Klonování šifrovaného NTFS oddílu

baroma

Re:Klonování šifrovaného NTFS oddílu
« Odpověď #15 kdy: 24. 10. 2014, 18:42:22 »
Zkus to zkopirovat bez notrunc a noerror (to je taky napad)

Olaf

« Odpověď #16 kdy: 24. 10. 2014, 19:20:07 »
ano, původní to namountuje

To by mě vážně zajímalo, čím je to šifrovaný. Microsoftí EFS je šifrování na úrovni FS a pokud vím, celý disk zašifrovat nelze. Naopak lze číst zašifrované soubory. BitLocker je šifrování na úrovni svazku a domnívám se, že byste ho nepřečetl (nanamontoval). Nicméně s tím nemám osobní zkušenost. Další šifrování NTFS (když pominu True a další Crypty) mě právě nenapadá.

Odhaduji, že snad mohlo dojít k chybě při dd. Rozhodně bych (u hard disku) vynechal block size, i když se třeba jedná o disk s Advanced Format.
PS: Zkuste třeba ddrescue, pokud ho neznáte, např.
Kód: [Vybrat]
sudo ddrescue -f -n -v /dev/sda /dev/sdb logfile
Jinak by mě taky zajímalo, proč "tenhle styl "klonování" byl na přesdržku už před 15 lety.". Rád se nechám poučit. Když odmyslím Advanced Format a s tím související zarovnání partitions, další mě nenapadá. Apropó, pokud se nemýlím, první disky s Advanced Format uvedl Western Digital v prosinci 2009.

Vulk

« Odpověď #17 kdy: 24. 10. 2014, 22:03:15 »
dd if=/dev/sda if=/dev/sdb bs=4096 conv=notrunc,noerror

Předpokládám, že 2x input file (If=) je překlep a při dd nedošlo k chybám (conv=notrunc,noerror). Čím je disk (partition) šifrovaný? (BitLocker, EFS, ...).
[/quote
ano, jde o překlep (omlouvam se)
šifrování mi není známo...je to disk, který mi byl přinesen

Nie som si isty ci to bola aj odpoved na to ze dd skoncilo bez chyb. Tak sa spytam , je novy disk rovnako velky alebo vacsi? Rovnako oznacene kapacitne, ale rozne disky nemusia mat totoznu kapacitu. To len tak vystrel od boku.

antilopa

šifruješ? si zločinec!
« Odpověď #18 kdy: 12. 11. 2014, 19:26:55 »
šifruješ? si zločinec!

boo

« Odpověď #19 kdy: 12. 11. 2014, 22:37:43 »
Netrap se, bootni windows, decryptni disk a pak klonuj.