Znáte konektor?

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Re:Znáte konektor?
« Odpověď #15 kdy: 29. 10. 2014, 14:28:24 »
Toz bylo by zajimave vedet nejen to, co je to za konektor, ale i to, jake je to rozhrani. Bohuzel, zda se, ze na Googlu nikde neni zapojeni takoveho kabelu, protoze to by si clovek asi zbastlil za chvili. Chtit za to 7 litru je docela nehoraznost.

« Odpověď #16 kdy: 20. 11. 2014, 10:22:04 »
Zjisti kde jengem, pak zkus jestli je tam napájecí napětí (asi nebude) a pak to zapoj jedna ku jedný. Stejně to nebude nic jiného než sérioná sběrnice.

ES

« Odpověď #17 kdy: 20. 11. 2014, 12:54:48 »
Tak to urcite, ale jde o to v jakych napetovych urovnich.

Daniel Kavan

« Odpověď #19 kdy: 20. 11. 2014, 14:20:55 »
Díky všem, minulý týden jsem se k tomu konečně dostal a některé musím zarmoutit. Nic neshořelo, nikdo nezemřel. Zapojení je celkem očekávané: prostřední na prostřední a oba boční křížem. Teď to pěkně komunikuje a už to jen donutit pumpovat a měřit a budu spokojený, ale to už je na jinou debatu někde jinde. Jak píšu, všem konstruktivním díky.

j

« Odpověď #20 kdy: 20. 11. 2014, 16:34:56 »
Chces rict, ze sis misto kabelu za 7k koupil 3m zvonkace za 7Kc? ;D

Daniel Kavan

« Odpověď #21 kdy: 20. 11. 2014, 16:44:49 »
2 kusy konektor kolem 30Kč za kus a telefonní kabel jsem měl...
Kdesi ve Státech jsem našel AppleTalk kabel za $1, takže z toho vidíme, jaký kurs ona nejmenovaná firma nasadila (kdybych to od nich objednal, čekal bych tak měsíc, než to dovezou ze Států). Ještěže to není zdravotnictví, tam by asi i ten kabel musel mít atest.

randolf

« Odpověď #22 kdy: 20. 11. 2014, 18:30:33 »
2 kusy konektor kolem 30Kč za kus a telefonní kabel jsem měl...
Kdesi ve Státech jsem našel AppleTalk kabel za $1, takže z toho vidíme, jaký kurs ona nejmenovaná firma nasadila (kdybych to od nich objednal, čekal bych tak měsíc, než to dovezou ze Států). Ještěže to není zdravotnictví, tam by asi i ten kabel musel mít atest.

Tak jako ta marze je opodstatnena - vedi, jak to udelat, aby to neodpalili. Ty sis zvolil cestu (vyrazne) nizsi ceny a vetsiho rizika. Jinym to za to nestoji, zvlast firmam :) Myslim, ze jejich cena nebyla nadsazena, 90% zakazniku jim to bez odmlouvani zaplati.

j

« Odpověď #23 kdy: 20. 11. 2014, 18:52:12 »
Nechci tvrdit, ze to nikdo nezaplati, ale dovolim si tvrdit, ze nikdo pri smyslech. viz vejs muj post s hdd. Ono je to totiz prevazne o pomerne jednoduchy aritmetice. Pokud by si za ten kabel rekli mozna i tisicovku, tak bys o tom trebas nepremejslel a proste ho koupil, protoze kabel za litr ti neprijde jeste az tak extrem (a pak bys mozna doufal, ze tvuj sef nezjisti, ze stoji dolar). Ale kdyz si reknou 7k, tak zacnes premejslet nad tim, co je to za uber technologii, ze to stoji 7k. A to je proste chyba prodejce.

Dtto, pokud vis, ze disk v krame stoji 5k desktokopovej, 10k serverovej a dodavatel ti ho s garanci, ze je to spravnej kousek do tvyho HW, nabidne za 15, mozna i 20k, tak o tom nebudes moc premejslet a koupis. Pokud si ale za nej rekne 60k, tak zacnej koumat, co to je za chujovinu, a pak zjistis, ze ho ve frcu koupis za 2k. Takze si objednas hned 2-3 a klidne 1-2 vyhodis.

A zaroven se tim dodavatel stane zcela neduveryhodnym, a zacnes podobne overovat vsechny nabidky, ktery ti cini.

Mimochodem, ad nakupy ve frcu, kdyz se chci od srdce zasmat, zajdu trebas na aukro. Bezne se tam olitany serverovy zelezo nabizi i za 50+% nakupky novyho. Na ebay vcetne dopravy se za ty prachy da koupit 1/2 racku.