Editace příspěvků v diskuzi

D.A. Tiger

• 486
  • Tygr, který žere tučňáka ;-)
    • Zobrazit profil
Editace příspěvků v diskuzi
« kdy: 27. 04. 2011, 11:04:41 »
Zdravím redakci.
Chtěl bych se zeptat, zda a proč byla z diskuzních příspěvků odstraněna možnost pozdější editace. osobně jsem ji využíval, protože patřím k těm diskutujícím, které ještě napadne až po chvíli, že to či ono se mělo napsat jinak, či něco poupravit. Myslím si že je to o dost lepší, než dopisovat potom několik dalších korekčních příspěvku.

Díky.

Re: Editace příspěvků v diskuzi
« Odpověď #1 kdy: 27. 04. 2011, 11:23:01 »
Problém je, že se to často zneužívá, už se nám to několikrát stalo. Někdo něco napíše, pak to edituje a tvrdí, že to nenapsal, případně odstraní všechny své komentáře a tváří se, že se nic nestalo. Platí jednoduché: co je psáno, to je dáno.

pecko

• 105
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 27. 04. 2011, 11:50:30 »
hm, zeby si admini root.cz popri radeni inym nevedeli poradit sami sebe?:) mazanie prispevku sa predsa nerobi jeho fyzickou likvidaciu, ale priznakom v db. edit sa da riesit tabulkou editacii, kde sa moze ukladat povodny text alebo diff. moznosti su vzdy, je to len otazka ochoty a motivacie:) lahsie je ubrat uzivatelovi funkciu, ako sa potrapit jej zabezpecenim ;)

« Odpověď #3 kdy: 27. 04. 2011, 11:59:08 »
A to mají podle tebe sledovat všechny diskuze a flamy, co se tu vedou, a ještě kontrolovat databázi, jestli někdo něco nesmazal? Hlavně toho editu je sice škoda, ale chápu to.

pecko

• 105
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 27. 04. 2011, 12:06:19 »
@Blaazen: no pozri, ak ju kontroluju uz len kvoli cenzure, toto nema absolutne vplyv. a ak nerobia cenzuru, ina kontrola potrebna nebude. vsetko ostatne sa da robit automaticky. od toho existuju skriptovacie jazyky typu PHP a pod. mohol si si to vsimnut. hadam si nemyslis, ze vsetky prispevky z diskusii chodia petrovi na mail a on ich rucne zaraduje:D ale pobavil si ma svojou nechapavostou:) blizsie sa povenujem len tvojej nechapavosti ohladom mazania... predstav si, ze ked dal niekto zmazat prispevok, niekto/nieco si to musel/o vsimnut. predpokladajme, ze to bol naozaj skript a nie petr:D skript zaznamenal nejaku poziadavku a cuduj sa svete, za pomoci alchymie, specialnych formul a obycajnych algoritmov dospel k zaveru, ze ten nezbednik na druhej strane siete zamyslal zmazat prispevok. a tu sa dostavame ku klucovemu momentu. staci skript ukecat, aby namiesto fyzickej likvidacie prispevku (co mimochodom asi aj tak musel likvidovat v db) iba nastavil priznak `zmazane` = 1. pochopil? este nadovazok protiotazka... a myslis, ze teraz aktualne niekto kontroluje uziovatelske poziadavky na zmazanie prispevku a rucne ich maze?:D :D :D

D.A. Tiger

• 486
  • Tygr, který žere tučňáka ;-)
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 27. 04. 2011, 12:22:30 »
Ok, díky za vysvětlení. Mrzí mě, že kvůli takovým lidem jsem přišel o tuhle možnost, ale asi s tím nic už nenadělám. Dík.

« Odpověď #6 kdy: 27. 04. 2011, 12:27:16 »
@Pecko
Automaticky? To bych chtěl vidět. Ve flejmu s několika sty příspěvky někdo napíše kravinu v příspěvku číslo 275. Oponent v příspěvku 276 mu to vytkne. První diskutující příspěvek 275 smaže a v příspěvku 277 (který ovšem ve skutečnosti bude již jen 276) napíše: "To jsem nikdy nenapsal!" Jsem zvědav na ten úžasný PHP skript, který se o tyhle věci postará.

asdasd

« Odpověď #7 kdy: 27. 04. 2011, 12:37:35 »
Vždyť by stačilo do titulku příspěvku přidat červeně  "upraveno" a pod příspěvkem zobrazit odkaz na původní verzi, ne?

pecko

• 105
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 27. 04. 2011, 12:54:03 »
@Blaazen:

1. som pecko, nie Pecko:)
2. asi si toho vela okolo webov este nenapisal a uz vobec si zrejme neriesil diskusiu (nech uz bola akakolvek). nema vyznam teda objasnovat nieco cloveku, co nema ani najmensiu paru o problematike. nevies o php a db zhola nic, aby stalo za to pokracovat v tejto diskusii s tebou:)
3. klikni si na akukolvek webovu stranku. fakt akukolvek. mozno neuveris, ale drviva vacsina je generovana automaticky a skriptom. podla tvojho tvrdenia ale na druhej strane sedi unudeny ind alebo cinan a rychlo klepe do klavesnice obsah stranky, ktora sa ti ma zobrazit:D

nadalej si stojim za svojim tvrdenim, ze sa to da aj s tou editaciou a vdaka existencii webu, prehliadacov, serverov, databaz a skriptovacich jazykov sa podobne veci daju riesit pohodlne, lahko a automaticky. kto o tom nic nevie, nemusi, ale aspon nech nepridava stupidne komentare:)

« Odpověď #9 kdy: 27. 04. 2011, 13:16:42 »
@pecko

asi si nerozumíme

Napsal jsem výše:  Ve flejmu s několika sty příspěvky někdo napíše kravinu v příspěvku číslo 275. Oponent v příspěvku 276 mu to vytkne. První diskutující příspěvek 275 smaže a v příspěvku 277 (který ovšem ve skutečnosti bude již jen 276) napíše: "To jsem nikdy nenapsal!"

Je mi jasné, že když někdo tu diskuzi prohlíží ve webovém prohlížeči, tak je ta příslušná stránka, která zobrazuje příspěvky 250 až 300, generovaná skriptem. O to tu ale přece vůbec nejde.

Když diskutující smaže svůj příspěvek, a pak tvrdí, že nikdy nic takového nenapsal, žádný skript ti nepomůže. Ten skript přece z principu nemůže znát důvody, pro které ten člověk svůj příspěvek maže.

pecko

• 105
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 27. 04. 2011, 13:24:17 »
@Blaazen: to je to, preco si myslim, ze toho o db, php a tvorbe webov vobec nic nevies:) bez urazky smozrejme. taketo veci sa riesia bezne a samozrejme. prispevky v diskusii sa nikdy nemazu, iba sa im nastavuju priznaky, ze su zmazane, ale fyzicky vzdy existuju. len sa nedaju cez webove rozhranie citat, pretoze tak je to "naprogramovane" (programatori, neurazajte sa plz :D ). ako som pisal vyssie, moznosti je vzdy dost, ale ked je niekto lenivy to urobit, tak ide cestou mensieho odporu a mensej namahy. v tomto pripade iba odoberie funkciu z rozhrania... trivialne, lahko a pohodlne sa daju trackovat editacie a podobne pesstva. treba len chciet to urobit. zial, rootakom sa nechcelo:)

pecko

• 105
    • Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 27. 04. 2011, 13:27:43 »
este doplnim... (kedze nemozem editovat predcasne odoslany prispevok)

nikto netvrdi, ze ma niekto programovat skript, ktory bude rozlisovat dovody mazania a idiotskeho spravania sa uzivatelov. ja tvrdim, ze prispevky sa nemaju fyzicky likvidovat (archivacia, policajne vysetrovania a pod.), maju sa len zneviditelnovat pre verejnost. prave kvoli spatnemu dohladaniu, ked bude nejaky curak tvrdit, ze on nic take nenapisal ;)

asdasd

« Odpověď #12 kdy: 27. 04. 2011, 13:28:25 »
Blaazen: V minulém příspěvku jsem psal, jak by se tenhle tvůj problém dal úplně jednoduše řešit. Upravený příspěvek by byl jasně označený a pod ním by byl odkaz na chronologický výpis změn(omezil bych to třeba na max. 3 úpravy). To je na pár řádků.

« Odpověď #13 kdy: 27. 04. 2011, 13:44:27 »
este doplnim... (kedze nemozem editovat predcasne odoslany prispevok)

nikto netvrdi, ze ma niekto programovat skript, ktory bude rozlisovat dovody mazania a idiotskeho spravania sa uzivatelov. ja tvrdim, ze prispevky sa nemaju fyzicky likvidovat (archivacia, policajne vysetrovania a pod.), maju sa len zneviditelnovat pre verejnost. prave kvoli spatnemu dohladaniu, ked bude nejaky curak tvrdit, ze on nic take nenapisal ;)

Víceméně jsem tohle myslel ve svém úplně prvním příspěvku. Nakonec se shodneme, že ve finále by musel posoudit admin, zda byl příspěvek smazán právem nebo z vyčůranosti.

BTW s PHP opravdu nedělám, dělal jsem ale desktop databáze, kde se rovněž primárně nemaže, jen se "smazané" nezobrazují.

@asdasd:
Souhlas. Takhle řešit editaci a mazání raději zakázat.

« Odpověď #14 kdy: 27. 04. 2011, 13:54:18 »
a čo takto povoliť 1-2 editácie denne? :D