Linuxové hry pro maleho bratránka

jagd

Re: Hry pro maleho bratranka
« Odpověď #15 kdy: 03. 10. 2010, 13:59:29 »
Neco jako Sim je napr. 2nLife (Seconm Life).

jagd

« Odpověď #16 kdy: 03. 10. 2010, 14:04:07 »
Sorry - samozřejmě Second Life.

dworkin

Re: Linuxové hry pro maleho bratránka
« Odpověď #17 kdy: 03. 10. 2010, 23:49:51 »
Pokud chce hrat hry, a ty v linuxu mu nevoni, tak at jeste jednou prehodnoti, na co ten pocitac chteji a jestli neni lepsi koupit Windows™ a sehnat si nekoho jineho, kdo se jim o ne bude starat. Pokud ma starsi sourozence, tak neni nic vyjmecneho, ze bude v 5 letech za normalni hru povazovat Counter Strike a opisovat cheaty na Warcraft, i kdyz neumi ani cist. Proste jen hrat to co vidi u sourozencu.  Nemluve o veku 10 let..
Je lepsi nechat rozhodnout rodice (i kdyz tomu nerozumeji), co chteji za OS, nez tam cpat neco co vyhovuje jen Tobe. Driv nebo pozdeji se stejne bratranci linux znechuti, protoze tam nebude moc hrat to co jeho spoluzaci a bude to brat jako krivdu. Jestli ten PC byl od pocatku chapan jako herni mohl jsi doporucit konsoli, o tu jsi se nemusel starat. Ted uz to asi financne neprojde a proc taky kdyz sousedi mohou hrat i na PC.

jagd

« Odpověď #18 kdy: 04. 10. 2010, 08:27:18 »
Ještě mne napadá dobrý zabiják času (což jsou ostatně všechny pc hry) nejen pro děti -> Shaiya (hraje se po internetu; sice pro Windows, ale běží velice dobře i na Linuxu pod Wine) viz http://shaiya.aeriagames.com .

shmoula

« Odpověď #19 kdy: 04. 10. 2010, 11:15:28 »
@jagd: tak secondlife bych tam absolutne nedaval!!! to je imho jen trosku modernejsi chat pro ruzne hulany a vogly.
@dworkin: ono kdyby byly finance, tak tam ty wokna asi pujdou. co se tyka starsich sourozencu - na zaklade shlednuti Linuxu za mnou prisli sami, at jim dam nelegalni windoze do haje a dam na pocitac linux a od te doby jsou spokojeni (jen internet) - funguje to, zadne viry... tze hry vidi u spoluzaku a ne u starsich sourozencu; ale uz jsme to nejak poresili :-). jen ti Sims me porad trapi - ve wine jede bez problemu 3 dil, ale chtel bych to videt na integrovane Intel graficke karte

salam

« Odpověď #20 kdy: 04. 10. 2010, 14:14:21 »
Pokiaľ nie je pacifista (alebo rodičia), parádna hra je warzone2100. V práci sme tým zabili nejeden mesiac :)

pěkně děkuju za tip na warzone2100, celej víkend v háji  :D

Rootlama

« Odpověď #21 kdy: 04. 10. 2010, 15:34:20 »
Pro takhle malé dítě? Nějaké GNU Chess + grafické rozhraní k tomu. Hlavně bych mu nedával hry 16+ nebo 18+, protože to je nevhodný.
No kdyby někdo naprogramoval něco pěkného, to by bylo :-). Jinak si dejte bacha, aby nezkončil jak já. Pořád u her a výsledek je, že nemůžu pořádně sehnat práci. Mám akorát brigádu za 70 Kč na hodinu. Ale je to v IT :-)

D.A. Tiger

• 486
  • Tygr, který žere tučňáka ;-)
    • Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 04. 10. 2010, 17:14:15 »
... ale chtel bych to videt na integrovane Intel graficke karte

Ech, Vám ta karta funguje se vším všudy? Zrovna integrovaný karty od Intelu jsou mojí noční můrou. Ovladače na ní sice jsou, to jo, ale mě se nikdy nepodařilo rozběhat akceleraci a jeli mi jen pod vesou...  :'(

Většinou nakonec rezignuji a nahradím ji nějakou NVidii, nebo ATI kartou (je-li to možné, na notebooku to asi nepůjde  >:( ). Klidně i starší, pořád lepší, než karta, která funguje zhruba na 40 - 60%. To může být taky příčina toho proč Vám nejedou ty ostatní hry....

shmoula

« Odpověď #23 kdy: 07. 10. 2010, 11:53:53 »
@D.A. Tiger: prave, myslel jsem, ze je tam nvidia. asi mu dam nejakou grafickou kartu k vanocum :-). Kazdopadne, jak jsem rikal - treba gltron, nebo alien arena funguji bez problemu, cube 2 funguje po menu - kdyz pustim hru, objevi se zamerovac a obrazovka se neprekresluje. zkusim vystrachat nejakou tu grafarnu...