SSD disk - obavy z velkého počtu zápisů

Jimm

Re:SSD disk - obavy z velkého počtu zápisů
« Odpověď #15 kdy: 24. 08. 2014, 23:42:25 »
Ten hosting jako dela Fotka? To ne, to mi prosim nedelejte, smichy do rana neusnu.   ;D

flack

« Odpověď #16 kdy: 25. 08. 2014, 09:06:17 »
Hmm a to ja som stale nezamestnaný. :(

« Odpověď #17 kdy: 25. 08. 2014, 09:53:41 »
tak tady nebrec a neco s tim delej!
Děkuji za možnost editace příspěvku.

Pupi1

« Odpověď #18 kdy: 25. 08. 2014, 10:05:07 »
Ako poniektori pisu, tak EVO nie je az taky smejd. Do stolneho PC/NB je to dobry disk. Na server nie. Pokial chces na server, tak najlepsie taky disk, ktoreho bunky su typu SLC. Tieto disky su stavane na servre, ale stoja aj ovela viac. No a najlepsia volba by bola kupit nie SATA ale PCie zapojenie.

Lol Phirae

« Odpověď #19 kdy: 25. 08. 2014, 10:17:45 »
Ten hosting jako dela Fotka? To ne, to mi prosim nedelejte, smichy do rana neusnu.   ;D

Vedle na Lupě beží výživné téma "Bubocloud". Tam dokonce podobný jedinec dělá VPS.

;D ;D ;D

« Odpověď #20 kdy: 25. 08. 2014, 10:43:16 »

Vedle na Lupě beží výživné téma "Bubocloud". Tam dokonce podobný jedinec dělá VPS.

;D ;D ;D

;D  ;D  ;D  ;D
To mi nedělej, toto!

peter

« Odpověď #21 kdy: 25. 08. 2014, 19:26:39 »
Doma mi ostali dva flash disky. Jeden má 64M a druhý 8G. Môžem ich ponúknuť ako spoľahlivý storrage, a chcem sa pridať do biznisu. Založíme akciovku? Moje aktíva budú tie disky.

mca

• 181
    • Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 26. 08. 2014, 18:29:08 »
Ako poniektori pisu, tak EVO nie je az taky smejd. Do stolneho PC/NB je to dobry disk. Na server nie. Pokial chces na server, tak najlepsie taky disk, ktoreho bunky su typu SLC. Tieto disky su stavane na servre, ale stoja aj ovela viac. No a najlepsia volba by bola kupit nie SATA ale PCie zapojenie.

Za ty penize? Promin, ale najdes lepsi disky za stejnou cenu i do toho NTB/Desktopu. Treba Crucial M500 je sazka na jistotu. Jasne, neni FDE disk, ale to nehraje az takovou roli. Kdyz mas blbej radic, tak ti nepomuze ani SLC - sice to vydrzi, nezhebne, ale ten vykon to taky mit nemusi (levne SLC SSD)

Ono i PCIe ma radu omezeni, ale to vyplyva z povahy 1sock serveru, kde muze nastat DMI bottleneck. PCIe jsou vetsinou specificke akceleratory (bohate zkusenosti mame s nasazenymi Micron P320h/P420m). Z lepsich disku do mainstreamu se vyplati koupit dvouportove SAS SSD, nebo kvalitni SATA SSD jako Sandisk Optimus, Intel S3700 nebo Microny eMLC/MLC. Z drazsich asi nejlepsi chemii nabizej Hitachi. Dobre vysledky za prijatelnou cenu pak nabizej cachovane sas pole se SLC SSD.

Pavel Tisnovsky

« Odpověď #23 kdy: 26. 08. 2014, 21:02:12 »

Poměr cena/výkon je u EVO sice dobrý, ale trošku se bojím, jak se ten disk začne chovat po delší době, protože kvůli TLC pravděpodobně (no prakticky na 100%) začnou buňky odcházet rychleji než u MLC a samozřejmě SLC, kde je error recovery (logicky) nejlepší. Takže EVO je spíš někde v kategorii ku....tek :-)

mca

• 181
    • Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: 26. 08. 2014, 21:34:06 »
Bojis se zbytecne, protoze nez mu znicis NAND, tak davno spacha sebevrazdu sam. Bohuzel, jak je u reklamaci Samsung uz pravidlem, oni sve chyby nepripousti a jakmile prekrocis jejich denni limit, tak je konec. Stalo se mi to s 840 Pro (u Galaxy S3 zase praskal ram, sklo diky pnuti pri vyrobe) i mSATA PM830. Ten disk nema nic, co by nenabidl spolehlivy Crucial s MLC NAND.

d0ctorX

« Odpověď #25 kdy: 26. 08. 2014, 21:48:09 »
do serveru jedine enterprise ssd disky .
neco takovehoto
http://pevne-disky.heureka.cz/hp-800gb-2_5-ssd-690829-b21/

Lol Phirae

« Odpověď #26 kdy: 26. 08. 2014, 21:51:17 »

d0ctorX

« Odpověď #27 kdy: 26. 08. 2014, 21:58:36 »
jeden takovyto jsem tuhle prodal a instaloval do jednoho serveru nejmenovane firmy za 30kczk , o jeho puvodu bych ale radeji mlcel , byl fungl novy .
Vykon neskutecny , pro sebe jsem pro nej nemel vhodnou masinu .

Jinak do serveru jedine tocici disky s 10k+ otacek, cena 800GB tocisiho disku je kolem 10kczk , samozrejme enterprise ,  bezny disk sice snese hodne , ale ...

Lol Phirae

« Odpověď #28 kdy: 26. 08. 2014, 22:09:45 »
jeden takovyto jsem tuhle prodal a instaloval do jednoho serveru nejmenovane firmy za 30kczk

Jo, za 30K by se o tom dalo uvažovat, za 130+ to je fakt mimo mísu.

d0ctorX

« Odpověď #29 kdy: 26. 08. 2014, 22:16:02 »
premyslel jsem za kolik ho vubec mam prodat , za 130k+czk by to asi urcite nekoupili , cena disku by byla temer 2x takova co cely novy server (supermikro)  se tremi tocicimi disky