Xming vs. tightVNC server

RBMK

Xming vs. tightVNC server
« kdy: 30. 08. 2014, 18:59:12 »
Ahoj, mám prosbu, na serveru debianu mám rozběhané KVM, virt-manager, a na klientovi putty a xming.
Na serveru mi běží taky tightvncserver na screen :0, kde jde v pohodě otevřít virt-manager a VMko, všechno chodí.
A mám následující problém:
1) jak rozjet X11forwarding tak, aby mi ten virt-manager vyskočil na klientu jako okno, a nerozhnojit si zároveň to VNC?
Když pod punttynou pustím xcokoliv, tak to vyskočí v obrazovce VNCčka.
2) Když pod puttynou jako root pustím xcokoliv, tak to hodí error že nemůže otevřít screen. mám nastaveno $display na 127.0.0.1:0.0
dík
« Poslední změna: 31. 08. 2014, 21:27:47 od Petr Krčmář »

Matas

Re:KVM virt-manager ssh xming - versus - tightVNC server
« Odpověď #1 kdy: 31. 08. 2014, 18:44:21 »
V SSH serveru musis mit povolene presmerovani X11 (direktiva X11Forwarding yes) a v PuTTY si musis zapnout podporu presmerovani X11, najdes to v Connection -> SSH -> X11 -> Enable X11 forwarding, pripadne jeste nastavit X display location na: localhost:0. Kdyz se prihlasis s takto nastavenym PuTTY lze si overit ze se ti nastavilo presmerovani X11 vypasanim promenne prikazem: echo $DISPLAY, melo by tam byt napsana neco jako localhost:10.0, pak uz by melo byt mozne pustit virt-managera.... Osobne to takto pouzivam a funguje to bez problemu.