ArchiCAD licenci dostaneš ze školy? Na vysoké škole je běžné, že školy dávají studentům licence jak na běžícím páse (i když ne na všechen software, co je opravdu třeba, ale aspoň něco), ale na střední jsem se s tím ještě nesetkal.
tuším že zrovna ArchiCad má "studenskou" licenci, kde ji lze získat u výrobce legálně zdarma, pouze veškeré výstupy jsou označeny, že jsou z studentské verze, a kdyby to již neplatilo (info 5let stará) rozhodně není problém ji sehnat přes nějakého studenta VŠ
Anebo Tě licence za něj jen "netrápí"? Jestli je to tak, pak Tě nemusí "trápit" ani licence za Windows; kromě toho licence Windows Home edition většinou moc nestojí - byť já bych si ji nepořídil bo je hodně ořezaná a nestačí mi.
Otázka jakou chce verzi windows, ale máš pravdu, XP sežene v podstatě zdarma, W7 za hubičku, pokud koupí repas, většinou tam bude.
Avšak dá-li tam nějaký linux, a Windows do VirtualBoxu obávám se, že tam licenci moc řešit nebude...
j: Ono záleží na tom, jak se k tomu noťasu chováš. Znám lidi, co mají "plasťáka" za 10 a vydržel jim bez problémů 6 let. Znám lidi, co dokážou rozflákat Tčkovej ThinkPad.
Plně s tebou souhlasím, on "J" má takové svérázné názory, a všichni ostatní jsou blbci, dle jeho příspěvků zde na ROOTu.
Sám mám před sebou plasťáka jehož jsem druhý majitel, a má ten laptop už 10 křížků na svém hrbu, a původní majitel s ním sjezdil jako obchodník půlku evropy, se mnou cestuje dnes a denně. Jediná vada, kromě patiny odřenin, je že mi odskakuje jeden plastovej bazmeček co kryje pant. Nějak se tam uvolnil plast.
Zatím co u jiných klientů mých, jsem viděl laptopy ThinkPad s rozmlácenými case, urvanými panty, prohnutým display, o prasklých LCD se ani nezmiňuji.
Takže ono je to v podstatě jedno. To že mám titanový kryt neznamená, že vydrží ten laptop vše. A aby pak zbyl jen ten "nezničitelný" kryt a zbytek byl za 20-25tis v háji je docela maso.
A to se nebavím o tom, že když ti někdo čubne laptop za 7tisíc je to sice průser, ale máš-li zálohovaná data, tak se to ještě dá přežít, ale při ztrátě laptopu za 20-25 a více tis je takový stav na zabití.
Ale asi se jen mýlím, a jsem ovlivněn těmi stovkami uživatelů plastových laptopů :-)