme, nic tam neni zadarmo. Proste chces dovolenou? Jo tak 7 dnu bysme ti za rok asiii mohli dat  :o Ano nekdo nekde se domluvil ze dali i vic ale casto uz neplacene a pod podminkou treba ze vezme notebook a bude pracovat, ne ze zmizne nekde do jungle na trek a ma klid. Kdo neveri mrkne na youtube vyhledani "Americanka v Praze" nebo "Drobik USA" apod.

Pokud nekdo musi i dochazat do prace, ne kazdy ma stesti ze jede jen remote, treba taha i kabely.
Takze tam pak mu nepomuze aby sel nekde do Asie nebo do Jizni Ameriky.
Ano pokud je IT dobry, dela na dalku, tak je to jedno a muze se schovat treba do Ekvadoru, Peru.

Australie - hodne lidi rikalo, ze tam chtelo prave zustat, realitivne slusna ekonomika, dovolena ta je cca 20dnu co rok, fajn i lidi, nejsou treba tak povrchni vs Americani. Vetsi sance ze maji na najem a nebo ze koupi teda byt. Dal teda i nejake ty benefity.
Bonus Australie je bokem, v pripadne nejake vojny, bude mene zasazena.
Lze jeste preletet v pripade problemu na Zeland ci pobliz na odlehsi ostrovy.
Zaroven Australie je hodne represivni a rada cenzuruje.
Mozne reseni je i Zeland, lidi tam take pracuji v IT a kdo ma rad prirodu, asi prijde na sve.
Jen Zelandani jako vseobecne radi utikaji do Australii pro lepsi ekonomiku. Australani tam zase radi litaji kvuli prirode.

Evropa - neni moc kam, nejlepsi asi Curych, pokud zvladne clovek Svycarstinu tak nejvyssi top prijem ma i pokladni. Jen je slozitejsi zacit, kluk tam dela tak 20tisic da za byt a tech 94tisic mu zbude. Jsou neutralni, maji hezkou prirodu. IT ve firme to neni treba resit, vsude je pak pro tebe lacino.

FINSKO - nekdo tu zminil, ma blizko Rusa to neni ok napada, Finove jsou hodne suchy jako humorem, Finove maji hodne deprese neco jako lidi v Gronsku.

Africke staty, zase casto problem, nektery lidi jsou slusny a fajn, ale proste jak videj ze jsi bilej, shani te jako kasicku.

Japonsko - no tam lidi maji problemy, casto male byty a pracuji hodne moc, jejich rec neni lehka a je hodne tezka, takze to neni uplne vyhra a taky tam moc lidi od nas neutika.

Pokud bych si mel vybrat, v ramci toho bych volil Australii, kde je nejaky ten benefit, kvuli vojne s moznosti uprku na ruzne ostrovy.

CR jako malej stat ma neco do sebe, ale bohuzel stale je to vychodni blok ted spis UA blok.
92
Nabízím zakázku / Re:Kde hledat odborníky na drobné domácí práce?
« Poslední příspěvek od uwe.filter kdy 24. 01. 2025, 17:48:21 »
Nějak by mě zajímalo v jakém oboru pracují předřečníci, protože práce v IT je poměrně o dost líp placená než práce třeba uklízeček. A jelikož je život krátký, přijde mi osobně nesmysl ho plýtvat na věci které člověk nutně dělat nemusí, není to jeho koníček a může si na to zaplatit někoho jiného, který (navíc) za to požaduje méně než by člověk případně vydělal za hodinu.
To porovnávní hodinových mezd je úplně mimo, pokud nejsem živnostník, který si vyúčtuje tolik hodin, kolik práce si nasmlouvá. Pokud je člověk zaměstnanec, tenhle argument padá (což není v rozporu s tím, že někdo radši za tu práci zaplatí někomu jinému). No a co se týká třeba uklízečky - asi opravdu nepotřebuju, aby mi někdo cizí pravidelně pobíhal po bytě a prohrabával se mými věcmi.

Citace
Takže si opravdu vybírám co musím nutně udělat (nebo je opravdu hodně drahé když to dělá někdo jiný) a na ten zbytek si raději někoho zaplatím.
Jasně, že třeba při rekonstrukci bytu jsem si na většinu prací (voda/plyn, rozvody elektřiny, zednické práce) někoho zaplatil. Sice bych si hodně z toho udělal sám, ale na to fakt čas nebyl. Na druhou stranu jsem pak nejednou musel něco opravovat nebo dodělávat sám, takže asi tak. Sice by se to bylo asi dalo reklamovat, ale nakonec by s tím bylo jen víc stresu, zase bych čekal, než to spraví, a nikde by nebyla jistota, že to už bude tak, jak by podle mě mělo být.

Nicméně chápu, že každý má jiné preference, zručnost, chuť něco udělat rukama a tak.
93
Vývoj / Re:Framework Bottle pro Python
« Poslední příspěvek od Jin Rys kdy 24. 01. 2025, 17:34:23 »
Dneska všechny cool děcka používají FastAPI. Taky toho podle mě dělá trochu víc, než by web framework měl (snaží se například řešit dependency injection, ale dost nešťastně), ale třeba by byl pro tvoje potřeby OK.

Potvrzuji, používám FastAPI a jsem velmi cool. "Depends" mám akorát pro HTTPBearer (přihlašovací tokeny), takže o (ne)šťastnosti této funkce ve FastAPI moc nevím. Akorát pro SQL používá FastAPI knihovnu "sqlmodel", který staví na SQLAlchemy a ta mi přišla hodně kostrbatá, byla nahrazen pomocí "psycopg2". Jiné divné chování nepozoruji.
94
« Poslední příspěvek od cznarg kdy 24. 01. 2025, 17:33:11 »
Osobně přes známý. Třeba uklízečku jsem takhle sehnal. Případně internet...

Nějak by mě zajímalo v jakém oboru pracují předřečníci, protože práce v IT je poměrně o dost líp placená než práce třeba uklízeček. A jelikož je život krátký, přijde mi osobně nesmysl ho plýtvat na věci které člověk nutně dělat nemusí, není to jeho koníček a může si na to zaplatit někoho jiného, který (navíc) za to požaduje méně než by člověk případně vydělal za hodinu.

> Trochu nevýhoda je občas nedostatek času
A to je přesně ono, nedostatek volného času... Osobně si vážím svoji hodinu volného času na dvojnásobek toho co vydělám v práci. Takže si opravdu vybírám co musím nutně udělat (nebo je opravdu hodně drahé když to dělá někdo jiný) a na ten zbytek si raději někoho zaplatím. Abych pak totiž nezjistil že místo relaxu (který je potřeba pokud má člověk podávat dobrý výkon v práci), věnování se koníčům a vzdělávání se v oboru (což je můj koníček taky) dělám akorát dokola věci které mě nebaví (třeba jako větší úklid)
95
« Poslední příspěvek od CPU kdy 24. 01. 2025, 17:27:33 »
Tady jsou odborníci úplně na vše  :P
96
Vývoj / Re:Proč se cpe JavaScript na backend?
« Poslední příspěvek od Jin Rys kdy 24. 01. 2025, 17:22:01 »
Ekosystém okolo JS pro webové aplikace je bohatý. Například je pěkné, že lze použít Typescript místo Javascriptu :-)
Nicméně otázka spíš zní: proč existují full-stack vývojáři? Nejspíš má většina projektů i vývojářů počáteční fázi, kdy je lepší udělat nehezké "něco" než dumat nad optimální architekturou a učit se nejvhodnější nástroje/jazyky. Spousta lidí se pak zdokonaluje v JS a spousta projektů nikdy nedoroste do fáze, kdy by byl potřeba backend přepsat do "lepšího" jazyka. A pak jsou na trhu dostupní full-stack JS vývojáři a spirála se roztáčí.
97
« Poslední příspěvek od kopevi2 kdy 24. 01. 2025, 17:03:41 »
Ideálně jak píše předřečník, nejrychlejší a nejkvalitnější je si to udělat sám(kor ta montáž skříněk), na co si netroufnu poptám kámoše. Když bych to vzal do detailu, tak i vyměnit olej nebo přehodit gumy na autě je nejlepší doma - časově je to rychlejší(stačí mít nájezdy za cca 1500, dobrý hever a aku rázový utahovák, olej na BMW vyměním i s přípravou a úklidem za 0.5h, materiál za 1200kč, gumy přehazuju za 20min) za rok ušetřím 20k kč a když budu uvažovat 2h svýho času na výměnu co mě stojí autorizák, tak i 6 svých hodin a to se vyplatí :-) !
98
« Poslední příspěvek od uwe.filter kdy 24. 01. 2025, 16:54:12 »
na drobné domácí práce, jako je montáž nábytku, opravy v domácnosti nebo třeba pomoc s úklidem

Na takové věci používám sebe, ve spolupráci s drahou polovičkou :-). Trochu nevýhoda je občas nedostatek času, ale jinak si to udělám zadarmo, kdy mně to vyhovuje a většinou k plné spokojenosti.
99
Server / Re:CUPS mazání fronty z Win11
« Poslední příspěvek od uwe.filter kdy 24. 01. 2025, 16:45:34 »
Nebyla by ta samba nakonec nejjednodušší řešení?
100
Nabízím zakázku / Kde hledat odborníky na drobné domácí práce?
« Poslední příspěvek od Adelalll kdy 24. 01. 2025, 16:37:03 »
Ahoj všem,
potřeboval bych poradit, kde najít spolehlivé odborníky na drobné domácí práce, jako je montáž nábytku, opravy v domácnosti nebo třeba pomoc s úklidem. Máte nějaké osvědčené tipy nebo doporučení?

Zajímalo by mě, jestli využíváte spíš doporučení od známých, nějaké aplikace nebo webové stránky? Co se vám osvědčilo a proč?

Předem díky za všechny tipy! 😊
Stran: 1 ... 8 9 [10]