Prodám Raspberry PI model B

Martin

Re:Prodám Raspberry PI model B
« Odpověď #15 kdy: 24. 09. 2014, 14:21:34 »
no dovol :D mam B a B+ a neprodal bych to nikdy (zatím). Jen jsem to dražil na aukru a nevěřil jsem, kam až to dojde. na Farnellu to stoji 849 Kč a to jak B tak B+. Poštovný ani nepočítám. Lhát tu, že stojí na Farnellu 5 stovek a nabízet 350 to už na mě bylo moc :) AJi, až někde seženeš pi za 3 kila, tak mi ho prosím vem. Rád si ho vezmu jako něco, co hodím do šuplíku :)

Aj

« Odpověď #16 kdy: 24. 09. 2014, 14:47:38 »
Poštovné z Farnellu je jen 130,- a máš to druhý den na stole v Praze z Anglie a hlavně novou B+ verzi s jistotou, že nemá nic odpálené.

Prostě se z toho nevykroutíš, že je ta cena přestřelená.  ::)

Martin

« Odpověď #17 kdy: 24. 09. 2014, 15:16:03 »
nemám se proč vykrucovat není to celý moje věc, ale musel jsem reagovat na "nabídky". Kdyby mu někdo nabídl za to všechno po předvedení 7 kil, tak nenapíšu nic. Prostě neobhájíš, že nabídnout 350 za pi B s paměťovkou a krabkou není úlet.

Aj

« Odpověď #18 kdy: 24. 09. 2014, 15:25:13 »
Protože není...

nobody

« Odpověď #19 kdy: 24. 09. 2014, 16:17:57 »
je to ulet, stejne jako se odvolavat na Farnell a pritom lhat jak dobytek :)

u Farnellu: raspbery pi B + krabka(smeckovejsi) + 8GB karta(polovicni) + DPH + postovne = 1750 Kc

takze ten kdo nabidne 350Kc je zralej na chocholouska at uz proto ze nabidne tak malo, nebo proto ze si snad mysli ze za to mu to nekdo starsi proda :)

Tak ja vam nevim

« Odpověď #20 kdy: 24. 09. 2014, 23:24:54 »
Ale ja po uvedení B+ koupil starsi Becko i s 16 GB kartou a kovovou krabickou a adapterem za 480 CZK ...

Potom, kdo žije mimo realitu :)

jenda

« Odpověď #21 kdy: 25. 09. 2014, 06:25:49 »
njn, je to proste tak ze cena je otazkou soubehu nabidky s poptavkou - kdyz jsem tady propagoval jaky jsou super krabky za asi 1600, ktery umi android i linux, maji 8GB FLASH, 2GB RAM, 4 jadro na 1.6GHz, samozrejme krabicku  - taky zadnej velkej ohlas.
Cena stejna jak ten marnej rPI, a pritom vykon uplne jinde, umi HDMI, takze neni potreba dokupovat specielni HdmiPI, atd ...
Co uz ;)

Bla

« Odpověď #22 kdy: 25. 09. 2014, 08:32:45 »
taky zadnej velkej ohlas.

U RPI jde o ty programově ovládané vstupy.
Výkon HW má cenu maximálně těch 350,- Kč, cenu mají ty vstupy, když chceš ovládat třeba cokoliv.

OMG

« Odpověď #23 kdy: 25. 09. 2014, 10:28:10 »
I u té CubieBoard či BeagleBoard jdou programovat IO :D To je zase argument...

Jde o to, že RPi mělo hrozně velkou propagaci, stejně jako Arduino apod. a lidi jsou už alergičtí na to články typu "I can do ____ using by ____".

Vše ovládat šlo i před tím i teď pomocí MCU do 100,- Kč, ale to bylo pro lidi moc složité / nerozšířené pro běžnou masu lidí.

RPi má největší přednost právě v ceně a rozšíření, že si zapnout lampičku doma po internetu dokáže ubastlit jakýkoliv ňouma, kterej si pustí tutorial na youtube...  ;D

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: 25. 09. 2014, 11:48:57 »
kdyz jsem tady propagoval jaky jsou super krabky za asi 1600, ktery umi android i linux, maji 8GB FLASH, 2GB RAM, 4 jadro na 1.6GHz, samozrejme krabicku  - taky zadnej velkej ohlas.

Ktere krabky to byly?

jenda

« Odpověď #25 kdy: 25. 09. 2014, 14:26:12 »
re - Bla - no to jo - jako treba ze 20 I/O pinu je potreba pouzit na ten super HdmiPI ;)

re - OMG  - nebyli to i noumove z TBBT ? Malokdo bude psat TCP/IP stack na uChip za kilo - i kdyz s jakousi variantou 8051 jsem takovej bastl kdysi delal ;)

re - JardaP - http://forum.root.cz/index.php?topic=9651.0

Martin

« Odpověď #26 kdy: 25. 09. 2014, 18:14:58 »
hdmipi je co? dle googlu levnej lcd displej pro pi.. standard hdmi out samozrejme ma

Martin

« Odpověď #27 kdy: 25. 09. 2014, 19:56:27 »
A aníž bych chtěl flamovat po zkušenostech s čínskýma satelitama (ipbox, azbox) si raději koupim pomalejší RPi, kde je aktivní komunita než nějakou quad/octa core rychlostní bombu na kterou se výrobce po měsící vykašle. V tomhle jsou číňani dobří. /NOFLAME

Pavel Tisnovsky

« Odpověď #28 kdy: 25. 09. 2014, 21:05:48 »
Cena stejna jak ten marnej rPI, a pritom vykon uplne jinde, umi HDMI, takze neni potreba dokupovat specielni HdmiPI, atd ...
Co uz ;)

rPI prece ma HDMI, takze staci normalni kabel HDMI2DVI - ostatne prave ted mi B+ bezi jako desktop :)
Vykonem to pravda neoslnuje, ale to je kvuli cipu, ktery je urceny na neco trosku jineho, nicmene porad je to stary dobry ARM, takze palec nahoru :)
Za tech zhruba 800 (model B+) to myslim jde.

Bla

« Odpověď #29 kdy: 25. 09. 2014, 23:35:22 »
RPI není špatná hračka vzhledem k programovatelným pinům, dokumentaci a příznivé ceně.
Měl bych si jí pořídit a hrát si s ní, abych si prohloubil znalosti linuxu a programování.

Škoda že třeba EPIA-P910 stojí pět tisíc
http://www.tgdaily.com/hardware-features/65987-vias-pico-itx-board-has-a-quadcore-x86-chip

a MinnowBoard je spíš ještě jen prototyp za tři
https://www.tigal.com/product/3855

Ale schválně se na ně koukněte, jsou to pěkné kousky HW.