Ježiš, to jsou kecy!
...Nekdy mi to dokonce pripada jako takova male ceske "kdyz ja jsem se musel trapit, tak ty se treba ...." - gratuluju
+1 Spíše mi to přijde jako arogance programátorů k "pitomcům co chtěj fušovat do programování".
Mně to zase přijde jako arogance lam, které mají kolem sebe k dispozici tuny litaratury a všemožných tutoriálů, na papíře i na netu, anglicky i česky, a nejsou schopny do nich ani nahlédnout, jak jsou líné.
Já se jako kluk musel trápit s úplně jinými věcmi, jako třeba abych vůbec sehnal překladač Pascalu pro můj typ počítače, když jsem si chtěl po půl roce učení se toho jazyka vyzkoušet si to taky jinak než jen na papíře. Jestli někdo považuje přečtení pár řádků v učebnici/manuálu jako trápení, tak by se do prgání radši vůbec neměl pouštět, protože v tom případě pro něj bude prgání učiněný očistec.
I blba java, nedejboze erlang - a to jste nevideli ty chybovy hlasky :-/
To jsi neviděl ty chybové hlášky v 8bitové éře - Error 141. Jenže k tomu člověk neměl dokumentaci, tak si musel nějak domyslet, co to asi je za chybu.
Kdejakej lumen, co ma pocit, ze sezral prorokovo buhvico, doporuci manual na 500 stranek.
I ten 500stránkový manuál začíná prvním řádkem prvního odstavce první kapitoly.
Snad neni takovej problem napsat 3 radky, jak zacit ?!?!
Takové 3 řádky byly napsány už milionkrát. Opravdu je takový problém si je někde přečíst?
To uz nikdo nezna soudruhovo Komenskyho "skola hrou" ?
Komenský prosazoval aktivní účast studentů v učícím procesu namísto pasivního přijímání encyklopedických informací. Proto jsou jeho učebnice koncipovány tak, aby student pokud možno většinu látky pochopil a do souvislostí si zařadil sám na základě do té doby probrané látky. Jenže je nezbytné, aby ji nejdřív vůbec otevřel - a obzvláště u samouků je tento moment tak nějak kruciální.