Junior administrátor - Český hosting

Český hosting

Junior administrátor - Český hosting
« kdy: 01. 10. 2014, 12:26:02 »
Hledáme šikovného kolegu na pozici Junior administrátora Českého hostingu

Náplň práce
  • Správa a dohled provozu serverů
  • Řešení úloh pro klienty (úpravy konfigurací, práce s logy, pomoc při optimalizaci provozu aplikací, řešení bezpečnosti provozu) a komunikace s klienty
  • Instalace a konfigurace serverů vč. HW strojů, provádění úkonů v datových centrech
Požadujeme
  • Zodpovědný, samostatný a iniciativní přístup k práci
  • Komunikativnost a ochotný přístup při péči o klienty - v českém a anglickém jazyce
  • Výborná znalost operačních systémů unixového typu - proces startování systému, úrovně běhu, uživatelé, práva, cron, syslog apod.
  • Ideálně se zkušenostmi s operačními systémy Debian a Gentoo Linux, jejich balíčkovacími systémy atd.
  • Orientace v oblasti síťových aplikací, systémů a protokolů, zkušenost s konfigurací firewallu
  • Programování v shellu, základy PHP a SQL, práce s regulárními výrazy
  • Znalost konfigurace Apache (mod_rewrite), PHP, MySQL, postfix
  • Výhodou znalost Ruby a dalších jazyků
  • Právní a morální bezúhonnost

Nabízíme
  • Zajímavou práci na plný úvazek
  • Pracovní dobu flexibilně rozvrženou v rámci směn 24/7
  • Rozvoj odborných znalostí pod vedením seniorů administrátorů
  • Prostor pro uplatnění schopností a seberealizaci
  • Práce v dynamickém týmu
  • Příjemné neformální pracovní prostředí
  • Jistoty a stabilitu zaběhlé společnosti
  • Nástupní plat 25.000 Kč, po zapracování 32.000 Kč vč. os. odměn
Budeme rádi, když se nám pošlete svůj životopis na prace@cesky-hosting.cz ;)

Kontakty a detail inzerátu naleznete na http://www.cesky-hosting.cz/kontakty/pracovni-mista/#pm_1

tommm

Re:Junior administrátor - Český hosting
« Odpověď #1 kdy: 03. 10. 2014, 10:12:14 »
Požadujeme (...) >> 25k respektive 32 vč. odměn ... lol

Cek

« Odpověď #2 kdy: 03. 10. 2014, 10:24:30 »
Požadujeme (...) >> 25k respektive 32 vč. odměn ... lol

popravde jsem chtěl včera napsat, ze na juniora jsou to docela drsne nároky za ten plat (na Prahu), ale pak jsem si rikal, ze nebudu flámovat  8)

Wily

« Odpověď #3 kdy: 03. 10. 2014, 11:13:02 »
No chtějí levnýho a dobrýho admina, kdo to dneska nechce?  ;D

omg

« Odpověď #4 kdy: 03. 10. 2014, 12:13:43 »
Tak je to směnný flexi provoz se zásahy v datacentru tak ušetří za bydlení. Spat bude v racku a ještě si bude cvachtat jak to má kousek do práce.
Jinak to chce brát přiměřeně. Junior, takže spíš jako přehlídka náplně práce než profík od nějž se čeká že se nezakeca.

free

« Odpověď #5 kdy: 03. 10. 2014, 20:56:55 »
No chtějí levnýho a dobrýho admina, kdo to dneska nechce?  ;D

Levný a dobrý admin je nemožný. Pokud bude umět počítat, tak zjistí, že tohle je pozice pro úplné začátečníky. Začátečník nemůže být dobrý. Levný ale bude :D Kvalitní admin by byl někde kolem 80k nástup.

Miramel

« Odpověď #6 kdy: 04. 10. 2014, 12:01:58 »
Mě to přijde dobré, za 32 až 42 tisíc hrubého seženou SŠ s 5-ti lety praxe na obdobné pozici.
Za těch 42 tisíc bych do toho asi šel, mám pravda jen SŠ, ale je mi 35, mám 10 let praxe a velmi pěkné reference.
Někdy je ta VŠ jen na škodu, takový absolvent pak očekává nepřiměřené ohodnocení, což bych řekl, že 82 tisíc za tuhle práci je mega nadsazených. Za ty prachy bych si představoval dva DOST DOBRÉ lidi.
Mimo Prahu je plat PANA programátora 40 tisíc.

Ad SŠ a VŠ:
SŠ s 5-ti lety praxe se plně vyrovná VŠ s dvouletou praxí a co si budeme nalhávat, chlastání a paření, které se učí na VŠ jako hlavní obor pro naprostou většinu studentů, se ten SŠ zvládne doučit sám. Něco jiného je VŠ s nějakou dobrou školou ze západu.

Dobrá nabídka!

free

« Odpověď #7 kdy: 04. 10. 2014, 12:34:54 »
Co to povídáš? Oni ti dají s prémiemi a po zapracování 32k. Jakých 42? Něco mi uniká? 42k na admina není špatné, ale žádný borec to nebude. Nějaký středoškolák za to ještě ale bude rád, to zase jo.

82k za tuhle práci je opravdu moc. Šlo o kvalitní adminy, kteří dělají velké věci.

Už to vidím, jak se středoškolák něco zajímavého doučuje. Kolikrát jsi se třeba od střední věnoval pokročilé matematické analýze?

Miramel

« Odpověď #8 kdy: 04. 10. 2014, 14:26:53 »
Kolikrát jsi se třeba od střední věnoval pokročilé matematické analýze?

Ano, pokročilá matematická analýza je tak užitečná věc, že jí v daném inzerátu uvádí hned před bodem "umím se ožrat jako prase".

Dejme tomu, že bychom přišli oba na pohovor:
Vy byste řekl: Mám VŠ a zabývám se matematickou analýzou, teorií her, jsem borec přes integrály a všechen volný čas věnuji výpočtu kvadratury kruhu a chci plat 82 tisíc měsíčně.
Já bych řekl: mám SŠ, pět let praxe na pozici Linuxového administrátora, udělal jsem asi dvacet e-shopů v PHP, takže znám systémy jako Joomla, Wordpress, Joomla a chci plat 42 tisíc měsíčně po dvou letech.

...ano, jistě byste to vyhrál ;)

free

« Odpověď #9 kdy: 04. 10. 2014, 15:08:15 »
Proč by jí někdo uváděl v inzerátu? To se bere pouze jako předpoklad pro kvalitní práci. Samozřejmě na patlání v PHP je to k ničemu. Jenže mzdy v PHP jasně ukazují, že preferují velmi slabé programátory, kteří by jinak neměli šanci něco dělat.

Takže problém vidím v tom, že bych šel na pozici, která není pro mě. 82k sedí, ale lepení Linuxu a PHP, ne. Na to ti právě stačí šikovný středoškolák, který bude rád i za 40k. Ale zase nic velkého od něj nečekej. Co si budeme povídat, hosting na Linuxu nepatří k žádným složitým věcem, takže to plně stačí.