Fórum Root.cz
Ostatní => /dev/null => Téma založeno: F 29. 07. 2018, 16:52:46
-
Ahoj,
Prijel jsem ted domu a ze si otevru pivo, kdyz je takove horko. Nasel jsem Staropramen 11 plech a nic moc.
-
No, jsem Plzeňák, takže asi nemusím psát, jaké pivo mám v lednici...
-
Pavouk-Gambrinus? ;D
Kupuji Graf Arco, jejich Arcolator nebo cerne je skvele. Obcas nejake belgicke pivo, v nejhorsim Paulaner.
-
Nejčastěji liju Radegast, dobrý poměr cena, chuť, výkon.
Případně když o něco lepší tak Plzeň, Bernard.
když chcu něco lepšího tak nějaký malý pivovar.
-
Jedině Starobrno. Nejkvalitnější pivo vyráběné v ČR. Vítěz všech slepých degustačních soutěží a anket. Jediný nápoj u nás, který se může označovat jako PIVO.
-
Jedině Starobrno. Nejkvalitnější pivo vyráběné v ČR. Vítěz všech slepých degustačních soutěží a anket. Jediný nápoj u nás, který se může označovat jako PIVO.
Nechoď sem s to sracko
-
No, jsem Plzeňák, takže asi nemusím psát, jaké pivo mám v lednici...
Raven?
-
Pilsner. V poslednom čase mi zachutil Gambrinus desiatka. Zo slovenských pív Topvar.
-
Pilsner. V poslednom čase mi zachutil Gambrinus desiatka. Zo slovenských pív Topvar.
Tak na Slovensku jsem na dovci pil nejvic zlatý bažant a u Maďarů arany aszok, ale u sousedů je lepší Borovička a palinka.
-
Je toho více, vždy dle podle chuti. A protože to mám do Kauflandu, co bych kamenem dohodil, nakupuju tam.
Bernard - Kvasnicová 11
Primator - IPA a pšeničné
Lobkowicz Premium - Ale
Nealko - teď si nevzpomenu na název, ale je to nějaké weisenbier vyrobené pro Kaufland ve světlé modré plechovce. Nachlazené je vynikající.
-
pivní kafe
-
K tomu birellu a proc uz ho nemuzu pit:
Jaky je rodil mezi birellem a lizanim vlastni sestry?!
Zadny, chut je stejna, ale vis, ze neco je spatne!
-
nepasterizovane najlepsie. na doma svijany v skle. niekedy kout na sumave v plaste 1,5l. ak idem do tesca tak jedine urpiner 12 bo 16.
-
Plzeň je hnůj. Ostatně jako všechny HGB vařené piva. Stejně jako svijany jsou hnůj kvůli tetrahopu. Radegast je asi takový standart, který neurazí. Ale nejlépe lokální minipivovary. 30L KEG na týden je tak akorát.
-
Pilsner. V poslednom čase mi zachutil Gambrinus desiatka. Zo slovenských pív Topvar.
Gambrinus to je ta voda ktera vznika proplachem trubek v pivovaru, ne?
-
Pavouk-Gambrinus? ;D
Myslel jsem, že se bavíme o pivu ;D
Jinak když ho někde mají točenej, tak u mě to vždycky, VŽDYCKY, vyhrává Guinness. Ale z lednice (plechovky/lahve) to neni ono...
-
To sou tady, az na vyjimky, samy sracky co pijete, to neni mozny!
Z komercnich piv Bernard 12° Svatecni lezak, toceny se da i 12ka Budvar.
Na chut namatkou Hauskrecht, Dalesice, Bakalar (za studena chmeleny).
Pro socky z tech levnejsich ale dobrych piv je napr Rohozec.
Kurva probudte se, takovy sracky chlemtat jako plzensky patoky, starobrno, svijany lol :o
-
To sou tady, az na vyjimky, samy sracky co pijete, to neni mozny!
Hele já se za těch cca 25 let, co tak nějak pivo piju, naučil, že každému chutná něco jiného. I já si v nouzi (např. festival, kde nic jiného nejde koupit) dám Starobrno, Heineken nebo i Gambrinus a že bych při tom nějak trpěl, to ani náhodou :)
-
Kvalitni pivson tady zaznel mozna jednou :(
-
plzen - japonsky hnus, navic v lahvi jeste o uroven horsi nez to.
docela muzu Budvar 12, nebo Dudak 11 nefiltrovany, cepovane pak treba ty Dalesice.
radsi ochutnam nejake male pivovary nez velke konzumni obarvene vody ...
-
Pavouk-Gambrinus? ;D
Myslel jsem, že se bavíme o pivu ;D
Jinak když ho někde mají točenej, tak u mě to vždycky, VŽDYCKY, vyhrává Guinness. Ale z lednice (plechovky/lahve) to neni ono...
A jo Guinness... ten je fajn toceny...
-
A jo Guinness... ten je fajn toceny...
Ale musi se to umet! Nejlepsi jsem pil v New Hampshire v zapadle putice + stew bylo taky vyborny. V CR jsem vybornej G zatim nepil (ok parkat jo). V Irsku jak kde.
-
Vacsinou kupujem podla toho co je v akcii az na par znaciek, ktore mi vyslovene nevyhovuju bud lebo su malo horke, alebo mi to chuti jak vyplych suda a trubiek.
Mam velmi rad napriklad Pilsner Urquell - ale kupujem ho len ked je v akcii, lebo inac je dost drahy :(
V poslednej dobe dost oblubujem nemecke piva z Kauflandu - hlavne, ked maju toto vzdy zoberiem do zasoby niekolko kartonov po 6ks: Stephans Bräu Pils (http://pivnirecenze.cz/23340-recenze-stephans-brau-pils). Podla mna je za tu cenu vyborne :)
-
Mi to pride, ze vsichni v IT jsou totalni socky, kdyz nemaj ani na slusny pivo :/ To je des, co se clovek docte.
-
"slusny pivo" je relativny pojem. Kazdemu vyhovuje nieco ine...
-
Jinak když ho někde mají točenej, tak u mě to vždycky, VŽDYCKY, vyhrává Guinness. Ale z lednice (plechovky/lahve) to neni ono...
Nejbliz k tocenymu, aspon pro mne, je plechovkovej nalitej do sklenice. Flaskovej je divnej bez ohledu na to jestli je rovnou z flasky nebo prelitej do sklenice (mozna proto, ze je sycenej CO2. Mozna).
Z ceskejch prakticky nic, jsou moc hořký. I u pokusu o jiny typy piv je v nich silne cejtit “ceska” verze piva.
-
Ty průmyslové produkty nemusí být vždy špatné, ale pokud máte pivo trochu rádi, zkuste někdy například z těchto "českých" minipivovarů (co mě zrovna napadlo..):
Albrecht (Frýdlant)
Antoš
Bad Flash
Clock
Crazy Clown
Černý Potoka
Falkon
Hoppydog
Chroust
Krkonošský Mědvěd
Matuška
Mazák
Nachmelená Opice
Nová Sladovna
Permon
Raven
Sibeeria
Slavkovský Pivovar
Zichovec
Pokud lijete průmyslové ležáky, tak většina minipivovarů má samozřejmě taky ležáky, ale třeba zachutná nějaký IPL (india pale lager) nebo i klasiky APA/IPA.
Takové "dezertní" na večer, do čokolády, oříšků apod. pro mlsaly, tak nějaký Stout.
Pro ty, co raději sladší piva (třeba Matuška nebo Beskydský pivovar maj sladké asi všechno přehnaně moc, ale lidem chutnaj..asi , jsou to oblibené pivovary).
Ale z pivních stylů třeba teď moderní NEIPA.
A na letní osvěžení třeba nějaký mango či maracuja SOUR, ale to spíš venku na zahrádce. Pšenice je taky fajn, ne každému ale sedí.
Pro ty co zmiňovali Radegast, možná zachutná Permon, ale ta hořkost je už o kus dál..
A ti co psali o Guinness, tak ono záleží odkud je. V ČR se většinou čepuje myslím že z Polska. Málokde (spíš multitap hospody) se dostanou k sudu opravdu z ostrovů..
Každý si může časem najít co mu chutná a třeba časem začít objevovat i zahraniční, mnohem pestřejší, produkci ;)
Každopádně dost piv můžete koupit i online nebo v místní pivotéce.
-
Kozel 11
-
Bakalar (za studena chmeleny).
Si delas kozy co ? Chemickej humus za studena dopancovany isohopem co chmel ani nevidel. Zkus se z toho jednou ozrat a tyhle nesmysly te hned prejdou. Oproti tomu Bakalari je Starobrno jeste skvely piti.
-
teď poránu tam zapustím jednu plzeň, co už jsem večer po té kupě trávy nezvládl, ale k obědu už si skočím pro plnotučný Ostravar :)
-
Jinak když ho někde mají točenej, tak u mě to vždycky, VŽDYCKY, vyhrává Guinness. Ale z lednice (plechovky/lahve) to neni ono...
Nejbliz k tocenymu, aspon pro mne, je plechovkovej nalitej do sklenice. Flaskovej je divnej bez ohledu na to jestli je rovnou z flasky nebo prelitej do sklenice (mozna proto, ze je sycenej CO2. Mozna).
Z ceskejch prakticky nic, jsou moc hořký. I u pokusu o jiny typy piv je v nich silne cejtit “ceska” verze piva.
No, nechci ti do toho kecat, ale plech je porézní. Na druhou stranu líp chrání před světlem. Ale jelikož platí, že pivo je čerstvý naposled ve chvíli, kdy se stáčí a pak už se mu jenom víc nebo míň ubližuje, je to víceméně jedno. Daleko víc než na balení záleží, kde a jak dlouho se to válelo.
-
Osobně mi nejvíc chutná mnichovský Löwenbräu (kvasnice bez filtru). Jenomže ten se tady nesežene, protože na vytočení dává pivovar jen 48 hodin od naražení, a po 72 hodinách od stočení do kegu už se nesmí čepovat. Nejblíž k nám, kde jsem ho potkal, bylo Řezno.
-
No, nechci ti do toho kecat, ale plech je porézní. Na druhou stranu líp chrání před světlem. Ale jelikož platí, že pivo je čerstvý naposled ve chvíli, kdy se stáčí a pak už se mu jenom víc nebo míň ubližuje, je to víceméně jedno. Daleko víc než na balení záleží, kde a jak dlouho se to válelo.
Klidne mi do toho kecej, ale fakt je z plechu (do sklenice) lepsi :-).
Jedinej rozdil o kterym vim je, ze zatimco v plechu ma Guinness porad "widget" s dusikem, tak u flasek ho prestal davat a syti ho jen CO2.