Přesměrování na podvodné stránky FF a Xubuntu

Bob

Přesměrování na podvodné stránky FF a Xubuntu
« kdy: 28. 08. 2014, 23:29:22 »
Postihl mě nemilý problém při zadání adresy gmail.com jsem přesměrován na podvodné stránky např:
http://poyzz.exclusiverewards.mysurveycenter-rules.com/?sov=173652&hid=dtplldlnrhldfdftd&&id=cGiveaways2 http://hvrzz.exclusiverewards.mysurveycenter-rules.com/?sov=173652&hid=dltdhftlnfdftd&&id=cGiveaways2
Používám Firefox 31.0 a Xubuntu 14.04. Jedná se o týden starou instalaci :)
Ve FF žádné doplňky a SW nic nestandartního. Mám stejný systém na dalších 2 strojích a bez problému.
Uvedl jsem router do továrního nastavení a nic.
Zkoušel jsem Restartovat FF do zakladního nastavení, jak je doporučováno na Win, ale nepomohlo. :)
Budu rád za každou radu.

nobody

Re:Přesměrování na podvodné stránky FF a Xubuntu
« Odpověď #1 kdy: 29. 08. 2014, 00:01:01 »
pokud nechces zachovat zalozky, rovnou bych smazat adresare souvisejici s ff:
Kód: [Vybrat]
rm -r ~/.mozilla ~/.cache/mozilla/

Bob

« Odpověď #2 kdy: 29. 08. 2014, 01:50:56 »
Díky,funguje!. Čím jsem si to přivodil, a jak tomu předejít?

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 29. 08. 2014, 08:17:21 »
Vlezl jste na nejakou podivnou stranku, ktera vam do stroje nacpala nejaky browser  hijacker. Nedavno jsem z jednoho stroje s Widlemi mazal podobnou vec, kera porad presmerovavala na trovi.com. Ale tam to bylo slozitejsi, muse jsem zasahovat do registry.

Predejit tomu jde snad leda tak, ze na podivne stranky polezete s vypnutym javascriptem. To by nejspis zabralo, nicmene nejspis ani ty podivne stranky se mozna nebudou zobrazovat.

« Odpověď #4 kdy: 29. 08. 2014, 09:45:30 »
Predejit tomu jde snad leda tak, ze na podivne stranky polezete s vypnutym javascriptem. To by nejspis zabralo, nicmene nejspis ani ty podivne stranky se mozna nebudou zobrazovat.
Pokud není v prohlížeči bezpečnostní díra, tak se ten škodlivý kód jen tak sám od sebe JavaScriptem nenainstaluje. A pokud v prohlížeči bezpečnostní díra je, nemusí být zrovna v JavaScriptu. Ostatně doplňky do prohlížeče se neinstalují přes JavaScript.
Předejít se tomu dá tak, že člověk neinstaluje kdejaký nesmysl, na který narazí. Také je rozumné nevypínat v prohlížeči Safe Browsing, protože je pravděpodobné, že na tu podivnou stránku už narazil někdo před vámi, a prohlížeč vás tak bude varovat. Samozřejmě je pak potřeba se tím varováním také řídit a na tu nebezpečnou stránku nelézt.

bob

« Odpověď #5 kdy: 29. 08. 2014, 12:29:01 »
Na Win podobné věci řeším lidem kolem sebe tak jednou do týdne, vetšinou si nainstalovali nějaký doplněk, nebo otevřeli podezřelou přílohu.
Přišlo mi ale s podivem, že mě to potkalo na Linux. Jednalo se opravdu o docela čistou instalaci, ve FF jsem neměl žádné doplňky, a v systému nic nestandardního (jen Bluefish, Filezilla, LO a VLC).
Save mode nevypínám, nic extra podezřelého jsem nenavštěvoval. Ale často se dívám na sledujuserialy.cz a vím že na Win to občas nějaký sajrajt zkusil.